1 Aylık Bebekte Kusma
122 görüntüleme
D
Dilara T. ..
7 Aralık 2025 20:27
1 aylık bebeğim var iki gündür huzursuz ve sürekli kusuyor normalde kusma huyu hiç yok dün3 4 defa bugünde 3 4 defa kustu bazen dolu dolu bazen orta seviyede kustu bir haftalıkken idrar yolu enfeksiyonu vardı dr antibiyotik verdi kullandık geçti bugğn de kustuğu için acile gittik kan ve idrar tahlilleri yaptık temiz çıktı ne olduğunu anlamadık yardımcı olur musunuz
B
Burcu
7 Aralık 2025 20:32
Fışkırır tarzdaysa genelde reflü diyorlar ama emzirdikten sonra 15 20 dakika dik tutup gazını çıkarın
D
Dilara T. ..
7 Aralık 2025 20:33
Gaz sorunu yok ve hep dik tutarım hiç yatırmam ona rağmen böyle olduğu için şaşırıyorum anlam veremiyorum
E
Emel
7 Aralık 2025 20:40
Fazla ictigi sutu kusuyor olabilir kucucuk mideleri var cunku bez sayısı 5 6 arasındaysa normal
D
Dilara T. ..
7 Aralık 2025 20:42
Aslında her zmaanki gibi içiyor hatta 2 gündür tam doyurmuyorum az az emziriyorum ama ona rağmen böyle az da içse çok da içse aynı şeyi yaşıyorum
M
Menekşe Y.
7 Aralık 2025 21:09
Benim bebişimde 5 haftalık o da ara ara kusuyor gaz sorunu var kakası köpük şeklinde öğürüyor bazen randevu aldık bişeyler ters gidiyor farkındayım
D
Dilara T. ..
7 Aralık 2025 21:13
Kusması hava yutmasından gazdan olabilir ama kakasının köpük köpük olmasını bilemedim eğer fışkırır gibi kusuyorsa bence acile gitmelisiniz
M
Menekşe Y.
7 Aralık 2025 21:19
Yok fışkırır gibi değil
S
Songül U. ..
7 Aralık 2025 21:19
Benim oglusum 9 aylık olana kadar kusması vardı her emzirme de de kusuyor du ek gıda doneminde iken de kusuyordu - reflü yoktu fazla beslenildiği zaman da çıkarıyo bebisler kilo alımında herhangi bir sıkıntı yok ise endişe etmeyin
D
Dilara T. ..
7 Aralık 2025 21:22
Hmm bilemedim geçmiş olsun bu arada
D
Dilara T. ..
7 Aralık 2025 21:24
Fazla beslediğimi düşünmüyorum az az emziriyorum ama umarım sadece ondandır
M
Menekşe Y.
7 Aralık 2025 21:30
Çok teşekkürler size de geçmiş olsun umarım endişe edecek bir şey çıkmaz
A
Ayşegül T.
7 Aralık 2025 21:30
Benim bebeğim şuan 10 aylık 10 günlükken fişkırarak kustu ve inleme vardi bebeğimde doktora gittim enfeksiyon çıktı daha küçük olduğu için yatiş yapıldı 10 gün hastanede damar yolu ile antibiyotik verildi gün de 3 defa daha sonrasında hiç böyle bir sorun ile karişlaşmadim şükür iyileşti ☺️
D
Dilara T. ..
7 Aralık 2025 21:34
Normalde evet yatış yapıyorlarmış bizim gittiğimiz hastanede doktor antibiyotik yazdı gönderdi bizi şimdiki kusmaları da neden bilmiyoruz çok şükür sizin enfeksiyonda tekrarlamamış Allah sağlık sıhhat versin daimi kılsın inşallah 🌼
S
Seda G. ..
9 Aralık 2025 00:21
Merhaba benim bebeğimde de aynisi vardı. Acil de yapılan testler negatif çıktı. Fakat kusması orda da oldu. Sodyum değeri çok düşmüstu. Kusmanin etkisi ile. Yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Aynı gün 2 saat sonra yoğunbakimda yapılan testlerde rinovirus pozitif çıktı. Bebeğinizi lütfen bekletmeyin. Ben o gece beklemiştim. Çok pişman olmuştum . Amacım korkutmak değil ama yenidoğan bebeklerde en küçükbir huzursuzluk, ateş, öksürük , kusma normal kabul edilmiyor.
S
Seda G. ..
9 Aralık 2025 00:23
Rinovirus tedavisi sonrası hala devam ediyor. 1 ay oldu. 2 hafta daha surebilirmis. Bizimde öksürük devam ediyor. Çokfazla burun açıyorum. Nemli tutuyorum. Başkada birşey yapılmıyor zaten.virus kaynaklı olduğu için antibiyotik tedavisi yok.
D
Dilara T. ..
9 Aralık 2025 03:48
Çok teşekkür ederim Seda hanım verdiğiniz bilgiler için bugün tekrar gideceğiz inşallahbir şey çıkmaz hastanede falanda kusmuştu kızım eve geldiğimizden beri kusma olmadı kusma ilacı yazmıştı doktor kusması geçti ama şimdi de uyukluyor sarılığı yükselmiş sizde başkane gibi belirtiler vardı