Nimenrix ve Bexero Aynı Günde Yaptıran Var mı?

428 görüntüleme
H

Hilal A.

15 Temmuz 2025 18:46
Bebegim 13 aylık menenjit aşılarına başlıcaz bu ay doktorumuz isterseniz aynı gün isterseniz ara vererek yaptırabilirsiniz dedi ilk dozları. Tereddütteyim.
D

Dicle B.

15 Temmuz 2025 18:48
Aynı gün yaptırdık bebeğim 3 aylıkken ilk dozu aldı. Takibi daha kolay bence sama siz nasıl isterseniz öyle karar verin
H

Hilal A.

15 Temmuz 2025 18:50
Peki sağlık ocagında mı yaptırdınız? Bulundugumuz yer küçük bir ilçe ben özel menenjit aşısı yaptırıcaz dediğimde pek ilgili ve konuya hakim konuşmadılar doktorumuz da recete etmeye gerek duymadı
G

Gülşen A.

15 Temmuz 2025 18:51
Dicle hanım 2 aşı aynı anda yaptırdığınızda ateş vs yaşadınız mı?
F

Fatma S. ..

15 Temmuz 2025 19:02
Biz aynı gün yaptırdık çok şükür hiç ateş falan olmadı. Bizim sağlık ocağı biz yapmıyoruz dedi. Bursa merkezde yaşıyoruz. Doktor karar veriyor ona anladığım kadarıyla çünkü başka doktorun hemşiresine sorduğumda biz yapmıyoruz demedi doktorunuza sormak lazım dedi. Biz o yüzden özel de yaptırdık.
H

Hilal A.

15 Temmuz 2025 19:06
Fatma hanım doktorumuz sağlık ocagında yaptırcagımızı biliyor receteye gerek yok dedi fakat saglık ocagı pek iç açıcı konuşmadı yaparız dedi yine de gercekten yaşadığımız yer çok önemli. Soru işareti kalıyor aklımızda
Ayşe D.

Ayşe D.

15 Temmuz 2025 19:08
Merhaba yenidoğan hemşiresiyim şimdi aile hekimliğinde çalışıyorum, aynı gün yaptırın mutlaka ve evet sağlık ocağında yapılabilir
H

Hilal A.

15 Temmuz 2025 19:15
Teşekkür ederim ayşe hanım
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

15 Temmuz 2025 19:30
Ayşe Hanım konudan bağımsız olarak bir şey sormak isterim, burada bir annemiz bizim aile hekimliğimizde özel aşılar yapılmıyor yapmıyorlar dedi. Ben de sağlık çalışanıyım ama aile hekimliği işleyişlerine hakim değilim. Bu annemize 184ü arayıp bilgi almasını söylemiştim. Böyle bir durum oluyor mı? Bazıları yapmıyor mu acaba
B

Burcu Ö.

15 Temmuz 2025 19:37
Biz de bugün ikisini de aynı gün yaptırdık doktorumuz o şekilde önerdi. Calpol vermemizi istemişti yarım ölçek direkt verdik ateşi çıkmadan öyle dediği için ama bugün daha ateşi çıkmadı hiç umarım çıkmaz
H

Hilal A.

15 Temmuz 2025 19:38
Umarım rahat geçirirsiniz peki sağlık ocagında mı yapılmıştı
G

Gülşan S.

15 Temmuz 2025 19:41
Benimde bebeğim 10 aylıkken 1. Doz bexero oldu 13 aylık şuan 2 gün sonra doktorumuz bexero 2 doz ve mimenrix ilk dozu aynı anda yapacak hatta 12 ay aşıları ile birlikte bile hepsi aynı gün yapılabilir demişti
Ayşe D.

Ayşe D.

15 Temmuz 2025 20:04
Yasemin Hanım merhaba, inanın ben bazı yerlerde neden yapmadıklarını anlamıyorum. Ben hiçbir bebeği geri çevirmiyorum özel aşı olsa ne olacak enjeksiyon sonuçta 2 dakikamı alır uygulamak. Resmi olarak aşı aile hekimliğinde uygulanamaz diye bir durum söz konusu değil. Biraz insiyatif meselesi galiba.
G

Gülşan S.

15 Temmuz 2025 20:07
Evet bendimde 5 i birden doktorumuz sorun olmaz dediysede içime sinmedi ve yaptırmadım 10 13 ve 19 ay olarak planımızı değiştirdik , teşekkür ederim Ayşe hanım😊
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

15 Temmuz 2025 20:14
Teşekkür ederim Ayşe Hanım, ben de aynı şeyi düşünerek öyle söylemiştim o annemize. Ellerinize sağlık, sağlıklı günler diliyorum
F

Fatma S. ..

16 Temmuz 2025 07:48
Evet biz yapmayız dedi. Yapsaydı eczaneden alacaktım ve daha uyguna gelecekti. Sanırım 2 küsür falan fiyatları eczanede ama biz mecburen özelde hem aşı hem muayene 10 bin verdik 😂
F

Fatma S. ..

16 Temmuz 2025 07:53
Bu hafta 2. Dozlar yapılacak. Yine aynı ücreti ödeyeceğim. Alakasız ama şuan 7 aylık ve bu kezde sünnet için devlete gittik. Küçük olduğu için yapmıyoruz dedi. 8 bin de ona vereceğim. Sadece özele yönlendiriliyorum gittiğim yerlerde şakagibi 😂
G

Gülşan S.

16 Temmuz 2025 12:29
Ben çocuj doktorumdan randevu alıyorum (devlet) hastanede yapılıyor aşıları ama sağlık ocağıda alıp gelirseniz yaparız dedi 😊
F

Fatma N. E. A.

22 Temmuz 2025 22:23
Aynı anda yapılmasının ya da bakanlığın takvimindeki aşılarla birlikte yapılmasının tıbbi açıdan bir sakıncası yok sadece fazla enjeksiyon girişi bebişleri biraz yorabiliyor araya bir iki gün eklenebilir , asmlerde de maalesef
biraz doktor insiyatifinde yapılıyor her aşıda veya ilaçlarda olduğu gibi çok çok nadir de olsa bu aşılarda da alerjik reaksiyon anaflaksi vs riski olduğu için hastane gözetiminde yapılmasını uygun görebiliyorlar
E

Elif Y.

23 Temmuz 2025 12:23
Merhaba bizde başlıcaz size takvimi nasıl ayarladı
E

Esmahan K. K.

25 Temmuz 2025 17:24
Merhabalar yan etkileri nasıl oldu, biz de bugün olduk iki doz Menenjit ateş yok ama ara ara çok ağlıyor sanırım canı acıyor. Bu süreç ne kadar sürecek acaba

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir