1 Yaş Sonrası Menenjit Aşısı
39 görüntüleme
H
Hatice K.
6 Nisan 2026 20:25
Merhaba doktorumuz önce önermişti ama ben ateşten korktuğum için cesaret edemedim hala da öyle aşı takvimini tekrar düzenleyip yaptırmamı istedi 13. Ay da nimenrix 22 ve 24. Aylarda bexero istedi ama yaptıranlar var mı ateş oldu mu çok kararsız kalıyorum menenjit aşısı içinn yorumlarınız neler

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 20:55
Menenjit aşısı konusunda birçok annenin deneyimini paylaştığı forum mesajlarını inceledim. Aşağıda özet bilgilere ve önerilere yer verdim.
Menenjit Aşısı Hakkında Genel Bilgiler
Menenjit aşısı, Bexero ve Nimenrix olmak üzere iki farklı tipte uygulanıyor.
Aşı takvimleri doktorlara göre farklılık gösteriyor.
Aşı Takvimi
Bazı doktorlar 3, 5 ve 13. aylarda aşıları öneriyor.
Diğer doktorlar 3, 5, 7, 9 ve 13. aylarda aşıları planlıyor.
13. ayda Nimenrix, 22. ve 24. aylarda Bexero yapılması önerilen bir takvimi doktorunuz önerdi.
Yan Etkiler
Ateş, huzursuzluk ve ağrı gibi yan etkiler görülebilir.
Bexero aşısı ateş yapabiliyor, bu nedenle doktorlar genellikle ateş düşürücü önermektedir.
Deneyimler
Bazı anneler aynı gün her iki aşıyı da yaptırdıklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtiyor.
* Diğer anneler ise aşılardan sonra ateş ve huzursuzluk yaşadıklarını paylaşıyor.
Öneriler
1. Doktorunuzla görüşerek aşı takvimini düzenleyebilirsiniz.
2. Ateş ve diğer yan etkiler konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşarak uygun bir planlama yapabilirsiniz.
3. Aşıların koruyucuları yüksek olduğu için, önerilen takvime göre yaptırmanız önerilir.
Umarım bu bilgiler karar vermenize yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Nimenrix ve Bexero Aynı Günde Yaptıran Var mı?
3. Menenjıt Asıları
Menenjit Aşısı Hakkında Genel Bilgiler
Menenjit aşısı, Bexero ve Nimenrix olmak üzere iki farklı tipte uygulanıyor.
Aşı takvimleri doktorlara göre farklılık gösteriyor.
Aşı Takvimi
Bazı doktorlar 3, 5 ve 13. aylarda aşıları öneriyor.
Diğer doktorlar 3, 5, 7, 9 ve 13. aylarda aşıları planlıyor.
13. ayda Nimenrix, 22. ve 24. aylarda Bexero yapılması önerilen bir takvimi doktorunuz önerdi.
Yan Etkiler
Ateş, huzursuzluk ve ağrı gibi yan etkiler görülebilir.
Bexero aşısı ateş yapabiliyor, bu nedenle doktorlar genellikle ateş düşürücü önermektedir.
Deneyimler
Bazı anneler aynı gün her iki aşıyı da yaptırdıklarını ve herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtiyor.
* Diğer anneler ise aşılardan sonra ateş ve huzursuzluk yaşadıklarını paylaşıyor.
Öneriler
1. Doktorunuzla görüşerek aşı takvimini düzenleyebilirsiniz.
2. Ateş ve diğer yan etkiler konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşarak uygun bir planlama yapabilirsiniz.
3. Aşıların koruyucuları yüksek olduğu için, önerilen takvime göre yaptırmanız önerilir.
Umarım bu bilgiler karar vermenize yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Menenjit Aşısı
2. Nimenrix ve Bexero Aynı Günde Yaptıran Var mı?
3. Menenjıt Asıları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Latife K.
9 Nisan 2026 20:20
Menenjit biraz zor oluyor. İştahsızlık, huzursuzluk ve ateş oldu. Ama ateş yaptırdığım gün gece oluyor genelde. Onda da ılık su yapıyorum küvete koyup oyun oynatıyorum 10-15 dk düşüyor ateşi. Calpol veriyorum. Korkmayın yani. Menenjitin yapılması gereken bir aşı olduğunu düşünüyorum. Etkileri 3 gün falan sürüyor. Ateş de sadece ilk gece