15 Buçuk Aylık Doğduğundan Beri Uyku Sıkıntısı
114 görüntüleme
Ö
Özge Ü.
25 Eylül 2025 20:04
Merhaba, oğlum 15 buçuk aylık. 4. Ayında uyku eğitimi vermeye çalıştım, eğitimi aldığım kişi profesyonel değilmiş sonradan anladım, internetteki bilgiler dışında bana bir şey sunamadı. Zaten 4. Ay atağı çok zor geçti kucağımda aynı anca emzirip sallayıp şarkı söyleyim bir dağa bir sola dans ederek zor uyuttum. Şimdiye gelirsek; uykusu son zamanlarda şaştı iyice. Gece sık sık uyanabiliyor, nadir de olsa bazı geceler 6 saat kesintisiz uyuyor. Sık uyanmasını dişe bağlıyorum bazı günler . Gün içinde çeşitli aktiviteler yapıyoruz, mutlaka parka çıkarıyorum en kötü hava alsın diye bir kaç tur atıp eve giriyoruz. Ün içinde yeterli kaloriyi alıyor. Tv yok. Gündüz tek uykuya düştü. Örneğin sabah 8 buçukta kalkıyor, öğlen uykusunu 1 buçuk 2 saat ya da bazen 2 saat 45 dakika yapıyor. 13:00-13:30 gibi yatırıyorum. Bu saate kadar da kahvaltısını yapıyor, parka çıkıyoruz parkta ara öğün yapıyor. 15:30-16:00 gibi kalkıyor. Uzmanlara göre en geç22:00’ de uyumuş olması gerekiyor ama ne mümkün. Adeta uykudan kaçıyor. Uykusu olsa bile çok zor uyuyor. Ayakta sallayarak uyutuyorum( evet çok yanlış ama öyle alıştı maalesef) yetmezmiş gibi süreki farklı şarkılar söylüyorum telefondan da süpürge sesi açıyorum. Şarkı söylemesem bile sürekli dikkatini bende toplaması, ayağımdan kalkmaya çalışmaması için bir şeyler anlatmam sesler çıkartmam gerekiyor. Gündüz uykusuna hemen geçiyor hiç direnmiyor(eğer farklı bir yerde değilsek) ama gece uykusuna geçiş tam bir kabusa döndü. Nadiren de olsa emerek uyuyakalıyor ya da sallıyorum istemiyor ben de emziriyorum o sırada uyuyor. 15 dk yı bulmuyor. Sonra gece saat başı uyanıyor. Ya da bazı geceler örneğin 9-9 buçukta yattığı bir gece 12 de kalkıyor 2 saat uyumuyor. 2 de yatıyor 5 buçukta kalkıyor 2 saat yine uyumuyor sonra uyuyor. 9 da 10 da kalkıyor. Her uyandığında da aşırı uykusu oluyor aslında. Mental olarak çok yoruldum. Sakin müzikle de sakinleşmiyor, mayışmıyor. Yatmadan önce rutin de yapıyoruz(diş fırçalama, pijama giyme, kitap okuma) bana mısın demiyor. Beşiğine koyunca zaten ağlıyor sakinleştiremiyorum. Birkaç kere gece uyandığında lavaboya gitmek için beşiğine oyuncak koydum oynarken uyuyakaldı. Uyku eğitimi için bütçem yok. Ne yapacağım nasıl yapacağım bilmiyorum. 4. Aydan beri düzen oturmaya çalışıyorum olmuyor. Lütfen bir bilen varsa yardımcı olacak yazsın tükenmek üzereyim 🥲
S
Saziye G.
25 Eylül 2025 20:14
Ay benim oğlum da böyle aşırı direniyor 10 aylık tek uyku yapıyor sadece öğlen uyur 1buçuk saat sonra akşam 11de güç bela uyutuyorum.çok uykusu olduğu halde direnir 15 dk uyur uyanır ayağa kalkar bende şaşkınım bu konu da. Ayakta sallamaya da alıştırmadım hamak da uyurdu şuan onda da geç saatte uyuyor anlamadım bir türlü. Uyku eğitimi almak istiyorum ama faydalımoşmaz diye de çekiniyorum. Tek baktığım için baya zorlanıyorum.. cevapları takip edeyim
C
Canan C. C.
25 Eylül 2025 22:35
Buralarda durayımda biri belki mucizeyi söylerde bizde uyuruz artık