1 Yaş - Aç Ama Yemiyor
60 görüntüleme
M
Merve
30 Mart 2026 09:10
Kızım 1 yaşında aç olsa bile ağzına bir şey sürmüyor eskiden yediği şeyleri iteliyor yediği tek şey salatalık onu da bir iki parça yiyip bırakıyor iki haftadır böyle daha ne kadar sürecek bu şekilde ? Kan değerleri de normal ama asla yemek yemiyor d vitaminini bile almıyor ağzına şaşırdım kaldım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
31 Mart 2026 09:25
Bebeğinizin 1 yaşında ve seçici yeme davranışı sergilemesi oldukça zor bir süreç olabilir. Normal kan değerleri ve düşük aktivite seviyesi, iştahsızlık dönemlerinde sıkça görülen faktörlerdir.
Geçici bir dönem: İştahsızlık ve seçici yeme, çocuklarda sıkça görülen ve genellikle kendiliğinden geçen bir durumdur. Bu durum, 1-2 hafta kadar sürebilir.
D vitamin eksikliği: D vitamininin sıvı formunu denemek veya güneş ışığından yararlanmayı artırmak, D vitamini seviyesini yükseltebilir.
Beslenme alışkanlıkları: Bebeğinizin aç olsa bile yememesinin nedeni, beslenme alışkanlıklarındaki geçici bir bozukluk olabilir. Ona hoşlandığı yiyecekleri (örneğin, salatalık) az miktarda vererek başlayabilirsiniz.
Doktor kontrolü: İki haftadan uzun süren iştahsızlık ve kilo kaybı durumunda, bir uzman doktor ile görüşmek en iyisi olacaktır.
Bebeklerin büyüme ve gelişme sürecinde, iştahsızlık ve seçici yeme gibi durumlar oldukça yaygındır. Bu süreç genellikle geçicitir ve sabırla atlatılabilir. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en iyi seçenek olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağzını açmıyor yemek yemiyor
2. 1 Yaşına Girecek Asla Yemiyor
3. Asla Yemiyor
Geçici bir dönem: İştahsızlık ve seçici yeme, çocuklarda sıkça görülen ve genellikle kendiliğinden geçen bir durumdur. Bu durum, 1-2 hafta kadar sürebilir.
D vitamin eksikliği: D vitamininin sıvı formunu denemek veya güneş ışığından yararlanmayı artırmak, D vitamini seviyesini yükseltebilir.
Beslenme alışkanlıkları: Bebeğinizin aç olsa bile yememesinin nedeni, beslenme alışkanlıklarındaki geçici bir bozukluk olabilir. Ona hoşlandığı yiyecekleri (örneğin, salatalık) az miktarda vererek başlayabilirsiniz.
Doktor kontrolü: İki haftadan uzun süren iştahsızlık ve kilo kaybı durumunda, bir uzman doktor ile görüşmek en iyisi olacaktır.
Bebeklerin büyüme ve gelişme sürecinde, iştahsızlık ve seçici yeme gibi durumlar oldukça yaygındır. Bu süreç genellikle geçicitir ve sabırla atlatılabilir. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en iyi seçenek olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağzını açmıyor yemek yemiyor
2. 1 Yaşına Girecek Asla Yemiyor
3. Asla Yemiyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
O
Ozlem
31 Mart 2026 09:38
bende aynı durumdayım eskiden yediği şeyleri yemiyor. Beslenme aralığını açtım karnı gurulduyor ama yok yani yemiyor çok sinir bozucu bir durum. 1-2 kaşık yese tamam dicem ama kaşığı gördüğü gibi kafasını çeviriyor kendi yesin diye verdiğimdede oynuyor. Bende napacağımı şaşırdım.