3 Aylık Uyku Gerilemesi Olur mu?

97 görüntüleme
B

Büşra Ş. Y.

25 Temmuz 2025 07:00
Merhabalar. Kızım 14 hafta 3 günlük. 13. Haftada kucakta uyumaya başladı. 3 gün sonra sadece kucakta uyumaya bıraktığım an uyanmaya başladı. Şu an sadece kucakta uyuyor yanında ben olmadan asla uyumaya devam etmiyor. Gerçekten çıldırmak üzereyim sürekli yanında temasla uykuya devam ediyor. Uykuya aşırı direnç gösteriyor. Uyku eğitimi için de sanırım erken. Bensiz uykuya devam etmesini nasıl sağlarım çok yoruldum. Bitmiş durumdayım. Geçici bir süreç mi nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum
G

Gizem K.

25 Temmuz 2025 07:47
Aynısını birebir yaşadım. Kucağımdan yatağına koyduğum an uyandı, kucakta 2 saate kadar uyurken yatakta maksimum 10 dk uyuyordu. Ve bu sanırım 1-1,5 ay devam etti bizde. Gündüz hiçbi şey yapamaz hale geldim. Uyusun diye sürekli kucağımda tutuyordum. İnsanlar bırak uyur dedikçe bıraktım uyandı tekrar pişman olup aldım vs o kadar iyi anlıyorum ki sizi. Şu an 4,5 aylık ve son 2-3 haftadır yatağına koydukça uyumaya başladı ve inanın bi anda oldu yani. Belki kucakta uykuya geçmeyi bırakır diye hamak yatak almıştım malesef onda yine uykuya geçmiyor ama kucakta uyuduktan sonra hamağa koyup hafif sallarsam uykuya dalıyor ve orda uyumaya devam ediyor. Gönül ister ki sallamadan uyutalım ama kucakta sadece uyumasındansa uyku eğitimi alma dönemi gelene kadar bu şekilde idare ederim dedim🥲 belki sizde de işe yarayabilir. Ama inanın yavaş yavaş koydukça uyumaya başladı. Bende bitmez sanmıştım ama bitiyor o dönem. Bize çok ihtiyaçları oluyor. Alışmaya güven bulmaya çalışıyorlar🥲 yicem onları😁
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

25 Temmuz 2025 07:52
Kızınızın sadece kucakta uyumak istemesi ve yanınızdan ayrıldığınızda uyanması, bu dönemde ebeveynlerin sıklıkla yaşadığı, oldukça yorucu bir durumdur. Çaresiz hissetmeniz ve tükenmişlik yaşamanız çok doğaldır. Bebeğinizin kucakta uyumaya başlaması, bir "uyku birliği" oluşturduğunu ve uyku ile sizin varlığınızı özdeşleştirdiğini gösterir. Bu yaşta uyku eğitimi için henüz erken olduğunu düşünmeniz doğru bir gözlem olabilir; çoğu bebek bu tür yöntemlere daha ileri aylarda hazır olur. Yaşadığınız durumun geçici bir süreç olduğunu bilmek önemlidir. Şu aşamada, bebeğinize olabildiğince yakınlık ve ten teması sunarak güven hissini pekiştirebilirsiniz. Uykuya direncini anladığınızı gösterirken, nazik ve tutarlı bir şekilde beşiğinde uykuya dalma denemelerini teşvik etmek, uzun vadede faydalı olabilir.
B

Büşra Ş. Y.

25 Temmuz 2025 08:39
Çok teşekkür ederim güzel paylaşımınız için gizem hanım içime su serpildi ♥️ Fatma hanım verdiğiniz bilgiler çok değerli çok teşekkür ederim 🙏🏻 bebeğimin uyku eğitimine kaçıncı ayda geçmesi gerekiyor peki
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

26 Temmuz 2025 05:44
Uyku eğitimine başlama ayı genelde 4. Ayın sonu 5. Ayın başıdır. (17 hafta ile 20 hafta arası)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir