Ek Gıdaya Başlayamıyorum

132 görüntüleme
A

Ayşe U. ..

23 Şubat 2026 07:20
Oğlum 6 aylık ek gıda sürecine başlayamıyorum. Yoğurtla başlamak istedim herşeyi ağzına alan, ağzını açan çocuk kaşığı görüyor ağzını kilitliyor. Asla yediremiyorum. Daha öncede birşey yedirmedim ki zorladım beğenmedi de yemiyor diyeyim. Dudağına değdiriyorum ordan tadını aldı beğenmedi diye düşündüm kabak yaptım. Onu da yemedi ağzını açmıyor çünkü. Eliyle alsın yesin diye düşündüm eline veriyorum onu da yere atıyor ağzına götürmüyor. Nasıl ilerleyeceğime dair yardımcı olur musunuz?
P

Papatya Y.

23 Şubat 2026 08:35
Merhaba arkadaşım şuan istemiyor olabilir çok zorlamanı tavsiye etmiyorum yemekle biraz oymamasını sağlayarak devam etmelisin atsın oynadın onun korkulacak birşey olmadığını kavrasın derim
F

Fatma S. ..

23 Şubat 2026 09:15
Oğlumun dişleri 6 aylıkken kabardı neredeyse 2 ay sonra çıktı ve o süreçte bir kaşık bile tatmadı sadece mama içti. Belki sizinde diş olabilir
N

Nurşen ..

23 Şubat 2026 09:28
Benim oğlum da 6 aylık ve aynı durumdayız biz de çok takmıyorum kafaya 9. Aya kadar hala ana öğünü anne sütü ya da mama
C

Cansu ..

23 Şubat 2026 09:34
Merhaba benim oğlumda asla yemek istemedi biz yemek yerken çok istekliydi aslında ama onun için yaptığım yoğurt hariç hiç birşeyi kabul etmedi. 1 yaşına yaklaştığında yoğurt çorbası gibi şeyleri yemeye başladı. Bazı bebekler anne tarafından doyurulacağını bildiği için yemiyor bence. özellikle bizim yemeklerimiz gibi tuzlu şeyleri yiyor kıyma vs asla istemiyor hala. Bende çok üzülüyorum özellikle bebeğim bugün ne yedi videolarında sonra insan kötü hissediyor ama yapacak bişey olmuyor bazı bebekler böyle yemeyince yemiyor
T

Tuğba B. ..

23 Şubat 2026 10:10
Biraz ara verin hazır değil dwmekki
G

Gökçin N.

23 Şubat 2026 10:13
Siz yerken yediklerinize ilgi gösteriyordur illaki. Ben onun için hazırladıklarımı elime alıp yanına oturup yiyormuş gibi yapıyordum (sanki gerçekten kendime hazırlamışım gibi) . Sonra kendi istiyordu yemeyi, öyle başladık. Geçici bir süreç bu moral bozmayın. Teklif edin ısrar etmeyin
A

Ayşe U. ..

23 Şubat 2026 10:20

Gökçin Noyan

Siz yerken yediklerinize ilgi gösteriyordur illaki. Ben onun için hazırladıklarımı elime alıp yanına oturup yiyormuş gibi yapıyordum (sanki gerçekten kendime hazırlamışım gibi) . Sonra kendi istiyordu yemeyi, öyle başladık. Geçici bir süreç bu moral bozmayın. Teklif edin ısrar etmeyin

Biz yemek yerken çok izliyor evet birde dediğinizi deneyeyim teşekkür ederim kesinlikle ısrar etmiyorum hergün teklif ediyorum yine ağzını açmıyor dudağına değdiriyorum tadını alsın diye yine ağzını açmayınca bırakıyorum
A

Ayşe U. ..

23 Şubat 2026 10:22

Tuğba Beyazgül

Biraz ara verin hazır değil dwmekki

Gözlemlediğimde hazır aslında ama dediğiniz gibi ara vermek lazım sanırım
A

Ayşe U. ..

23 Şubat 2026 10:24

Cansu Erduran

Merhaba benim oğlumda asla yemek istemedi biz yemek yerken çok istekliydi aslında ama onun için yaptığım yoğurt hariç hiç birşeyi kabul etmedi. 1 yaşına yaklaştığında yoğurt çorbası gibi şeyleri yemeye başladı. Bazı bebekler anne tarafından doyurulacağını bildiği için yemiyor bence. özellikle bizim yemeklerimiz gibi tuzlu şeyleri yiyor kıyma vs asla istemiyor hala. Bende çok üzülüyorum özellikle bebeğim bugün ne yedi videolarında sonra insan kötü hissediyor ama yapacak bişey olmuyor bazı bebekler böyle yemeyince yemiyor

Bir oğlum daha var o 6 aylıkken başladım hiç böyle bir sorun yaşamadım bu farklı olunca ne yapacağımı şaşırdım şuan doyumluk değil bilincindeyim ama tadım yapmadan da ilerleyemem ona üzülüyorum
A

Ayşe U. ..

23 Şubat 2026 10:26

Papatya Yiğitoğlu

Merhaba arkadaşım şuan istemiyor olabilir çok zorlamanı tavsiye etmiyorum yemekle biraz oymamasını sağlayarak devam etmelisin atsın oynadın onun korkulacak birşey olmadığını kavrasın derim

Kesinlikle zorlamıyorum ağzını açmayınca sadece dudağına değdiriyorum tadını alsın diye yine kaşıkla teklif ediyorum ağzını açmıyor bırakıyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir