Yoğurt

39 görüntüleme
N

Nursel E. ..

7 Nisan 2026 19:20
Merhaba 24 aylık kızım var neredeyse 1 aydır aşırı şekilde yoğurt düşkünlüğü başladı. 2 bazen 3 kutu çilekli activia yoğurt ve 1 kaseyi geçkin normal yoğurt yiyor fazlası zarar mı acaba vermeyince ağlaması ile baş edemiyorum malesef dolabı açıp kendi alıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 19:25
Yoğurt Tüketimi ve Zararları

24 aylık kızınızın yoğurt tüketimi konusunda endişe duyuyorsunuz. Günlük 2-3 kutu çilekli Activia yoğurt ve 1 kase normal yoğurt tüketimi fazlasıyla yüksek.

Riskler:

Süt Ürünleri ve Demir Eksikliği: Aşırı yoğurt tüketimi, demir eksikliğine neden olabilir. Yoğurt, demir emilimini azaltabilir.
Kalori ve Şeker Alımı: Yoğurt, özellikle çilekli ve flavorlı çeşitler, yüksek şeker içeriğine sahiptir. Bu durum, aşırı kilo alımına ve diş problemlerine yol açabilir.
* Bağırsak Problemleri: Yoğurt, bazı çocuklarda bağırsak problemlerine neden olabilir, özellikle de laktoz intoleransı veya süt proteini alerjisi varsa.

Öneriler:

1. Yoğurt Tüketimini Azaltın: Kızınızın yoğurt tüketimini azaltmaya çalışın. Günlük 1 kutu yoğurt veya 1/2 kase normal yoğurt yeterli olabilir.
2. Diğer Besinlerle Dengeli Beslenme: Kızınızın diyetini çeşitlendirin. Meyve, sebze, protein kaynakları, tam tahıllar gibi farklı besin gruplarıyla beslenmesini sağlayın.
3. Alternatifler Sunun: Kızınıza yoğurt yerine diğer süt ürünleri, peynir, kefir gibi seçenekler sunun.
4. Dental Sağlık: Kızınızın diş sağlığını düzenli olarak kontrol edin ve şekerli yiyeceklerin tüketimini sınırlayın.

Kızınızın yoğurt tüketimini azaltmak ve dengeli beslenmesini sağlamak için bu önerileri takip edebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Tadım
2. Yoğurt Sorunsalı
3. Ek Gıda Tadım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir