1 Yaş Bebek Demir ve Vitamin
199 görüntüleme
Ö
Özlem B.
Premium Üye
29 Nisan 2026 22:57
1 yaş bebek demir ve vitamin ilacını kaç damla kullanmali uzun bir süre vermedim hep atlıyorum yeniden başlamak istiyorum ama ne kadar verilmesi gerekiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Nisan 2026 22:57
1 yaşındaki bir bebek için demir ve vitamin kullanımı doktorunuza danışmadan başlamamanızı tavsiye ederim. Genel olarak, bebeklerin demir ihtiyacı yaşa ve kiloya göre değişir.
Doktorlar genellikle 1 yaşındaki bebekler için demir takviyesi önermektedir. Dozajı belirlemek için bebeğinizin kilosunu dikkate almanız gerekir.
Genel öneriler aşağıdaki gibidir:
Demir damlası: 1 yaşındaki bebekler için genellikle kilo başına 1 damla demir damlası önerilir. Örneğin, eğer bebeğiniz 10 kilo ise, 10 damla demir damlası kullanabilirsiniz. Ancak, bu dozaj doktorunuzun tavsiyelerine bağlı olarak değişebilir.
D vitamini: 1 yaşındaki bebekler için genellikle 1-2 damla D vitamini önerilir.
Bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun dozajı belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır. Ayrıca, demir ve vitamin takviyelerini düzenli olarak kullanmanız ve dozajı aşmamanız önemlidir.
Doktorunuzun önerilerine uymak ve bebeğinizin sağlığını izlemek en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Damlası
2. D Vitamini ve Demir Vitaminini
3. Demir Damlasını Kaç Damla Vermeliyim ?
Doktorlar genellikle 1 yaşındaki bebekler için demir takviyesi önermektedir. Dozajı belirlemek için bebeğinizin kilosunu dikkate almanız gerekir.
Genel öneriler aşağıdaki gibidir:
Demir damlası: 1 yaşındaki bebekler için genellikle kilo başına 1 damla demir damlası önerilir. Örneğin, eğer bebeğiniz 10 kilo ise, 10 damla demir damlası kullanabilirsiniz. Ancak, bu dozaj doktorunuzun tavsiyelerine bağlı olarak değişebilir.
D vitamini: 1 yaşındaki bebekler için genellikle 1-2 damla D vitamini önerilir.
Bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun dozajı belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır. Ayrıca, demir ve vitamin takviyelerini düzenli olarak kullanmanız ve dozajı aşmamanız önemlidir.
Doktorunuzun önerilerine uymak ve bebeğinizin sağlığını izlemek en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Demir Damlası
2. D Vitamini ve Demir Vitaminini
3. Demir Damlasını Kaç Damla Vermeliyim ?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Afranur K.
29 Nisan 2026 23:24
9-12 ay arasında yapılan rutin kan tahlilini yaptırdınız mu? Oradaki değerlere göre devam ya da bitim kararı veriliyor vitaminlerde. Eğer demir yetersiz ise hem ilaç formu hem de damla sayısı değiştiriliyor.
D vit. İse tahlilden bağımsız 1 yaştan sonra 600 iu veriliyor. Eczacınız alacağınız markaya göre damla ya da puf sayısını söyler.
D vit. İse tahlilden bağımsız 1 yaştan sonra 600 iu veriliyor. Eczacınız alacağınız markaya göre damla ya da puf sayısını söyler.
Yükleniyor...