Rsv Azitro Ventolin

169 görüntüleme
E

Esma N. C.

3 Mart 2026 03:01
Ben nezle olmuştum bebeğime de geçti diye düşünüyordum ilk günler nezle gibiydi sonra hırıltı arttı sağ akciğerde doluluk gördüğünü söyledi doktor azitro verdi ve ventolinle bir ilaç daha verdi ventolin gibi bunları kullan dedi. Bebeğim 7.5 aylık ama benim içime sinmedi antibiyotik. Ama akciğeri de dolu gördüm beklediğim kadar değil falan dedi doktorumuz. Sonra tanısını sordum rsv den şüphelediğimi belirttim muhtemelen öylesiniz dedi test vs yapılmadı ilaçları kullanmak konusunda kararsız kaldım ne yapmalıyım
E

Esra A. ..

3 Mart 2026 04:11
Ben 8 aylıkken böyle bir durumla karşılaştım..Kullanmalısın bence ..Bende kullandım ve çok şükür daha fazla yayılmadan atlattık ..Bence doktorunuza güvenin
E

Esma N. C.

3 Mart 2026 05:59
Esra Aslan
Ben 8 aylıkken böyle bir durumla karşılaştım..Kullanmalısın bence ..Bende kullandım ve çok şükür daha fazla yayılmadan atlattık ..Bence doktorunuza güvenin
Ama Osman bey rsv ise antibiyotik ve buhar tedavisinin uygun olmadığını söylemiş o yüzden bilemedim ne yapacağımı
E

Esra A. ..

3 Mart 2026 08:12
Osman bey genel anlamda bir video çekimi yapıyor..Yani şöyle anlatayım her çocuk ve her hastalık özeldir ,farklı belirtiler gösterebilir ve hiç birimizin çocuğunu yakından görme şansı yok malesef ..Çocuğunuzu yakından takip eden bir doktor var şu an da..Osman bey neticede hastayı birebir göremiyor ..Viral enfeksiyonlarda evet antibiyotik etki etmez doğru ama sizde bir röntgen çekilmiş ve akciğerlerin dolu olduğunu söylüyorsunuz …Azitro gayette etkili bu konuda yani ben tedavisini doğru buldum şahsen ..Bir enfeksiyon bulgusu muhakkak görmüştür doktor..Ventoline gelecek olursak bebeğinizin akciğerini ve bronşlarını başka türlü daha iyi açamazsınız…Ya soğuk buhar alıcak ya ventolin..Düzenli şekilde kullanmalısınız..
G

Gökçe T. ..

3 Mart 2026 15:05
Benim bebeğim 10,5 aylık ve RSVden dolayı hasta oldu ancak doktor serum fizyolojik buharı hariç ne bir buhar ne de antibiyotik vs kullanmamalısın sürekli serum fizyolojik ile burnunu açmalısın dedi aynı Osman hocanın anlattıklarını söyledi. Hatta ben şaşırdım çünkü başka doktora gittiğimde hemen Cortair ve Ventolin yazıyordu bunların bebek için kullanılmasını tavsiye etmediğini özellikle Ventolinin ağır geleceğini söyledi
Afranur K.

Afranur K.

3 Mart 2026 15:13
Burada ince bi çizgi var ama siz test yapılmadı diye cümleyi bitirmişsiniz ama bebeğinize röntgen çekilmiş, doktor da klinik muayene yapmış, kendisi de akciğerlerin dolu olmasına şaşırmış.

Yani burada üst solunum ya da alt solunum yolunda olan bir hastalıktan ziyade bir organın doğrudan hastalanmasından bahsediyorsunuz.

Yani Rsv yi hafif üsye ile atlatan bir bebek değil de ciğerleri doktorun bile şaşıracağı kadar dolmuş bir bebek.

Osman beyin fikri bu konuda hala ne olurdu tartışmak lazım, onun da muayene etmek lazım diyeceği bir sınırdasnıx bence.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir