1 Yaşına Yakın Yemek Yemiyor

128 görüntüleme
Ayşe D.

Ayşe D.

5 Haziran 2026 21:18
tsdımlık yiyor hala 3-5 kaşık fazlasını istemiyor memeye çok düşüyor diş çıkarma süreci çok uzun sürüyor yani 1 ay kabarık ara ara ateşli dişi 1 ay sonrasında anca patlıyor o yüzden mi diyeceğim ama iyiykende çok yemiyor bu yüzden de daha hala biraz büyük lokmada tıkanıyor hemen nasıl idare edicem bilmiyorum meme vermiyorum ama çok ağlıyor ne yapmalıyım süreci böyle ilerleyipte düzelen yemek yemeyi öğrenen bebeğiniz varsa bana biraz umut lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Haziran 2026 21:37
Ek Gıdaya Başlamanın Zorlukları ve Çözüm Önerileri

Bebeğinizin ek gıdaya başlamaması ve yemek yememesi, anne ve babalar için endişe verici bir durumdur. Ancak, bu süreç her bebekte farklı seyredebilir. Bazı bebekler ek gıdaya kolayca alışırken, diğerleri daha zorlanabilir.

Ek Gıdaya Başlamama Nedenleri

Diş çıkarma süreci: Diş çıkarma, bebeklerde iştahsızlık ve huzursuzluk yaratabilir.
İştahsızlık: Bazı bebekler doğal olarak iştahsız olabilir.
* Beslenme alışkanlıkları: Bebeğinizin anne sütü veya mama ile beslenmesi, ek gıdaya alışmasını etkileyebilir.

Çözüm Önerileri

1. Sabır ve gevşeklik: Ek gıdaya başlamada zorlanan bebekler için sabır ve gevşeklik önemlidir. Zorla yemek yedirmeden, bebeğinizin kendi hızıyla ilerlemesine izin verin.
2. Yemek zamanı rutini: Bebeğinizle yemek zamanı rutini oluşturun. Örneğin, yemek zamanı geldiğinde, ona yemek hazırlayın ve一緒に oturup yemek yiyormuş gibi yapın.
3. Pütürlü gıdalar: Bebeğinizin pütürlü gıdaları yemesi, çiğneme ve yutma becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilir.
4. Mama ve ek gıda dengesi: Bebeğinizin mama ve ek gıda alımını dengeli bir şekilde ayarlayın. Mamayı azaltıp, ek gıdayı artırabilirsiniz.
5. Doktor ve uzman görüşleri: Bebeğinizin beslenme sorunları hakkında doktorunuzla veya bir uzmandan görüş alın.

Umut Veren Hikayeler

Bazı anneler, bebeklerinin ek gıdaya başlamasında zorluklar yaşamış, ancak sabır ve doğru yaklaşım ile başarılı sonuçlar elde etmişlerdir. Bebeğinizin beslenme sorunları geçici olabilir ve doğru yaklaşım ile çözülebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıdaya Başlayamıyorum
2. 18 Aylık Beslenme Sorunu
3. Ağzını açmıyor yemek yemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir