Yoğurt Konusu Lütfen Yardım

330 görüntüleme
Z

Zübeyde Ç.

21 Mayıs 2026 17:32
Bebeğime çiğ süt ile yoğurt yapmak istemiyorum daha önce yoğurt da mayalamadım pastörize sütü sadece ılıtıp yoğurt yapma güvenli mi herkes böylemi yapıyor? Ve diğer sorum zaten market yoğurtlarında katkı maddeleri konulmuyor yalnızca süt ve yoğurt kültürü var yani market yoğurdu versek olur mu doktorlardan bu konuda tavsiye almış olan var mı lütfen yardım
Z

Zübeyde Ç.

21 Mayıs 2026 20:33
Afranur Keskin
Ben bir doktor ve diyetisyenin ortak seminerine girdim ek gıda üzerine, Türkiye ce üretilen pastörize yoğurt ve kefirin üretim zincirinden dolayı oldukça güvenilir olduğunu, hatta evde yapılan yoğurtlarda üst üste diğer yoğurttan alınan maya ile yoğurt yapılınca bakteri türevinin değiştiğini bunun da sağlıklı olmadığını söylediler.

Eğer evde mayalayacaksanız probiyotik maya ile desteklemeniz gerekiyor ancak bunun da yine standardizasyonu oldukça zor.

Market yoğurtlarının bozulmamasının sebebi, tamamen kapalı zincir üretim ve içeriğindeki probiyotik mayanın tam ayarında, hava ile temas bile etmeden üretilmesi sebebi iletmiş.

Ben evde de mayaladım ilk başlarda, şu an karışık gidiyorum evde yapabilirsem yapıyorum yoksa dışarıdan bildiğim güvenilir markalardan almaya devam ediyorum.

Bu arada bir marka öneriisnde bulunmadılar, Türkiye’de üretim zincirinin genel olarak güvenilir olduğunu söylediler.

Kendim hamile iken diyetisyene gittiğimde bana binvezir markasını önermişti. Ben de bulursam onu alıyorum.
Çok teşekkür ederim ya bu cevabı çok merak ediyordum. Ben de o şekilde düşünmüştüm yani bizden daha güvenli yapabilirler sonuçta çeşitli denetimlerden geçiyorlar, hiç sorun yok kendim de mayalarım tabi ama evde ne kadar güvenli olur diye aklım çok karışıyordu
M

Merve H.

21 Mayıs 2026 20:35
Zübeyde Çalışkan
İlk baştan beri böyle mi yapıyorsunuz ve sadece ılıtıp mı mayalıyorsunuz
Evet çocuk doktorumuzun önerisiyle böyle yapıyoruz yaşına girene kadar çiğ süt kullandirmadi sonrasinda bizim inisiyatifimize bıraktı ama ben hala çiğ süt kullanmıyorum pastörize etmek vitamini kaybolmadan mikroptan temizlemek demektir
M

Meltem Ö.

21 Mayıs 2026 20:36
Afranur Keskin
Ben bir doktor ve diyetisyenin ortak seminerine girdim ek gıda üzerine, Türkiye ce üretilen pastörize yoğurt ve kefirin üretim zincirinden dolayı oldukça güvenilir olduğunu, hatta evde yapılan yoğurtlarda üst üste diğer yoğurttan alınan maya ile yoğurt yapılınca bakteri türevinin değiştiğini bunun da sağlıklı olmadığını söylediler.

Eğer evde mayalayacaksanız probiyotik maya ile desteklemeniz gerekiyor ancak bunun da yine standardizasyonu oldukça zor.

Market yoğurtlarının bozulmamasının sebebi, tamamen kapalı zincir üretim ve içeriğindeki probiyotik mayanın tam ayarında, hava ile temas bile etmeden üretilmesi sebebi iletmiş.

Ben evde de mayaladım ilk başlarda, şu an karışık gidiyorum evde yapabilirsem yapıyorum yoksa dışarıdan bildiğim güvenilir markalardan almaya devam ediyorum.

Bu arada bir marka öneriisnde bulunmadılar, Türkiye’de üretim zincirinin genel olarak güvenilir olduğunu söylediler.

Kendim hamile iken diyetisyene gittiğimde bana binvezir markasını önermişti. Ben de bulursam onu alıyorum.
Ziraat müh olarak hayvan besleme/gıda üretim derslerini bolca alıp üzerine ki bir çok işletmede teknik gezi/staj yapan biri olarak yıllardır diyorum ki market yoğurtları diye küçümsenen ileri teknolojiyle yapılmış üretimin yerini hiç bir evde özellikle kendi ineğiniz yoksa yoğurt yerine geçmez.Kendi ineğiniz varsa bile yemlerde olan ve süte geçen ,otlattığın tarlanın yanında üretim yapılıyorsa bitkiye verilen her ilaçlama toprak->yeraltı suları ile taşınarak yine süte geçen maddelerin evde kaynatmakla geçmesini engellemezsiniz.Ben pınar kullanıyorum gayette içim rahat .
B

Begüm A.

21 Mayıs 2026 20:38
Elvan Cengiz
Merhaba konudan bagımsız kızınızın alerjısı nasıl tespit edildi ve geçti sanırım yoğurt verıyoruz demıssnz yardımcı olabilir misiniz
Merhaba ,ben kendim tesşhis ettim yani testlerde filan çıkmıyordu ama egzamamız vardı kakada kan vardı 2 ay katı bir diyet yaptım alerji doktorunun yönlendirmesiyle süt ürünleri ,yumurta ,kuruyemiş ve paketli gıdalar dahil hiç bir şey yemedim daha sonra önce ben diyetimi açtım kademeli olarak bunun yönlendirmesini de doktor yapıyor . Bir sorun yaşamadık .Daha sonra kızıma yavaş yavaş yedirmeye başladım.Onda da 2 haftadır veriyorum bir sıkıntı yok çok şükür .Doktor ben katı diyet yaptığım zamanda hafiflediğini ve o zamanda geçtiğini söyledi bu şekilde
Göktenur B.

Göktenur B.

21 Mayıs 2026 20:47
Ben direk hazır yoğurt verdim [6.ayindan](6.ayindan) itibaren bı kere kendim yaptım pastörize süt alıp activa ile güzelde tuttu ama daha sonra gerek görmedim çokta severek yiyor yoğurdu her hangi bir yan etki yapmadi bizde
Yeter A.

Yeter A.

21 Mayıs 2026 22:10
Zübeyde Çalışkan
Biliyorum evet doğru ama ben açık sütlere çok güvenemiyorum açıkçası
İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın .殺
Z

Zübeyde Ç.

21 Mayıs 2026 22:14
Meltem Ö
Ziraat müh olarak hayvan besleme/gıda üretim derslerini bolca alıp üzerine ki bir çok işletmede teknik gezi/staj yapan biri olarak yıllardır diyorum ki market yoğurtları diye küçümsenen ileri teknolojiyle yapılmış üretimin yerini hiç bir evde özellikle kendi ineğiniz yoksa yoğurt yerine geçmez.Kendi ineğiniz varsa bile yemlerde olan ve süte geçen ,otlattığın tarlanın yanında üretim yapılıyorsa bitkiye verilen her ilaçlama toprak->yeraltı suları ile taşınarak yine süte geçen maddelerin evde kaynatmakla geçmesini engellemezsiniz.Ben pınar kullanıyorum gayette içim rahat .
Harikasınız teşekkür ederim
Z

Zübeyde Ç.

21 Mayıs 2026 22:15
Göktenur Bektaş
Ben direk hazır yoğurt verdim [6.ayindan](6.ayindan) itibaren bı kere kendim yaptım pastörize süt alıp activa ile güzelde tuttu ama daha sonra gerek görmedim çokta severek yiyor yoğurdu her hangi bir yan etki yapmadi bizde
Hangi marka veriyorsunuz
Göktenur B.

Göktenur B.

21 Mayıs 2026 22:32
Zübeyde Çalışkan
Hangi marka veriyorsunuz
Bimin alıyorum genelde tam yağlı olanlarından
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir