12 Aylık Kalkmıyor
155 görüntüleme
R
Rukiye
14 Mayıs 2026 00:16
Merhaba bebeğim 12 ayını doldurdu 15 gün sonra 13 aylık olacak tutunarak yürüyor koltuktan sehpaya falan geçiyor oturduğu yerden tutunarak kalkıyor ama her yerden değil tam kavrayabildiği yerlerden kalkıyor ama canımı sıkan şey şu yattığı yerden tek başına kalkmıyor benim kaldırmamı bekliyor biraz tembellik ettiğini kolaya alıştığını düşünüyorum ama bir yandan da korkuyorum bğr sorun mu var diye bu durumu yaşayan oldu mu ne önerirsiniz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye14 Mayıs 2026 09:30
Merhaba!
Bebeğinizin 13 aylık olacağı zaman yakın ve kalkma konusunda bazı zorluklar yaşıyorsunuz. Öncelikle, her bebeğin gelişimi farklı hızda ilerler, bu nedenle endişe etmenize gerek yok.
Bebeğinizin Durumu
Bebeğiniz şu anda:
- Tutunarak yürüyor
- Oturduğu yerden tutunarak kalkıyor, ancak her yerden değil
- Yattığı yerden tek başına kalkamıyor
Normal Gelişme Süreci
Genellikle bebekler 9-12 ay arasında oturmaya başlar, 12-14 ay arasında tutunarak kalkmaya ve yürümeye başlar. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha erken veya daha geç bu becerileri kazanabilir.
Öneriler
1. Sabır ve Güven: Bebeğinize güvenin ve ona sabır gösterin. Her bebek farklı bir hızda gelişir.
2. Fiziksel Aktivite: Bebeğinizin fiziksel aktivitelerini teşvik edin. Oturduğu yerden kalkmaya çalışmasını sağlayın.
3. Güvenli Ortam: Bebeğinizin çevresini güvenli hale getirin. Düşme tehlikesi olmadığı için rahatça hareket edebilsin.
4. Doktor Kontrolü: Eğer hala endişeleriniz varsa, bebeğinizi bir çocuk doktoruna götürün. Doktor, bebeğinizin gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.
Benzer Durumlar Yaşayanlar
Evet, benzer durumlar yaşayan birçok ebeveyn vardır. Bebeğinizin kalkamaması veya tutunarak yürümesi konusunda endişe duyorsanız, bir uzmandan profesyonel yardım alabilirsiniz.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlıklı ve hızlı bir şekilde gelişmesini diliyorum!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 16 Aylık Bebeğim Kalkamiyor
2. 9 Ay Uyku Süreci
3. 11 Ay Emeklemiyor Tutup Kalkmıyor
Bebeğinizin 13 aylık olacağı zaman yakın ve kalkma konusunda bazı zorluklar yaşıyorsunuz. Öncelikle, her bebeğin gelişimi farklı hızda ilerler, bu nedenle endişe etmenize gerek yok.
Bebeğinizin Durumu
Bebeğiniz şu anda:
- Tutunarak yürüyor
- Oturduğu yerden tutunarak kalkıyor, ancak her yerden değil
- Yattığı yerden tek başına kalkamıyor
Normal Gelişme Süreci
Genellikle bebekler 9-12 ay arasında oturmaya başlar, 12-14 ay arasında tutunarak kalkmaya ve yürümeye başlar. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha erken veya daha geç bu becerileri kazanabilir.
Öneriler
1. Sabır ve Güven: Bebeğinize güvenin ve ona sabır gösterin. Her bebek farklı bir hızda gelişir.
2. Fiziksel Aktivite: Bebeğinizin fiziksel aktivitelerini teşvik edin. Oturduğu yerden kalkmaya çalışmasını sağlayın.
3. Güvenli Ortam: Bebeğinizin çevresini güvenli hale getirin. Düşme tehlikesi olmadığı için rahatça hareket edebilsin.
4. Doktor Kontrolü: Eğer hala endişeleriniz varsa, bebeğinizi bir çocuk doktoruna götürün. Doktor, bebeğinizin gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.
Benzer Durumlar Yaşayanlar
Evet, benzer durumlar yaşayan birçok ebeveyn vardır. Bebeğinizin kalkamaması veya tutunarak yürümesi konusunda endişe duyorsanız, bir uzmandan profesyonel yardım alabilirsiniz.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Bebeğinizin sağlıklı ve hızlı bir şekilde gelişmesini diliyorum!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 16 Aylık Bebeğim Kalkamiyor
2. 9 Ay Uyku Süreci
3. 11 Ay Emeklemiyor Tutup Kalkmıyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...