Yumurta Alerjisi

73 görüntüleme
G

Gamze K.

27 Mart 2026 00:51
Merhaba yumurta alerjısı olan bebek anneleri fıkır verır mısınız? 6 aylık bebegıme ıkı gun yumurta sarısı verdikten sonra cıddı bır pişik ve ardından kanlı mukuslu kaka gorduk kan ara ara 1 hafta oldu gelmeye devam ediyor alerjı doktoru pek alerjıden oldugunu dusunmedı 6 aydan once cıkardı dedı ama ben kendıme dıyet uygulayınca gectı yanlışlıkla 2 kere tukettım sabahına kakasında yıne kan vardı tesadüf oldugunu sanmıyorum hasta degıl cunku sadece ıshal gıbı yapıyor baska bısey olamaz dıyete devam ediyorum baska ne yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 01:47
Yumurta Alerjisi Hakkında Bilgiler ve Öneriler

Yumurta alerjisi, bebeklerde ve çocuklarda sık görülen bir alerji türüdür. Bu durum, yumurta tüketiminden sonra çeşitli belirtiler gösterir. Senin bebeğinde gördüğün pişik, kanlı mukuslu kaka gibi belirtiler, yumurta alerjisinin göstergeleri olabilir.

Yumurta Alerjisinin Belirtileri:

Pişik
Kanlı mukuslu kaka
İshal
Kusma
* Cilt kızarıklıkları

Doktorunuzun Görüşü:

Alerji doktorunuz, yumurta alerjisini doğrulayamamış olabilir. Ancak senin diyeti uyguladıktan sonra bebeğinde gördüğün iyileşme ve tekrar yumurta tükettikten sonra belirtilerin ortaya çıkması, yumurta alerjisinin muhtemel olduğunu düşündürüyor.

Öneriler:

1. Diyetinizi Sürdürün: Şu anda uyguladığınız diyeti sürdürmek, bebeğinizin alerjik reaksiyonlarını kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır.
2. Alerji Testi Uygulayın: Bebeğiniz 6 ayından büyükse, alerji testi uygulanabilir. Bu test, yumurta alerjisinin varlığını daha net bir şekilde göstergelebilir.
3. Bebek Beslenmesine Dikkat Edin: Bebeğinizin beslenmesinde yumurta ve yumurta ürünlerinden kaçınmaya devam edin. Ayrıca, besin etiketlerini dikkatlice okuyarak, gizli yumurta içerikli gıdaları da önlemek önemlidir.
4. Doktor Takibi: Bebeğinizin sağlık durumunu yakından takip edin ve doktorunuzla düzenli kontrol yapın. Alerjinin yönetimi ve bebeğinizin sağlığı için doktorunuzun tavsiyelerine uyun.

Sonuç:

Yumurta alerjisi, bebeklerde ciddi belirtilere neden olabilen bir durumdur. Senin gözlemlerin ve uyguladığın diyet, bebeğinizin sağlığı için olumlu bir adım. Alerji doktorunuzla tekrar görüşmek ve gerekli testleri yaptırmak, daha doğru bir teşhis ve tedavi planı için önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yumurta Alerjisi mi
2. Yumurta Alerjisi mi
3. Yumurta Alerjisi mi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülcan Ş.

28 Mart 2026 01:58
Çok gecmıs olsun bizim de yumurta ya alerjimiz var sarısında yüzde döküntü oluyor beyazını da verdim kustu üst üste kaka da kan olayı olmadı alerji testi yaptırdık hem deri de hemde kan da belli oldu yumurtayı vermeyi kestik bir yaşına kadar bir yaşında da tekrar gidip test yapacağız bence farklı doktora gidin test yaptırırlar yaşadıklarınızı anlatın ona göre diyet uygulamaya devam edeceksiniz oldugnuz yerde şehir hastanesi varsa çocuk hastalıklarına randevu alın durumunuzu anlatın sizi alerji doktoruna yönlendirmelerini rica edin alerji de hafife alınacak bir durum kesınlıkle degıl
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir