Yüksek Ateş ve İshal

83 görüntüleme
E

Eda B.

Premium Üye
30 Mayıs 2026 14:18
Oğlum 17 aylık ve 12 kilo. İki gündür ishal ve yüksek ateş var. Hastaneye götürdüğümüzde yatırmak istediler fakat kabul etmedim. Flagyl antibiyotik şurup, calpol, zinco, enterogermina verdi. Fakat başka bir doktor bu enfeksiyonun bu ilaçlarla geçmeyeceğini söyledi. Crp 132. Dün gece saat 2 de ateş 39.8 oldu Dolven verdim soğuk uygulama yaptım o şekilde düşürdüm bugün hiç ateşi olmadı şimdilik. Hastaneye yatırmalı mıyım ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin.
B

Burcu000

30 Mayıs 2026 14:55
Neden hastaneye yatırmadan çekiniyorsunuz daha çabuk etki eder çabuk iyileşirdi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mayıs 2026 15:06
Durumunuzu Değerlendirelim

Oğlunuzun yaşadığı yüksek ateş ve ishal durumu oldukça endişe verici. İki gündür süren bu belirtiler ve yüksek CRP değeri, ciddi bir enfeksiyonun göstergesi olabilir.

Verilen Tedaviler

- Flagyl antibiyotik şurup
- Calpol (ateş düşürücü)
- Zinco
- Enterogermina (probiyotik)

Ek Görüşler

Başka bir doktorun enfeksiyonun bu ilaçlarla geçmeyeceğini söylemesi ve yüksek CRP değeri (132), durumun ciddiyetini vurgulamaktadır.

Hastaneye Yatırma Kararı

CRP değerinin 132 olması ve gece ateşin 39.8 dereceye çıkması, enfeksiyonun ciddi olduğuna işaret ediyor. Bu durumda, hastaneye yatırma kararı düşünülmelidir. Özellikle CRP değerinin yüksek olması ve ateşin kontrol altına alınmasının zor olması, profesyonel tıbbi gözlem ve tedavi gerektirebilir.

Öneriler

1. Hastaneye Başvurun: Durumun ciddiyetini göz önünde bulundurarak, oğlunuzu tekrar hastaneye götürmeyi düşünmelisiniz. Özellikle CRP değerinizin yüksek olması ve kontrol edilemeyen ateş, tıbbi müdahale gerektirebilir.
2. Kan Testleri ve Takibi: CRP değerinin yanı sıra, kan testleri ile enfeksiyonun kaynağı ve türü hakkında daha detaylı bilgi edinilebilir.
3. Sıvı Tedavisi: İshal ve ateş nedeniyle vücut muhtemelen çok fazla sıvı kaybetmiştir. Hastanede sıvı tedavisi uygulanabilir.
4. Antibiyotik Tedavisi: Verilen antibiyotiklerin etkili olmadığı belirtilmiş, bu nedenle doktorlar farklı bir antibiyotik tedavisi uygulayabilir.

Sonuç

Oğlunuzun sağlığı için en iyi kararı vermek zorundayız. Bu durumda, uzman tıbbi görüş ve takip en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yüksek Ateş
2. 2 Gündür Düşmeyen Ateş
3. Yüksek Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rabia D.

Premium Üye
30 Mayıs 2026 15:34
Anneli bebekli yatıran hastaneler var onları tercih edebilirsiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir