Zor Bebek

76 görüntüleme
N

N.ö

Premium Üye
1 Haziran 2026 18:03
Merhaba arkadaşlar bebeğim 3 aylık oldu büyüdükçe düzelir dediğim ne varsa üstüne başka şeyler ekleyerek devam ediyor. Meme reddi vardı 3 gün red eder 2 gün emerdi döngü şeklinde şimdi 2 haftadır redediyor ve uyurken emzirmiyordum gayet verimliydi 1 hafta öyle kolayima da gelmişti şimdi onuda yapmıyor memeyi ağzına verdiğim an uyaniyor. İşin kötüsü 2 gündür biberonla bile emmek istemiyor(. Doktora götürdüm gelişimi iyi dedi ama ben geceleri telafi etmeye çalışıyorum elimden geldiğince ki kilo kaybı olmasın. ) Kaşikla güç bela verdim. Bu beslenme sorunu

Gündüz uykusu hala çok kötü uykusu geliyor 1 saat uyutmaya calisiyorum yerine yatırmayı denemeyi geçtim yatırmayı düşündüğüm an kucağımda hop uyanıyor. Bir ara sabah 2 saat öğleden sonra 2 saat uyuyordu onu da tekrar kaybettik. Bu uyku sorunu

Ve reflüsu var diye kusuyor die besledikten sonra dik tutuyorduk o da artık sürekli kucak istiyor ama bir iki gündür ne kucakta ne yatakta ne anakucaginda duruyor. 5 dakika geçiyor aaaaaaghvvv aaagghvv diye başlıyor mizmizlanmaya. Ağlamıyor mizmizlaniyor.

Gerçekten çok zorlaniyorum ayı bulunca düzelir dediler düzelmedi kirli çıksın düzelir dediler düzelmedi 3 aylık olsun düzelir dediler yine yok. Yani bu ne kadar sürecek gerçekten artık sagligimi da etkiliyor. Uyanıp emzirdigimi unutuyorum eşim sabah anlatıyor. Sürekli kucakta squat bilemem ne diz kapaklarim şişmiş. Bu kadar zor olur mu bir bebek yahu. Birden fazla bebek sahibi olan insanlar gözümde alfa şu an

Geceleri uyurken bir sağa bir sola kafasını çevir Allah çevir.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Haziran 2026 18:03
Merhaba, bebeğinizin 3 aylık olduğu dönemde bir dizi zorluk yaşıyorsunuz. Bebeğiniz meme reddi gösteriyor, uykusu düzensiz, reflü sorunu var ve sürekli kucak istiyor. Bu durumlar sizi gerçekten zorluyor.

İlk olarak, meme reddi konusunda yaşadığınız sorunlar normaldir. Bebeğiniz büyüdükçe, emme alışkanlıkları değişebilir. Ancak, kilo kaybı olmaması için gece emzirmelerine devam etmeniz ve mümkün olduğunca sık emzirmeye çalışmanız önemlidir.

Uyku sorunları, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Bebeğinizin uykusu düzensiz, ancak bu dönemde uyku düzeninin oturması zaman alabilir. Bebeğinizle birlikte bir uyku rutini oluşturmaya çalışın ve mümkün olduğunca aynı saatlerde uyutmaya çalışın.

Reflü sorunu için, bebeğiniz dik tutulduğunda rahatlamış hissedebilir. Ancak, sürekli kucak istediği için, reflüyü kontrol altına almak için başka yöntemler denemek zor olabilir.

Sizin ve eşinizin bu zorlu süreçte sabır ve anlayış içinde olmanız önemlidir. Birden fazla bebek sahibi olan insanlar, bu tarz sorunlarla karşılaşabilirler, ancak her bebek farklıdır.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Meme reddi konusunda, bebeğinizin emmek istemediği dönemlerde stres yapmayın. Bebeğinizin kilo alması ve gelişimi iyi ise, doktorunuzun önerilerine uyun.
2. Uyku sorunları için, bir uyku rutini oluşturun ve aynı saatlerde uyutmaya çalışın. Bebeğinizin uykusu düzensiz ise, gece uykudan önce sakinleştirici bir rutin oluşturun.
3. Reflü sorunu için, bebeğiniz dik tutulduğunda rahatlamış hissedebilir. Bebeğinizin reflü sorununu kontrol altına almak için, doktorunuzun önerilerine uyun.
4. Gerginlik ve yorgunluk için, eşinizle birlikte bebeği paylaşın ve yardımlaşın. Bebeğinizle vakit geçirmek için, kucakta squat yapmaktan kaçınmayın.

Bunların yanı sıra, doktorunuzun önerilerine uyun ve bebeğinizin gelişimini takip edin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emme Sıklığı
2. Meme Reddi Nedenleri?
3. 3. Ay Uyku ve Beslenme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ece S. Y.

1 Haziran 2026 19:30
Merhaba, kızımda tarif ettiğiniz gibi bir bebekti ve hala uyku sorununu çözebilmiş değiliz maalesef ki kendisi şuan 9 aylık 🤦🏻♀️ Ben sizin dönemlerinizde kanguru edinmiştim ve yemeğimi ya da süpürgemi vs kangurudayken yapıyordum yapacaksam… Bol bol kanguruyla açık hava yürüyüşü, evde dans… İnanın sütlaç kıvamına gelip horluyordu… İlk sevmemişti ama dışarıda bol yürüyüşle sevdirdim. Kanguru dışında amuda kalksam “uyku” diye ağlayıp asla uyumuyordu. Yatırma olayı ise baya sıkıntılı… Ben ya kangurudan anakucağına yatırıp biraz sallayarak bir şekilde devam etmesini sağlıyordum ya da direk bırakmadan bende oturarak uyuyor ya da üzerindeyken sırtüstü yatıyordum. Çok yakın zamanda aynı yoldan yürümüş ve hala kısmen yürümeye devam eden biri olarak size kocaman sarılıyorum. Lütfen kanguru edinin uyuduğunda bırakamasanız bile en azından bir süre beyninizin şartelini kapatabileceğiniz bir vakit kalıyor. Uyanıklık süresi ne kadar uzun olursa uyutmakta bir o kadar zor oluyordu bizde ve gündüz uykuları 3,5 ayda uyku gerilemesiyle iyice 3 kere 40 dakikaya falan dönüştü ama uyutmak için 2 saate yakın çabalıyorduk zaten… Aaah ah ne yazsam eksik kalıyor, umarım çabucak atlatırsınız.
N

N.ö

Premium Üye
1 Haziran 2026 19:34
Ece Sezer Yıldız
Merhaba, kızımda tarif ettiğiniz gibi bir bebekti ve hala uyku sorununu çözebilmiş değiliz maalesef ki kendisi şuan 9 aylık 🤦🏻♀️ Ben sizin dönemlerinizde kanguru edinmiştim ve yemeğimi ya da süpürgemi vs kangurudayken yapıyordum yapacaksam… Bol bol kanguruyla açık hava yürüyüşü, evde dans… İnanın sütlaç kıvamına gelip horluyordu… İlk sevmemişti ama dışarıda bol yürüyüşle sevdirdim. Kanguru dışında amuda kalksam “uyku” diye ağlayıp asla uyumuyordu. Yatırma olayı ise baya sıkıntılı… Ben ya kangurudan anakucağına yatırıp biraz sallayarak bir şekilde devam etmesini sağlıyordum ya da direk bırakmadan bende oturarak uyuyor ya da üzerindeyken sırtüstü yatıyordum. Çok yakın zamanda aynı yoldan yürümüş ve hala kısmen yürümeye devam eden biri olarak size kocaman sarılıyorum. Lütfen kanguru edinin uyuduğunda bırakamasanız bile en azından bir süre beyninizin şartelini kapatabileceğiniz bir vakit kalıyor. Uyanıklık süresi ne kadar uzun olursa uyutmakta bir o kadar zor oluyordu bizde ve gündüz uykuları 3,5 ayda uyku gerilemesiyle iyice 3 kere 40 dakikaya falan dönüştü ama uyutmak için 2 saate yakın çabalıyorduk zaten… Aaah ah ne yazsam eksik kalıyor, umarım çabucak atlatırsınız.
Kanguru da edindim sling de ikisinde de mizmizlaniyor. Aslında gaz sancısı ilk arttiginda kullaaya başlamıştım o aralar çok sıkıntı değildi gaz sancısı azalınca kullanmayı bıraktım şimdi tekrar deniyorum 1 3 dakika ya duruyor ya duruyor sonra yine ağlamalar başlıyor.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Anne olmak çok güzel evladımı çok çok seviyorum ama bir daha mı tövbe 
B

Beyza Ş. ..

1 Haziran 2026 19:45
4. Ay uyku gerilemesi ile alakalı olabilir . Sizin aylarinizda koyunca uyaniyor emmiyor sadece gece emiyordu. Biberonda tutmadığı için destekleyemiyordum. Biz kilo problemi yaşıyoruz şuan ben ondan olduğunu düşünüyorum. Ama emmesi düzelecektir. İnşallah zorlamadan uyku aralarında bolca emzirin. Biraz uyku ile meme bağlantısı oluşuyor malesef benim şuan öyle ama emzik tutuyorsa onu da kurtarabilirsiniz sonra. Ve yatarak emzirmeye deneyin. Etrafta ilgi çekici bir şey olmasın ve loş ortam arkasına da yastik koyuyordum ben o şekilde biraz emiyordu sabahları.
B

Beyza Ş. ..

1 Haziran 2026 19:46
Uyku krizi oluyordu önce uyutup pilates topunda zıplayarak 沈 sonra emziriyordum . Uyku pencereleri çok önemli ben fazla uyanık tutuyormuşum ama uyumuyordu zaten . Uykular hala zor kısa kısa ama pilates topu vs. Artık kullanmıyoruz çok zorlanirsam sallaiyorum çünkü 9 Ay da da gerileme oluyor
N

N.ö

Premium Üye
1 Haziran 2026 19:52
Teşekkür ederimAllah yardımcınız olsun sizinde
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir