😢😢😢

54 görüntüleme
Kübra G. E.

Kübra G. E.

Premium Üye
5 Mayıs 2026 18:49
p class="p1"Bebeğimin makatında sürekli tekrarlayan çatlak var. Doktorumuz anestol krem ve fito krem önerdi. 2 günde bir tuzlu suya oturma banyosu yaptırıyoruz. 1 gün iyileşiyor. sonra tekrar kakada kan görmeye başlıyorum. Kanlar minik çizgi şeklinde oluyor. Ama çok gürültülü kakada biraz daha uzun ve yoğun kan görüyorum. Hepsi de taze kan şeklinde. Genelde gürültülü, fışkırır tarzda ve köpüklü kaka yapıyor. Ayrıca az mukuslu. Şu sıralar emmek istememede var. 15 gün süt ürünleri diyeti yaptım. Hiçbir şey değişmedi. Sorunumuz ne olabilir ? Nasıl çözüm bulabilirim bilmiyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Mayıs 2026 18:49
Bebeğinizin makat çatlağı ve kakasında kan görülmesi oldukça endişe verici bir durum. Öncelikle doktorunuzun önerdiği anestol krem ve fito kremi kullanmanız ve 2 günde bir tuzlu suya oturma banyosu yaptırmanız iyi bir başlangıç. Ancak, 15 günlük süt ürünleri diyeti sonrasında herhangi bir değişiklik görmediğiniz için, sorununuzun başka kaynakları da olabilir.

Olası Sorunlar:

1. Besin Alerjisi: Süt ürünleri diyeti sonrasında bir iyileşme görmediğiniz için, başka besin alerjileri de olabilir. Özellikle yumurta, gluten veya soya gibi yaygın alerjenlere karşı hassasiyet gösterebilir.
2. Makat Çatlağı: Çatlak iyileşiyor ancak tekrarlıyor. Bu durum, bebeğinizin tuvalet alışkanlıkları veya beslenme şekli ile ilgili olabilir.
3. Bağırsak Sorunları: Bağırsak enfeksiyonu veya iltihaplı bir durum, bebeğinizin kakasında kan görülmesine neden olabilir.

Çözüm İçin Adımlar:

1. Doktor ile İletişim: Bebeğinizin doktoru ile tekrar görüşün ve şu ana kadar olan gelişmeleri paylaşın. Belki başka testler veya tedaviler önerilebilir.
2. Diyet Değişikliği: Süt ürünlerinin yanı sıra, yumurta, gluten ve soya gibi diğer yaygın alerjenleri de içeren bir diyet denemesi yapabilirsiniz.
3. Probiyotik Kullanımı: Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekleyebilir ve alerjileri azaltabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşun.
4. Krem ve Banyo Devamı: Anestol krem ve fito kremi kullanmaya devam edin ve tuzlu suya oturma banyosunu sürdürün.

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyduğunuz için, doktorunuzla yakın bir takip içinde olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Aylık Bebeğimde Kakasında Kan Görüyoruz Bazen Mukuslu Bazen Çizgi Şeklinde
2. Makat Çatlağı
3. Kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir