1 Yaş Uyku Sorunu
92 görüntüleme

Elif İ. D.
11 Şubat 2026 15:12
Bebeğim 1 yaşında şu an zaten hiç bir zaman güzel uyumadı malesef ama şu sıralar uykular berbat olmaya başladı. Uyku rutinlerimiz var her akşam aksatmadan yapıyoruz uyku saat aralıklarına titizlikle dikkat ediyorum ama gece uykusuna geçişimiz 30dk bazen 1 saati buluyor uyuduktan sonra ortalama 1.5-2 saat sonra ağlayarak uyanıyor mama vermesen sakinleşmiyor. Bundan 1 ay evvel böyle sorunlarımız yoktu en azından gece uykusuna hızlı geçer en az 3-4 saat uyur tam ben yattığımda uyanır sonrasında 2-3 saatte bir uyanırdı o zamanda kötüydü ama şimdi daha kötü. Gerçekten artık gece olsun istemiyorum çok zorlanıyorum. Ne yapabilirim?
B
Büşra T.
11 Şubat 2026 16:10
1 yaş sendromu olabılır mı ya da diş mı çıkarıyor
M
Merve B.
11 Şubat 2026 16:10
Benim de oğlum yeni 1 yaşına girdi. Aynı sorunları iki haftaya yakındır biz de yaşıyoruz. Geceleri çok sık kalkıyor ağlayarak uyanıyor ve emmeden uyumak istemiyor, sinirleniyor. Büyüdükçe daha iyi olur derken daha da kötüleşmesine üzülüyorum. Araştırdığımda bir yaşta böyle uyku gerilemesinin olabileceği yazıyordu. Bu dönemde yürümeye çalışma, konuşulanları anlama derken beyin çok hızlı gelişiyormuş. Bu sebepten uykuya dalmalar zorlaşıyormuş. Bununla teselli olmaya çalışıyorum
S
Semra K.
11 Şubat 2026 16:37
Birlikte mi yatıyorsunuz? Aynı yatakta değilseniz belki bu dönem size ihtiyacı vardır.
Bizde de aynı sorunlar var, ben yanında yattığımda ama daha sakin geçiriyor. Emzirmiyorum, sadece yanında olmam yetiyor çoğu zaman
Bizde de aynı sorunlar var, ben yanında yattığımda ama daha sakin geçiriyor. Emzirmiyorum, sadece yanında olmam yetiyor çoğu zaman

Elif İ. D.
13 Şubat 2026 20:14
1 yaş sendromu olabılır mı ya da diş mı çıkarıyor

Elif İ. D.
13 Şubat 2026 20:15
Benim de oğlum yeni 1 yaşına girdi. Aynı sorunları iki haftaya yakındır biz de yaşıyoruz. Geceleri çok sık kalkıyor ağlayarak uyanıyor ve emmeden uyumak istemiyor, sinirleniyor. Büyüdükçe daha iyi olur derken daha da kötüleşmesine üzülüyorum. Araştırdığımda bir yaşta böyle uyku gerilemesinin olabileceği yazıyordu. Bu dönemde yürümeye çalışma, konuşulanları anlama derken beyin çok hızlı gelişiyormuş. Bu sebepten uykuya dalmalar zorlaşıyormuş. Bununla teselli olmaya çalışıyorum

Elif İ. D.
13 Şubat 2026 20:16
Birlikte mi yatıyorsunuz? Aynı yatakta değilseniz belki bu dönem size ihtiyacı vardır.