Zaditen

89 görüntüleme
M

Muhterem N. Y. ..

Premium Üye
17 Nisan 2026 11:00
5.5 aylık bebeğim 1 ay önce rsv den hastanede 10 gün yattı. Şimdi mukus yoğun hafif seyrek öksürük var. Doktor gördü zaditen 8 damla verdi günlük, vermeli miyim? Tekrar rsv den bronsiolit yaşayıp ağır tablo seyretme ihtimali nedir ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Nisan 2026 11:01
Zaditen ve RSV Hakkında Bilgi

Bebeğiniz 5,5 aylık ve 1 ay önce RSV nedeniyle hastanede 10 gün yatmış. Şimdi ise mukus yoğun hafif seyrek öksürük var. Doktorunuz Zaditen 8 damla günlük verdi.

Zaditen Nedir?
Zaditen, öksürük ve alerjik reaksiyonları azaltmaya yardımcı olan bir ilaçtır. Özellikle çocuklarda öksürük ve bronşit gibi solunum problemlerinde kullanılır.

RSV ve Bronşiolit Hakkında
RSV (Respiratory Syncytial Virus), özellikle küçük çocuklarda solunum enfeksiyonlarına neden olan bir virüstür. Bronşiolit, bronşların iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir durumdur ve RSV'nin sık görülen bir komplikasyonudur.

Tekrar RSV ve Bronşiolit Yaşama İhtimali
Evet, tekrar RSV ve bronşiolit yaşama ihtimali vardır. RSV enfeksiyonu, özellikle ilk 2 yaş grubundaki çocuklarda sık görülür ve tekrarlayan enfeksiyonlar mümkündür.

Doktorunuzun Önerisi
Doktorunuz Zaditen'i günlük 8 damla olarak önerdi. Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzla tekrar konuşmanız ve aşağıdaki soruları sormalısınız:

Zaditen'in dozajı ve kullanım süresi nedir?
İlacın yan etkileri nelerdir?
Bebeğimin durumunu nasıl takip etmeliyim?
Tekrar RSV ve bronşiolit yaşama ihtimali nedir ve nasıl önlenebilir?

Öneriler

1. Doktorunuzla konuşun: Zaditen'i kullanmadan önce doktorunuzla tekrar konuşun ve önerilerini takip edin.
2. Bebeğinizi takip edin: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve herhangi bir olumsuz belirti görüldüğünde doktorunuzu arayın.
3. Öksürük ve mukus yönetimi: Bebeğinizin öksürüğünü ve mukusunu yönetmek için bol bol sıvı verin ve burun temizliği yapın.
4. Tekrar enfeksiyon riskini azaltın: Bebeğinizin çevresini temiz tutun, hijyen kurallarına uyun ve diğer enfeksiyon kaynaklarından uzak tutun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv
2. Rsv Pozitif
3. Rsv Azitro Ventolin
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Muhterem N. Y. ..

Premium Üye
17 Nisan 2026 11:33
Verdi zaditen i Burun akıntısına falan da iyi gelir dedi. Ben de emin olmak için bir fikir daha almak adına size sormak istedim.
O

Ozlem

17 Nisan 2026 12:28
Merhaba benim kızımda da burun akıntısı hafif öksürük hapşırması var. Doktorumuz bizede zaditen verdi. Kilo başına bir damlaymış. Sabah akşam olmak üzere. Doktorunuz uygun gördüyse verin bence
M

Muhterem N. Y. ..

Premium Üye
17 Nisan 2026 12:30
Ozlem
Merhaba benim kızımdada burun akıntısı hafif öksürük hapşırması var. Doktorumuz bizede zaditen verdi. Kilo başına bir damlaymış. Sabah akşam olmak üzere. Doktorunuz uygun gördüyse verin bence
Merhaba. Kullandınız mı siz, bir fark gördünüz mü ?
O

Ozlem

17 Nisan 2026 12:33
Muhterem Nur Yılmaz
Merhaba. Kullandınız mı siz, bir fark gördünüz mü ?
Ben 15 i akşamı kullanmaya başladım bir onu kullanıyorum birde rhinfant burun spreyi kullanıyorum. Onuda doktorumuz yazdı. Günde 5-6 kez burun yıkaması yapıyorum bugün daha iyi düne göre
M

Muhterem N. Y. ..

Premium Üye
17 Nisan 2026 21:49
Ozlem
Ben 15 i akşamı kullanmaya başladım bir onu kullanıyorum birde rhinfant burun spreyi kullanıyorum. Onuda doktorumuz yazdı. Günde 5-6 kez burun yıkaması yapıyorum bugün daha iyi düne göre
Daha da iyi olur inşallah. Çok geçmiş olsun. Teşekkür ederim.
O

Ozlem

18 Nisan 2026 00:16
Muhterem Nur Yılmaz
Daha da iyi olur inşallah. Çok geçmiş olsun. Teşekkür ederim.
Sizede çok geçmiş olsunn rica ederim 🫶🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir