12 Aylık 90 Cc Mama
141 görüntüleme
R
Rukiye
11 Mayıs 2026 23:26
Merhaba bebeğim 12 aylık 10200 kg 73 cm. Tüm gece memede uyuyor dönüp dönüp emiyor ama her gece aynı saatte biberon istiyor 90 cc mama içiyor sadece günde bir kere bunu nasıl bıraktırabiliriz
Ö
Özge T.
11 Mayıs 2026 23:55
merhaba, acaba akşam yemeğini az mı yiyor, sonrasında bir ara öğün de olabilir belki, o kadar çok emmesi sizi çok yoruyordur, benim oğlum da 12 aylık
R
Rukiye
11 Mayıs 2026 23:58
Yani az yediği zaman oluyor ama genelde doyurucu yiyor protein ağırlıklı beslemeye çalışıyorum bu mama isteği tamamen alışkanlığa döndü bence

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye14 Mayıs 2026 11:09
12 Aylık Bebeğin Mama İhtiyacı
Merhaba, bebeğinizin mama ihtiyacını azaltmak için bazı önerilerimiz var.
Bebeğiniz 12 aylık ve 10.200 kg ağırlığında, 73 cm boyundaymış. Gece boyunca memede uyuyor ve her gece aynı saatte biberonla 90 cc mama içiyormuş.
Mama İhtiyacını Azaltma Yolları
1. Gradual Azaltma: Bebeğinizin mama ihtiyacını azaltmak için, 90 cc'yi birkaç günlüğüne 60 cc'ye düşürmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin midesi ve sindirim sistemi yeni miktara alışacaktır.
2. Ek Gıdaya Geçiş: Bebeğiniz 12 aylık olduğu için, ek gıdaya geçiş yapabilirsiniz. Çeşitli sebze, meyve, protein kaynakları gibi gıdalarla beslenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede mama ihtiyacını azaltabilirsiniz.
3. Gece Beslenmesini Kısıtlama: Bebeğinizin gece beslenmesini kısıtlamak için, onu uyutmadan önce doyurmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede gece boyunca daha az uyanacaktır.
4. Biberon Reddi: Bebeğinizin biberonla mama içmesini azaltmak için, biberonu bırakmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için, biberonu giderek azaltabilir veya başka bir içecek türü sunabilirsiniz.
Öneriler
Bebeğinizin gelişimini ve kilo almasını takip edin.
Mama miktarını azaltırken, bebeğinizin aç kalmadığından emin olun.
* Ek gıdaya geçiş yaparken, bebeğinizin sindirim sistemini takip edin.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Eğer daha fazla sorunuz varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaç Cc/ml Beslenmeli
2. Gece Beslenmesi
3. Meme+biberon Reddi
Merhaba, bebeğinizin mama ihtiyacını azaltmak için bazı önerilerimiz var.
Bebeğiniz 12 aylık ve 10.200 kg ağırlığında, 73 cm boyundaymış. Gece boyunca memede uyuyor ve her gece aynı saatte biberonla 90 cc mama içiyormuş.
Mama İhtiyacını Azaltma Yolları
1. Gradual Azaltma: Bebeğinizin mama ihtiyacını azaltmak için, 90 cc'yi birkaç günlüğüne 60 cc'ye düşürmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin midesi ve sindirim sistemi yeni miktara alışacaktır.
2. Ek Gıdaya Geçiş: Bebeğiniz 12 aylık olduğu için, ek gıdaya geçiş yapabilirsiniz. Çeşitli sebze, meyve, protein kaynakları gibi gıdalarla beslenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede mama ihtiyacını azaltabilirsiniz.
3. Gece Beslenmesini Kısıtlama: Bebeğinizin gece beslenmesini kısıtlamak için, onu uyutmadan önce doyurmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede gece boyunca daha az uyanacaktır.
4. Biberon Reddi: Bebeğinizin biberonla mama içmesini azaltmak için, biberonu bırakmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için, biberonu giderek azaltabilir veya başka bir içecek türü sunabilirsiniz.
Öneriler
Bebeğinizin gelişimini ve kilo almasını takip edin.
Mama miktarını azaltırken, bebeğinizin aç kalmadığından emin olun.
* Ek gıdaya geçiş yaparken, bebeğinizin sindirim sistemini takip edin.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Eğer daha fazla sorunuz varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaç Cc/ml Beslenmeli
2. Gece Beslenmesi
3. Meme+biberon Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Selcan Y.
Premium Üye
14 Mayıs 2026 14:21
Merhabalar.
Bilmiyorum öyle denediniz mi ama mama vermek yerine sütünüzü sağıp verebilirsiniz. Böylelikle yine anne sütü almış olur :)
Bu arada maşallah diyeyim nasıl bu kadar çok sütünüz oluyor bi tavsiyeniz var mı ? Ben bu konuda çok muzdaribim de :(
Bilmiyorum öyle denediniz mi ama mama vermek yerine sütünüzü sağıp verebilirsiniz. Böylelikle yine anne sütü almış olur :)
Bu arada maşallah diyeyim nasıl bu kadar çok sütünüz oluyor bi tavsiyeniz var mı ? Ben bu konuda çok muzdaribim de :(
R
Rukiye
14 Mayıs 2026 14:28
Merhaba sağım yapmayalı uzun zaman oldu evet anne sütü de olabilir ama ben biberonu komple bırakmak istiyorum bir de sütüm çok mu bilmiyorum bebeğim memeye düşkün ama ne kadar süt geliyor inanın emin değilim hep mama takviyesi ile gittik ilk zamanlar kilo alamadığı için başladık ama hep sınırda tuttuk. Sağım ve su çok artırıyor diyorlar bi ara ben de kafaya çok takıyordum sonra saldım arada süt çayı içiyorum o kadar. Gece boyu emmesi de tamamen alışkanlık memeyi emzik gibi a9zında tutmak istiyor
Yükleniyor...