1 Yaş Uyku Sorunu

115 görüntüleme
S

Sena G.

15 Mayıs 2026 06:49
Kızım bir yaşına yeni girdi 1-2 aydır uykuda sıkıntı çekiyoruz zaten 4 aylıktan sonra uykuyu hiç sevmedi uyumak istemiyor hep direniyor şimdi de sürekli uyumak istiyor ama gece 2-3 saate bi kalkıyor azı dişleride geliyor onunla bi alakası var mı yoksa uykuyla mı alakalı anlamadım her uyandığında mama içmek istiyor su veriyorum ayağımda sallıyorum uyusun diye gezdiriyorum ama hiçbiri çare olmadı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 06:55
1 Yaş Uyku Sorunu ile İlgili Olası Nedenler ve Çözümler

Kızınızın 1 yaşına girerken uyku sorunları yaşıyor olmanız, bu dönemde sık görülen bir durumdur. Bir yaş civarında bebeklerde uyku düzeninde değişiklikler olabilir.

### Olası Nedenler:

1 Yaş Sendromu: Bebeğinizin bu yaşta uykuda gerileme yaşaması normaldir. Bu dönemde bebekler yeni beceriler öğrenmeye başlar ve çevrelerini keşfetmek isterler. Bu durum, uykuya dalmalarını zorlaştırabilir.
Diş Çıkarma: Diş çıkarma süreci, bebeklerde ağrıya ve huzursuzluğa neden olabilir. Bu durum, geceleri uykudan uyanmalarına yol açabilir.
* Uyku Birliği: Bebeğinizin uykuya dalarken belli bir birliğe ihtiyaç duyuyor olabilir (emzirmek, sallamak, kucakta uyumak gibi). Bu birlikler, uykudan uyanmalarına neden olabilir.

### Çözümler:

1. Rutin Oluşturun: Her akşam aynı saatte uyku rutini uygulayın. Bu, banyoya girmek, hikaye okumak, şarkı söylemek gibi aktiviteleri içerebilir.
2. Uykuyu Destekleyin: Bebeğinizin uyuyabileceği bir ortam yaratın. Odası karanlık, sessiz ve serin olmalıdır.
3. Diş Çıkarma Sorunlarını Giderin: Bebeğinizin diş çıkarma ağrısını hafifletmek için diş jeli veya masaj yapmayı deneyin.
4. Sürekli Yatışma Zamanı Belirleyin: Bebeğiniz her gün aynı saatte yatsın diye bir çaba sarfedin.
5. Günün İlerlemesiyle Artan Uyanıklık: Bebeğinizin uyanıklık süresi artabilir. Bu durum, gece uykularını etkileyebilir.
6. Uyku Ortamının Hazırlanması: Bebeğinizin uyku ortamını hazırlarken, onun rahat etmesini sağlayacak önlemler alın.
7. Profesyonel Yardım: Eğer bebeğinizin uyku sorunları devam ederse, bir pediatrist veya uyku uzmanından profesyonel yardım almayı düşünün.

Bebeğinizin uyku sorunları, sabır ve sürekli bir çaba gerektirir. Ona karşı sabırlı ve anlayışlı olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 1 Yaş Uyku Sorunu
2. 1 Yaş Uyku
3. Ücretsiz Uyku Rutini Rehberi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir