11 Aylık Uyku Eğitilememe

121 görüntüleme
A

Asude

5 Şubat 2026 21:20
11 aylık kızımı kucakta uyumaktan bir türlü kopartamadım. Artık çok ağırlaştı ve aslında kucakta da durmak istemiyor. Kendini sürekli itiyor hareket ediyor bağırarak sesler çıkartıyor. Kucakta uyumak istemediğini düşünerek yatağına koyuyorum. Sırf eğitebilmek için 120x200 boyutunda montesori yatak aldım. Birlikte içinde rahatça yatabiliyoruz, hep aynı rutinleri uygulamama rağmen yatagin içinde de bir türlü sakin durmuyor. Kocaman yatagin içinde etrafta fır dönüyor emekleyerek dolaşıyor. Bir türlü durmamadigi için de uykuya geçiremiyorum, 1 saat boyunca böyle hareket edebiliyor. Mecbur tekrar kucağa alıyorum piş pişlayarak uykuya daldırıyorum. Bu zinciri nasıl kıracağım bir türlü bilmiyorum. Uyku öncesi rutinler, banyo, sakin aktiviteler her şeyi her gün tekrarla sabırla yapıyoruz ama olmuyor olmuyor. Ne yapacağımı artık bilemiyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Şubat 2026 21:21
Merhaba, 11 aylık kızınızın uyku eğitimi konusunda zorlanıyorsunuz. Öncelikle, bu sürecin zorluğunu ve sabır gerektirdiğini kabul etmek önemlidir.

Kızınızın kucakta uyumak istemediğini ancak yatağında da sakin durmadığını belirtiyorsunuz. Bu durumda, birkaç öneride bulunabilirim:

1. Rutinlerinizi gözden geçirin: Uyku öncesi rutinlerinizi, kızınızın ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirsiniz. Örneğin, banyo ve sakin aktiviteler yerine, daha hafif ve kısa aktiviteler deneyebilirsiniz.

2. Yatak ortamını düzenleyin: 120x200 boyutundaki montessori yatağın, kızınızın hareket alanı olarak kullanması, uykuya dalmasını zorlaştırıyor olabilir. Yatağın bir köşesinde, oyuncak veya diğer nesnelerle dikkatini dağıtacak şeyler olup olmadığını kontrol edin.

3. Kucağı alternatif olarak kullanın: Kızınız kucakta uyumak istemiyor ancak kucağınızda hareket ediyor. Bunun yerine, onu yanınıza alıp, okşayarak veya hafifçe sallayarak uykuya daldırma denemesi yapabilirsiniz.

4. Uyku eğitimi yöntemlerini araştırın: İnternette veya kitaplarda, uyku eğitimi konusunda farklı yöntemler bulabilirsiniz. Bazı yöntemler, bebeğinizi belirli bir süre ağlamaya bırakmayı önerirken, diğerleri daha yumuşak bir yaklaşım sunar.

5. Profesyonel yardım alın: Eğer uyku eğitimi konusunda zorlanıyorsanız ve kendinizi bitkin hissediyorsanız, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünün.

Unutmayın ki her bebek farklıdır ve uyku eğitimi süreci de öyledir. Sabır ve esneklik göstererek, kızınızın ihtiyaçlarına göre ayarlamalar yaparak, bu süreci atlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Uyku Gerilemesi Olur mu?
2. 🌙 Ay Ay Bebeklerde Uyku Düzeni 💤
3. 15 Buçuk Aylık Doğduğundan Beri Uyku Sıkıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Bahar K.

6 Şubat 2026 21:26
Asude hanım benim kızımda 9.5 aylık aynı durumu yaşıyoruz fakat ben daha önce uyku eğitimi ile kendi başına uyumasını sağlamıştım fakat diş süreci tüm düzeni bozdu eminim ki sizin de gözden kacırmıs olduğunuz belki bir detay vardır bunu bulursanız sorununuz çözülür bence çünkü yazdığınız şeylerin aynısını kelimesine kadar yaşıyorum suan
A

Asude

6 Şubat 2026 21:44

Bahar Kar

Asude hanım benim kızımda 9.5 aylık aynı durumu yaşıyoruz fakat ben daha önce uyku eğitimi ile kendi başına uyumasını sağlamıştım fakat diş süreci tüm düzeni bozdu eminim ki sizin de gözden kacırmıs olduğunuz belki bir detay vardır bunu bulursanız sorununuz çözülür bence çünkü yazdığınız şeylerin aynısını kelimesine kadar yaşıyorum suan

Uyku eğitimini nasıl verdiniz acaba Bahar hanım, kendiniz mi verdiniz bir destek mi aldınız? Metodunuz neydi tam olarak? Biraz detay verebilir misiniz
B

Bahar K.

6 Şubat 2026 21:51

Asude

Uyku eğitimini nasıl verdiniz acaba Bahar hanım, kendiniz mi verdiniz bir destek mi aldınız? Metodunuz neydi tam olarak? Biraz detay verebilir misiniz

Benim bebeğim meme de uykuya dalan bir bebekti rutinin en başına uyumadan yarım saat önce ilk önce emzirmeyş koydum daha sonra yatağına geçip nini açtım yeri geldi ben sakin bir ses tonuyla ninniyi ona tekrar ettim tabi ki o bu sırada yatağında turluyordu en fazla 15 dk kadar süre tutuyordum uyumazsa ısrracı olmuyordum çünkü bu defa sinir sistemi daha çok regüle oluyordu yarım saat sonra tekrar deniyordum bu defa kendi arkasını dönerdi uyku arkadaşı edindim ona dokunsrak eline alarak uykuya geçmeye başladı bunları ilk etapta gündüz uykularında başladım hatta gündüz normal de yarım saat uyuyan bebeğim desteksiz uyumaya başlayınca olması gerektiği gibi uyumaya başladı bu şekilde düzen 10 gün içinde oturmuştu ben sadece 5 dk uğraşır olmultum çok büyük rahatlıktı dediğim givi suan diş sürecine girdik destekle uyumaya başladı geri maalesef :(
A

Asude

6 Şubat 2026 21:56
Benim bebeğim 11 aylık hala diş çıkarmadı, acaba onun huysuzluğu da mı var. Umarım siz tekrar eski düzeninize dönebilirsiniz.
B

Bahar K.

6 Şubat 2026 21:57

Asude

Benim bebeğim 11 aylık hala diş çıkarmadı, acaba onun huysuzluğu da mı var. Umarım siz tekrar eski düzeninize dönebilirsiniz.

Ben profesyonel destekte aldım mesela ama yapay zekaya durumu açık bir şekilde anlatsanız aynı şekilde size komutlar vererek de yönlendiriyor emin ol büyük ihtimalle diş huzursuzluğu olabilir çünkü çok benzer durumlar yaşıyoruz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir