Yoğurt Yapma

364 görüntüleme
İ

İrem

26 Ocak 2026 21:31
Merhabalar, ek gıdaya geçen bebeklerinize yoğurdu nasıl yapıyorsunuz? Pastörize sütle ve activia ile yapmaya çalışıyorum (bir iki kere probiyotikli maya da kullandım) ama tutturamıyorum. Yoğurt makinesi alacağım bu gidişle yazık oluyor sütlere falan. Ne yapıyorsunuz acaba? Bir de normal annelerimizin yaptığı, sütü bildikleri yerden aldıkları köy yoğurdu yedirmemek gerekiyor değil mi? Neden acaba? Teşekkürler şimdiden 🙏🏻
G

Gökçin N.

26 Ocak 2026 21:39
Ben yoğurt makinesi ile yapıyorum. Tutuyor. Pastorize süt kullanıyorum. İlk başta gaza gelip jersey sütü aldım,bebeğim nefret etti (aslında tadı çok güzeldi ama sevmedi). Bildiğiniz bir yerden hastalıktan ari belgesi varsa süt alabilirsiniz. Çiğ sütte brusella riski var. Bazen zorda kalırsam sütaşın babymix isimli bebek yoğurdu var,onu seviyor bebeğim,yüksek kalsiyumlu ve katkı maddesiz,aklınızda bulunsun.
İ

İrem

26 Ocak 2026 21:41
Yoğurt makinesi ile tam önerilen yoğurt yapılabiliyor o yüzden bana da mantıklı geldi çok teşekkürler; marka verebiliyor muyuz ki burada öneri mahiyetinde gökçin hanımcığım
G

Gökçin N.

26 Ocak 2026 21:51
Benimki arçelik tadı var. Kefir ve süzme yoğurt da yapabiliyor. Pastorize süt ile 4 saatte oluyor. 12 saat dinlendirme tavsiye ediliyor.
D

Deniz A.

26 Ocak 2026 22:26
Önce sütü kısık ateşte tasmayacak sekılde kaynatıyorum bu süre zarfında hiç karıstırma yok sonra altını kalatıp soğumaya bırakıyorum serçe parmagımı saldırıp 8 e kadar bekleyebılıyosam yeterlıdır çok sıcakken mayalanırsa ekşi oluyor sonrasında ayrı bır kaseye ıkı doku yemek kasıgı yoğurda ıkı üç yemek kasıgı ılıyan sütten ekleyıp cırpıyorum tencereye döküp kopurtmedeeen yavaş yavaş karıstıruyorum sonra cam kavanoz bardak vs neye ıstersenıs ona döküp hepsının agzını acık kalıcak kapat kapatmak yok havluya sarıyorum ama tek kat olucak üstü yoksa tutmaz mutfak ısısında bırakıyorum 4-6 saat arasında kendı kendıne tutuyor sonra agzı acık sekılde buz dolabına atıyorum kullanmaya baslayınca agzını kapatıyorum aynı sekılde havlu yerıne agzı acık sekılde fırını onceden hafıf ısıtıp kavonozları içıne atıp o ısıyla mayalanmasınıda bekleyebılırsınuz ama bu sekılde bıraz eksi oluyor havlu ile denersenız daha ıyı olur
Ş

Şahika U.

26 Ocak 2026 22:46
1 litre Sütü ısıtıyorum kaynatmıyorum. Besin değerleri ölmemesi için bu önemli. Pastörize veya normal kutu süt farketmiyor. Sonrasında ılıyınca 7 saniye parmak dayanabiliyorsa 1 kutu aktivia önce kasede çırpıyorum sonra ılıyan sütten kaseye ekleyip iyice karıştırıyorum. Karışımı sütün içine döküp iki tur karıştırıyorum sonra cam kavanozlara döküyorum. Ağzını kapatıyorum. 5 dk ısıttığım fırında havluya sarılı şekilde 6 saat bekletiyorum. Sonrasında buzdolabında 6 saat bekletiyorum. Tadı harika ve taş gibi oluyor her seferinde.
T

Tuğçe

26 Ocak 2026 23:52
Merhaba Ben Tarım kredinin sütünü alıyorum bir taşım kaynatıyorum daha sonra birgün bekletiyorum ertesi gün dolaptan çıkarıp üzerindeki kaymağını alıyorum. Bu sütten bir cezve süt ayırıyorum. sütü tekrar ısıtıyorum parmağını yakmayacak ısıdayken kendi önceki yaptığım yoğurttan bir kase yoğurtla bir miktar süt alıp karıştırıyorum daha sonra bu karışımı yavaş yavaş ısıttığım süte ekliyorum tencere kapağını kapatıyorum ve tencereyi battaniyeye sarıyorum 4 saat bekletiyorum sonra dolaba alıyorum ertesi gün bebek kavanozlarına alıyorum yoğurdu kalananı biz tüketiyoruz. Ayırdığım cezve sütü de ocağa alıyorum biraz limon sıkıyorum kaynayana kadar karıştırıyorum kaynadıktan sonra lor oluyo onu süzgeçten süzüyorsunuz kaşıkla bastırarak iyice suyunu alıyorum. Daha sonra onu bebek kavanozuna basıyorum sabahları kahvaltıda yumurtasına karıştırıp yediriyorum. Bizim ek gıda suresindeki kabızlık sorunumuz yoğurt yedirdiğimden beri çözüldü kakası düzene girdi çok şükür. Gün içinde alıştırma bardağı 30cc olanlarla ayran yapıyorum bu yoğurttan onu da içiriyorum. Bunları önce denedim alerji olmadıktan sonra vermeye devam ettim. Her bebek ve anne özeldir. Bizde böyle ilerledik
İ

İrem

26 Ocak 2026 23:57

Şahika Uykusuz

1 litre Sütü ısıtıyorum kaynatmıyorum. Besin değerleri ölmemesi için bu önemli. Pastörize veya normal kutu süt farketmiyor. Sonrasında ılıyınca 7 saniye parmak dayanabiliyorsa 1 kutu aktivia önce kasede çırpıyorum sonra ılıyan sütten kaseye ekleyip iyice karıştırıyorum. Karışımı sütün içine döküp iki tur karıştırıyorum sonra cam kavanozlara döküyorum. Ağzını kapatıyorum. 5 dk ısıttığım fırında havluya sarılı şekilde 6 saat bekletiyorum. Sonrasında buzdolabında 6 saat bekletiyorum. Tadı harika ve taş gibi oluyor her seferinde.

Anlattığınız şekilde pastörize süt ve activia kullanarak güzel yoğurt yapabiliyoruz yani elinize sağlık mutlaka deneyeceğim 🙏🏻🌸
İ

İrem

26 Ocak 2026 23:58
Çok teşekkür ederim ellerinize sağlık arkadaşlar ☺️🙏🏻
Ş

Şahika U.

27 Ocak 2026 00:02

İrem

Anlattığınız şekilde pastörize süt ve activia kullanarak güzel yoğurt yapabiliyoruz yani elinize sağlık mutlaka deneyeceğim 🙏🏻🌸

Şimdiden afiyet olsun ♥️
M

Melek T.

27 Ocak 2026 08:14
Normal yoğurt mayaladığımızı vermiyor muyuz peki?
İ

İrem

27 Ocak 2026 09:51

Melek T

Normal yoğurt mayaladığımızı vermiyor muyuz peki?

Ben de onu merak ediyorum melek hanımcığım brusella ve benzer hayvan hastalıkları nedeniyle ailelerimizin yaptığı ev yoğurdu açık sütle yapıldığından önerilmiyor anladığım kadarıyla 🤷♀️
M

Melek T.

27 Ocak 2026 10:00

İrem

Ben de onu merak ediyorum melek hanımcığım brusella ve benzer hayvan hastalıkları nedeniyle ailelerimizin yaptığı ev yoğurdu açık sütle yapıldığından önerilmiyor anladığım kadarıyla 🤷♀️

Yani hazır süt ile mi yapmak gerekiyor? Mesela peynirci dükkanlarında satılan günlük süt ile yapılabilir mi? Bende bu sıralar yoğurt tadımına geçeceğim de bilgi sahibi olmak için soruyorum kafam biraz karıştı doğrusu🤦🏻♀️
D

Dilara Ç.

27 Ocak 2026 10:02
Merhaba, ben kiwi markasının yoğurt makinasını kullanıyorum, 1 litre pastörize süte 1 activiayı karıştırıp 10 saat mayalandırıyorum. Taş gibi tutuyor.
İ

İrem

27 Ocak 2026 10:03

Melek T

Yani hazır süt ile mi yapmak gerekiyor? Mesela peynirci dükkanlarında satılan günlük süt ile yapılabilir mi? Bende bu sıralar yoğurt tadımına geçeceğim de bilgi sahibi olmak için soruyorum kafam biraz karıştı doğrusu🤦🏻♀️

Pastörize sütler oluyor cam şişede melek hanım en iyisi onlarla yapmakmış, maya olarak da activia sade probiyotik yoğurt kullanıyoruz ben de tutturamıyordum bir türlü o yüzden yazdım. Üstteki tarifi deneyeceğim ❤️
İ

İrem

27 Ocak 2026 10:04

Dilara Ç.

Merhaba, ben kiwi markasının yoğurt makinasını kullanıyorum, 1 litre pastörize süte 1 activiayı karıştırıp 10 saat mayalandırıyorum. Taş gibi tutuyor.

Ben de yine tutturamazsam ondan alacağım Dilara hanım çok teşekkürler 🌸
m

merve

27 Ocak 2026 10:18
Kiwi markası kullanıyorum ben yoğurt yapma makinası, pastörize süt ile yapıyorum hiç ısıtmadan kavanoza, maya da ekleyip koyuyorum makinaya 7-8 saat bekliyorum cok güzel oluyor. Makina aşırı kolaylık elim ayağım oldu. Doktor taze yoğurt yemesi lazım demişti bende neredeyse üc günde bir yapıyorum taze. Makina olmadan yaptığımda cok fazla yoğurt oluyor yiyemeyince de ekşiyor maalesef. Kesinlikle almanızı tavsiye ederim. 😊
B

Buket ..

27 Ocak 2026 10:25

İrem

Ben de yine tutturamazsam ondan alacağım Dilara hanım çok teşekkürler 🌸

Gıda termometresi edinin mutlaka termometresiz yaptığım yoğurtlar hiç tutmadı hep cıvık kaldı. Sütün 42-45 derece olması gerekiyor parmak testi de yanıltıcı benim parmağım 50 derecede bile yanmıyor
R

Rukiye

27 Ocak 2026 10:44
File marketten Lumandıra Jersey pastörize alıyorum , ilk yoğurdumu yaparken activia kullandım fakat sonrasında mayalama işlemini yaptığım yoğurdu kullanarak devam ettirdim doktorumuzda bu şekilde önerdi, küçük kavanozlarda yapıp fırında 6 saat bekletiyorum, sonrasında dolaba koyuyorum. Genelde ertesi gün günde 1 kavanoz bitiyor her güne ayrı açıyorum . Jersey olduğu için üzeri kaymak da tutuyor ve bebeğim çok seviyor tadını . 1 litre süt bize 4-5 gün gidiyor
İ

İrem

6 Şubat 2026 11:44

Şahika Uykusuz

Şahika Hanım tarifinizi uyguladım gerçekten harika taş gibi oldu yoğurt 😍 çok teşekkür ederim ❤️
Ş

Şahika U.

6 Şubat 2026 11:52

İrem

Şahika Hanım tarifinizi uyguladım gerçekten harika taş gibi oldu yoğurt 😍 çok teşekkür ederim ❤️

Afiyet olsun çok sevindimm♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir