10 Aylık Bebek Kusma

83 görüntüleme
S

Selin

25 Nisan 2026 20:35
Merhaba bebeğim 10 aylık. Dün gece 5-6 defa kustu hatta bunların bir kısmı uyurken oldu. Yani uykusundan bir anda kusarak uyandı yavrum. Fışkırır gibi ağız dolusu kustu. Anne sütü ve normal gıda ile besleniyor. Kusması süttü ve sarı lekeler vardı.

Sonra da gün içinde ve bugün 2-3 kere daha kustu. Böyle ağzına geliyor sesini duyuyorum ama o geceki gibi ağız dolusu kusmadı. Bir de bugün çok sulu ve rengi açık sarı kaka yaptı ishal gibi (ama sadece bir kere yaptı).

Başka da hiçbir şikayetimiz yok keyfimiz enerjimiz gayet yerinde. Hatta kusunca bile en ufak ağlama rahatsızlanma olmadı direkt oyun oynamak istiyor kuzum. Çok hareketli bir bebek sürekli dönmesi oturup kalkması mı midesine baskı yapıyor ondan da emin olamadım ama durduğu yerde de kustuğunu gördüğüm için bu seçeneği eledim kendimce. Ateş halsizlik huysuzluk iştahsızlık vs hiçbir şeyi yok. Boğazları, burnu ve kulakları temiz. Doktor idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi ama tahlili veremedik bir türlü o yüzden pazartesiye kaldı işimiz. Bugün de kusunca buraya yazmak istedim. Acile götürsem mi bilmiyorum çünkü başka hiçbir şikayetimiz yok
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Nisan 2026 20:55
Merhaba,

Bebeğinizin yaşadığı kusma sorunu sizi endişelendirmiş. Öncelikle, 10 aylık bebeklerde kusma çeşitli nedenlerle olabilir.

Bebeğinizin kusması birkaç gün devam ettiğinden ve gece uykusunda bile kusma meydana geldiğinden, bir uzmana başvurmanız en doğrusu olacaktır.

Kusmanın nedenleri arasında reflü, bağırsak enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, rotavirus enfeksiyonu veya viral enfeksiyonlar yer alabilir.

Doktorunuzun idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenmesi doğru bir yaklaşım. İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri arasında kusma, ateş, huzursuzluk ve idrar yaparken ağrı yer alabilir.

Pazartesiye doktora randevunuz var, bu nedenle o tarihe kadar dikkatlice bebeğinizin durumunu izleyin.

Aşağıdaki durumlar meydana gelirse acile başvurmayı düşünmelisiniz:

Ağır kusma (sık sık ve大量 miktarda kusma)
İshal
Ateş
Halsizlik
İştahsızlık
Karın ağrısı

Bebeğinizin durumu şimdilik stabil görünüyor ancak yine de doktorunuzun değerlendirmesi ve gerekli testleri yapması en doğrusu olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Aylık Bebekte Kusma
2. Kızlar Bebeğim Uyurken Kustu
3. 6 Aylık Koyu Sarı Kusma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir