Zeytinyağı
137 görüntüleme
N
Nazlıcan
Premium Üye
17 Haziran 2026 11:00
Merhaba, ek gıdaya başlayacağız. Kendi bahçemizin zeytinyağı var bebeğime onu vermemde bir sakınca var mı yoksa ‘bebek zeytinyağı’ şeklinde olan ürünlerden mi kullanmalıyım?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Haziran 2026 11:08
Ek gıdaya başlayacak olan birçok anne, zeytinyağı konusunda tereddüte düşüyor. Kendi tüketiminiz için kullanılan zeytinyağını bebeğinize vermenizde bir sakınca yok, ancak asit oranı düşük ve sindirimi kolay olan zeytinyağları daha iyi bir seçenek olabilir.
Normal zeytinyağları ile bebek zeytinyağları arasındaki en büyük fark erken hasat olup olmaması ve asit oranıdır. Bebek zeytinyağları genellikle erken hasattan üretilerek asit oranı düşük ve sindirimi kolay olmasıyla ön plana çıkıyor.
Kendi bahçenizdeki zeytinyağını kullanabilirsiniz, fakat yağın soğuk sıkım ve düşük polifenollü olduğundan emin olun. Eğer bu özelliklere sahip ise bebeğiniz için uygun olabilir. Eğer emin değilseniz doktorunuzla veya bir uzmanla görüşebilirsiniz.
Ayrıca ek gıdaya başlamadan önce ve ek gıda sürecinde bebeğinizin tepkilerini izleyerek ilerlemek en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Zeytinyağı
2. Zeytinyağı
3. Zeytinyag
Normal zeytinyağları ile bebek zeytinyağları arasındaki en büyük fark erken hasat olup olmaması ve asit oranıdır. Bebek zeytinyağları genellikle erken hasattan üretilerek asit oranı düşük ve sindirimi kolay olmasıyla ön plana çıkıyor.
Kendi bahçenizdeki zeytinyağını kullanabilirsiniz, fakat yağın soğuk sıkım ve düşük polifenollü olduğundan emin olun. Eğer bu özelliklere sahip ise bebeğiniz için uygun olabilir. Eğer emin değilseniz doktorunuzla veya bir uzmanla görüşebilirsiniz.
Ayrıca ek gıdaya başlamadan önce ve ek gıda sürecinde bebeğinizin tepkilerini izleyerek ilerlemek en doğrusu olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Zeytinyağı
2. Zeytinyağı
3. Zeytinyag
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
m
mrss
17 Haziran 2026 11:13
Merhabalar bende kendi bahçemizden olan yağdan kullanıyorum tamamen organik hangi işlemden geçtiğini biliyorum. Doktorunuza da danışabilirsiniz bence ama kendinizin ki daha iyi
F
Fatma S. ..
17 Haziran 2026 11:15
Bencede kendi bahçenizde ki daha iyi
O
Ozlem
17 Haziran 2026 11:16
Ben kendimize ne kullandıysak onu kullandım. Doktorumuzda öyle bebek zeytinyağına gerek yok demişti.
D
Damla M.
17 Haziran 2026 11:57
Bence bebek yağı tamamen pazarlama stratejisi asit oranı düşük olsun yeterli bebekmiş organikmiş bilmem ne çok saçma şeyler
M
MT
17 Haziran 2026 12:08
Bizde kendi zeytinlerimizin yağını kullandık zaten 0 asit en sağlıklısı🥰
M
Melike M.
17 Haziran 2026 12:57
Bebek zeytinyağı ne ya.Öyle bi şey mi var çok saçma.Bende kendi bahçemizin olanını veriyorum.Evde hep beraber tüketiyoruz bişeyde olmadı yani
Yükleniyor...