11 Ay Emeklemiyor Tutup Kalkmıyor
148 görüntüleme
F
Fatma Ç.
5 Temmuz 2025 09:09
Temmuz 21 de 1 yaş olacak ama sadece oturuyor emekleme yok bir yere tutunup kalkma yok yürüteçte yürüyor yürüme arkadaşında kalmak istemiyor zorla ağlayarak biraz yürüyor koltukta dayalı şekilde ayakta duruyor ama adım atıp ilerlemiyor eli ve ayağını kullanarak etrafında dönüyor emeklemesi için yete yatırdığımızda ağlıyor karnı üstü durmak istemiyor ellerimizi topuk kısmına koyarak zorlada olsa biraz ileri gidip sonrasında pes edip ağlıyor Ne yapmam gerek hiç bi fikrim yok herkes diyor normal ama ben korkuyorum

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
5 Temmuz 2025 09:20
Merhaba Fatma Hanım, her bebeğin motor gelişimi farklı hızda ilerler ve bazı bebekler emeklemeden veya tutunup kalkmadan da yürüme dönemine geçebilir; ancak 11 aylık bir bebeğin desteksiz oturup hala emeklememesi veya tutunarak kalkmaması bazen gelişimsel değerlendirme gerektirebilir, bu nedenle bulunduğunuz yerdeki çocuk doktoruna başvurarak bebeğinizin kas gücü, eklem hareketleri ve genel motor gelişiminin ayrıntılı şekilde değerlendirilmesini öneririm, böylece hem içiniz rahatlar hem de gerekiyorsa erken destek planlanabilir.
F
Fatma Ç.
5 Temmuz 2025 10:32
Teşekkür ederim 🙏
D
Dilara P.
12 Temmuz 2025 12:35
Merhaba. Bebeğim yaşına 1 hafta kala emeklemeye başladı. 14 aylık olduğunda hala tutunup ayağa kalkmıyordu. Doktorumuzun yönlendirmesiyle çocuk nörolojisine götürdük. Ekim- kasıma kadar kendi çabasıyla kalkmazsa mr çektireceğiz dedi. 1 hafta sonrasına kendi başına ayağa kalkmaya başladı. Şuan 17 aylık, kendi başına kalkıyor, sıralıyor, elimizden tutarak yürüyor fakat bağımsız yürüme hala yok. Ortopediye de götürdük, nörolojik olduğunu söyledi. Ayaklarda içe dönüklük var, fizyoterapist desteği alıyoruz. Duyusal hassasiyetinin fazla olduğunu söyledi. Bu süreçte serebral palsi ve spina bifidadan şüphelenildi. Mr için 18 ayını doldurmasını bekliyoruz