Yoğurt Konusu Lütfen Yardım
328 görüntüleme
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 17:32
Bebeğime çiğ süt ile yoğurt yapmak istemiyorum daha önce yoğurt da mayalamadım pastörize sütü sadece ılıtıp yoğurt yapma güvenli mi herkes böylemi yapıyor? Ve diğer sorum zaten market yoğurtlarında katkı maddeleri konulmuyor yalnızca süt ve yoğurt kültürü var yani market yoğurdu versek olur mu doktorlardan bu konuda tavsiye almış olan var mı lütfen yardım
T
Tuğba B. ..
21 Mayıs 2026 17:34
Ben cam şişede pastörize süt alıp msyalıyorum market yoğurdu verdiğimde oldu güvenilir markalardab
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 17:35
Ben cam şişede pastörize süt alıp msyalıyorum market yoğurdu verdiğimde oldu güvenilir markalardab
T
Tuğba B. ..
21 Mayıs 2026 17:38
Yani ilk verdiğinizde hangisini verdiniz ve illa mayalamak gerekiyor mu bilemedim. Bir de hangi marka kullandınız?
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 17:43
İlk bir iki mayaladım olmadı içime sinmedi sek,torku verdim. Ama geçen bir dr kaymaklı tava yoğurdu varya hazır onu gönül rahatlığı ile verebilirsiniz demişti . Sonra sütçüden maya istedim çünkü activia ve hazır mayalar ile yapamadım. Cam şişe süt alıyorum şimdi kendi mayam ile mayalıyorum. Evde yoksa hazır veriyorum çok kasmıyorum yani
B
Begüm A.
21 Mayıs 2026 18:08
Ben bir kere mayaladım tutmadı kızımın üstelik öncesinde alerjisi vardı süt ve süt ürünlerine onun için biraz tedirgin yaklaştım ve tava yoğurdu aldım verdim bir şey olmadı şükür içeriği de temizdi dediğiniz gibi bence verilebilir sonuçta pastörize ediliyor
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 18:08
Ben bir kere mayaladım tutmadı kızımın üstelik öncesinde alerjisi vardı süt ve süt ürünlerine onun için biraz tedirgin yaklaştım ve tava yoğurdu aldım verdim bir şey olmadı şükür içeriği de temizdi dediğiniz gibi bence verilebilir sonuçta pastörize ediliyor
B
Begüm A.
21 Mayıs 2026 18:11
Hangi marka verdiniz acaba 😊
F
Fidan A.
21 Mayıs 2026 18:14
Ben bildiğim yoğurt çiy sütle yapılmaz ki. Biz kaynatıp yapıyoruz
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 18:18
Yörsan ve içim Migros’tan alıyorum
B
Begüm A.
21 Mayıs 2026 18:19
Çok teşekkür ederim
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 18:19
Rica ederim umarım yoğurdu sever🤞

Yeter A.
21 Mayıs 2026 18:27
Ben bildiğim yoğurt çiy sütle yapılmaz ki. Biz kaynatıp yapıyoruz
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 18:53
Bende o skeılde alıyım inek sütünü kaynatıyrm güzelce mayaluyrm bebegim 9 aylık 5 bucuk aydan beri oyle yaptım cok şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
21 Mayıs 2026 18:54
Yörükoglu veriyoruz direk yoğurt olarak başladık hiç evde yapmadım gayet güzel devam ediyor. Çok stres yapmayın verin.
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 18:55
Yörükoglu veriyoruz direk yoğurt olarak başladık hiç evde yapmadım gayet güzel devam ediyor. Çok stres yapmayın verin.
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
21 Mayıs 2026 19:06
Nerden alıyorsunuz ve tava yoğurdu mu yoksa normal tam yağlı yoğurt mu
M
Merve H.
21 Mayıs 2026 19:53
Merhaba Sütaş, Sek veya İçim marka günlük cam şişe süt alıyorum. Pastörize süt kaynatilmaz ve çiğ süt değildir kendisi. İçine ek olarak büyüyo probiyotik yoğurt mayası da koyuyorum mutlaka
Z
Zübeyde Ç.
21 Mayıs 2026 20:04
Merhaba Sütaş, Sek veya İçim marka günlük cam şişe süt alıyorum. Pastörize süt kaynatilmaz ve çiğ süt değildir kendisi. İçine ek olarak büyüyo probiyotik yoğurt mayası da koyuyorum mutlaka

Afranur K.
21 Mayıs 2026 20:19
Ben bir doktor ve diyetisyenin ortak seminerine girdim ek gıda üzerine, Türkiye ce üretilen pastörize yoğurt ve kefirin üretim zincirinden dolayı oldukça güvenilir olduğunu, hatta evde yapılan yoğurtlarda üst üste diğer yoğurttan alınan maya ile yoğurt yapılınca bakteri türevinin değiştiğini bunun da sağlıklı olmadığını söylediler.
Eğer evde mayalayacaksanız probiyotik maya ile desteklemeniz gerekiyor ancak bunun da yine standardizasyonu oldukça zor.
Market yoğurtlarının bozulmamasının sebebi, tamamen kapalı zincir üretim ve içeriğindeki probiyotik mayanın tam ayarında, hava ile temas bile etmeden üretilmesi sebebi iletmiş.
Ben evde de mayaladım ilk başlarda, şu an karışık gidiyorum evde yapabilirsem yapıyorum yoksa dışarıdan bildiğim güvenilir markalardan almaya devam ediyorum.
Bu arada bir marka öneriisnde bulunmadılar, Türkiye’de üretim zincirinin genel olarak güvenilir olduğunu söylediler.
Kendim hamile iken diyetisyene gittiğimde bana binvezir markasını önermişti. Ben de bulursam onu alıyorum.
Eğer evde mayalayacaksanız probiyotik maya ile desteklemeniz gerekiyor ancak bunun da yine standardizasyonu oldukça zor.
Market yoğurtlarının bozulmamasının sebebi, tamamen kapalı zincir üretim ve içeriğindeki probiyotik mayanın tam ayarında, hava ile temas bile etmeden üretilmesi sebebi iletmiş.
Ben evde de mayaladım ilk başlarda, şu an karışık gidiyorum evde yapabilirsem yapıyorum yoksa dışarıdan bildiğim güvenilir markalardan almaya devam ediyorum.
Bu arada bir marka öneriisnde bulunmadılar, Türkiye’de üretim zincirinin genel olarak güvenilir olduğunu söylediler.
Kendim hamile iken diyetisyene gittiğimde bana binvezir markasını önermişti. Ben de bulursam onu alıyorum.

Elvan C.
Premium Üye
21 Mayıs 2026 20:32
Yükleniyor...