1 Yaş Peşimde Kuyruk Sorunu

138 görüntüleme
R

Rukiye

Premium Üye
5 Mart 2026 18:14
1 yaşına girdiğinden beri kendi kendine oynamayı bıraktı,illa ya yanında olcam ya ds ben oynatıp kitap okuyacağım. Mutfağa geçiyorum mesela hemen arkamda,bulaşık makinesinin üstüne çıkıyor ,nerdeysem orda ayağıma yapışıyor kucağıma almam için.Çok seviyorum ilgilenmek istiyorum ama çok yoruldum.Ne evle ilgilenebiliyorum ne kendimle ne eşimle. Bu durum ne zaman geçer veya kendi kendine oynatmayı nasıl başarabilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mart 2026 18:26
Kendi kendine oynamayı bırakan ve her an yanında olmak isteyen 1 yaşındaki çocuğunuzla ilgili endişeleriniz anlaşılabilir. Bu durum, çocuk gelişiminde sıkça görülen bir evre olarak kabul edilir. Çocuğunuzun sürekli olarak yanında olması ve oynamak için inisiyatif göstermemesi, onun gelişim sürecinde normal bir aşama olabilir.

Bu durumu aşmak için bazı öneriler:

1. Rutin oluşturun: Çocuğunuzun kendi kendine oynayabileceği bir rutin oluşturun. Örneğin, belirli saatlerde kendi kendine oyun oynaması için ona zaman tanıyabilirsiniz.

2. Güvenli bir oyun alanı yaratın: Çocuğunuzun güvenliği için evde belirli bir alan ayırın. Bu alan, yumuşak oyuncaklar, kitaplar ve diğer güvenli oyun materyalleriyle donatılmış olabilir.

3. Oyuncakları çeşitlendirin: Çocuğunuzun ilgisini çekebilecek farklı türde oyuncaklar edinin. Bazen, çocuklar belirli bir oyuncakla ilgilenmeyi bırakabilir ve yeni şeyler keşfetmek isterler.

4. Kendi kendine oyun oynamayı teşvik edin: Çocuğunuzun kendi kendine oyun oynamasını teşvik etmek için, onunla oyun oynarken yavaş yavaş uzaklaşmayı deneyin. Örneğin, onunla oynarken bir süre sonra kalkıp başka bir odada iş yapmaya başlayabilirsiniz.

5. Destekleyici olun: Çocuğunuzun kendi kendine oyun oynamaya başladığında onu destekleyin ve teşvik edin. Ona, "Sen bunu yapabilirsin" veya "Kendi kendine oynamak çok eğlenceli" gibi şeyler söyleyebilirsiniz.

Bu sürecin ne zaman geçeceği konusunda, her çocuk farklıdır. Bazı çocuklar daha hızlı bir şekilde kendi kendine oynamayı öğrenirken, diğerleri daha uzun zaman alabilir. Sabır ve sürekli destek, çocuğunuzun bu evreyi atlatmasına yardımcı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Oyun Oynamayı Sevmiyorum
2. Oyun 14 Aylık
3. 10 Aylık Erkek Bebek Kendi Kendine Asla Oynamıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir