Yetersiz Kilo Alımı

162 görüntüleme
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 21:31
doğum kilomuz 2.940 3. Aya kadar aylık 1 kilo alarak güzel geldik fakat 4. Ay kontrolünde sadece 335 gr almış doktor çok yetersiz dedi mama başlamak gerekir mi bilemiyorum sadece anne sütü alıyor 😞
K

Kübra H.

13 Nisan 2026 21:39
Şuan kaç kilo persentil tablosuna bir baksana. Benim kızım en alt seviyeden gitti hep hiç mama vermedim. Kilo alsın diye geceleri daha sık emzirdim yiyip yatıyor enerji harcamıyor diye
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 21:48

Kübra Hasta

Şuan kaç kilo persentil tablosuna bir baksana. Benim kızım en alt seviyeden gitti hep hiç mama vermedim. Kilo alsın diye geceleri daha sık emzirdim yiyip yatıyor enerji harcamıyor diye

5.830 kg şuan %20 persentilde aslında çok kötü değil ama doktor 1 hafta daha bakalım mama başlayabiliriz dedi çok kararsızım
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 21:49

Kübra Hasta

Gece 4-5 kere uyanıyor zaten hep emziriyorum gün içerisinde pek emmek istemiyor 😞
E

Elif A.

13 Nisan 2026 21:52
Sakın böyle bir hata yapmayın memeyi bırakır çok üzülürsünüz sonuçta bu aylar diş sancısı olabilir uyku düzeni bozulmuş olabilir zaten çok güzel kılo almış şu güne kadar hangi mama sizin sütünüz gibi olabilir ki ben bu hatayı yaptım şuan bebeğim emmiyor mamayı biberonla vereceksiniz bu sefer meme reddi olacak alternatif yöntemlerle uğraşamazsınız hiç
K

Kübra H.

13 Nisan 2026 21:52
[4.ayda](4.ayda) görmeye başlıyorlar ya o yüzden biraz meme reddi gibi geçiyor canını sıkma odanda sessiz bi yerde gözünün takılmayacağı bi alanda renksiz bi yerde emzir. Gündüz için diyorum.
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 21:53

Elif Aydın

Sakın böyle bir hata yapmayın memeyi bırakır çok üzülürsünüz sonuçta bu aylar diş sancısı olabilir uyku düzeni bozulmuş olabilir zaten çok güzel kılo almış şu güne kadar hangi mama sizin sütünüz gibi olabilir ki ben bu hatayı yaptım şuan bebeğim emmiyor mamayı biberonla vereceksiniz bu sefer meme reddi olacak alternatif yöntemlerle uğraşamazsınız hiç

Of bende bundan korkuyorum işte o yüzden hiç vermek istemiyorum mama😞 teşekkür ederim tavsiyeniz için 🙏🏻
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 21:53

Kübra Hasta

[4.ayda](4.ayda) görmeye başlıyorlar ya o yüzden biraz meme reddi gibi geçiyor canını sıkma odanda sessiz bi yerde gözünün takılmayacağı bi alanda renksiz bi yerde emzir. Gündüz için diyorum.

Evet dimi dikkati çok dağılıyor huysuz huzursuz. Haklısın teşekkür ederim❤️
K

Kübra H.

13 Nisan 2026 21:55

Elif Aydın

Maalesef Elif hanıma katılıyorum [4.aydaki](4.aydaki) atak biraz zor muhtemel onu yaşıyor. Kendini üzme diren. Mama öcü mü diyorlar ama bence öcü baksanıza heryerde toplatıp duruyorlar eennnnn son çare olsun. Gündüzleri tentene temas banyoda emzirme deneyebilirsin çok az emdiğini düşünüyorsan bende işe yaramıştı
K

Kübra H.

13 Nisan 2026 21:57
Kızım enn alt seviyeden kilo aldı hep mama verebilirim dedi vermedim bişi de olmadı 😬 oda 4.aydaydı diye hatırlıyorum bi iki hafta takip et bence [5.ayda](5.ayda) gidecek he gitmiyorsa yapacak bişi yok ek gıdaya da başlarsın [5.ayda](5.ayda) sıkma canını sakın Allah sağlık versin
A

Aslınur H.

13 Nisan 2026 21:58

Nihal Ceylan

5.830 kg şuan %20 persentilde aslında çok kötü değil ama doktor 1 hafta daha bakalım mama başlayabiliriz dedi çok kararsızım

Persentili nerden hesaplıyorsunuz
C

Ceren C. C.

13 Nisan 2026 21:59
Merhaba, banyoda emzirmeden kasit nedir? Su sesiyle emzirme mi?
E

Elif A.

13 Nisan 2026 22:08

Nihal Ceylan

Evet dimi dikkati çok dağılıyor huysuz huzursuz. Haklısın teşekkür ederim❤️

Bir bebek için en doğrusu her zaman annesinin içine sinendir dinlemeyin ne doktoru ne çevrenizi sizin gönlünüz rahat değilse mama konusunda mama vermek yanlıştır emin olun
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 22:11

Elif Aydın

Bir bebek için en doğrusu her zaman annesinin içine sinendir dinlemeyin ne doktoru ne çevrenizi sizin gönlünüz rahat değilse mama konusunda mama vermek yanlıştır emin olun

Çok teşekkür ederim 💗
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 22:54

Aslınur Hacısüleymanoğlu

Persentili nerden hesaplıyorsunuz

Ben chatcbt sordum
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 22:55

Kübra Hasta

Kızım enn alt seviyeden kilo aldı hep mama verebilirim dedi vermedim bişi de olmadı 😬 oda 4.aydaydı diye hatırlıyorum bi iki hafta takip et bence [5.ayda](5.ayda) gidecek he gitmiyorsa yapacak bişi yok ek gıdaya da başlarsın [5.ayda](5.ayda) sıkma canını sakın Allah sağlık versin

Doğru valla çok teşekkür ederim🥲
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 22:56

Kübra Hasta

Maalesef Elif hanıma katılıyorum [4.aydaki](4.aydaki) atak biraz zor muhtemel onu yaşıyor. Kendini üzme diren. Mama öcü mü diyorlar ama bence öcü baksanıza heryerde toplatıp duruyorlar eennnnn son çare olsun. Gündüzleri tentene temas banyoda emzirme deneyebilirsin çok az emdiğini düşünüyorsan bende işe yaramıştı

Evet valla bu yüzden vermek istemiyorum 😞 banyoda hiç denemedim o nasıl işe yarıyor ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

13 Nisan 2026 22:57
Bebeğinizin doğum kilosu 2.940 gram ve 3. aya kadar aylık 1 kilo alarak güzel bir başlangıç yapmış. Ancak 4. ay kontrolünde sadece 335 gram almış ve doktorunuz yetersiz kilo alımı olduğunu belirtmiş.

Bu durumda, doktorunuzun mama başlama önerisi yapması anlaşılabilir. Yetersiz kilo alımı, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan besinleri alamaması anlamına gelebilir.

Sadece anne sütü alan bebeklerde, annenin süt üretimi yetersiz olabilir veya sütün besin değeri düşük olabilir. Bu nedenle, doktorunuzun önerisine dikkatlice düşünmelisiniz.

Mama başlama konusunda karar vermeden önce, şu noktaları göz önünde bulundurabilirsiniz:

1. Bebeğinizin genel sağlık durumu: Bebeğinizin genel sağlık durumu nasıl? Doktorunuz herhangi bir sağlık sorunu teşhis etti mi?
2. Anne sütü kalitesi: Anne sütünüzün kalitesi düşük olabilir mi? Sütünüzün yağlı veya yağsız olduğu konusunda bir fikir edinmek için bir süt analizi yapılabilir.
3. Emzirme sıklığı ve süresi: Bebeğiniz ne sıklıkla ve ne kadar süre emziriliyor? Emzirme tekniklerinizi gözden geçirebilirsiniz.
4. Ek gıdaya hazır olma: Bebeğiniz ek gıdaya hazır mı? 4. ayda ek gıdaya başlanması önerilen bir dönemdir.

Doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin özel durumunu değerlendirmeniz ve en iyi kararı vermeniz önemlidir

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerji Diyetisyenine Soru Sor
2. 4 Ay Kız Bebek Kilosu
3. Kilo Yetersizliği
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
K

Kübra H.

13 Nisan 2026 23:02

Nihal Ceylan

Evet valla bu yüzden vermek istemiyorum 😞 banyoda hiç denemedim o nasıl işe yarıyor ?

He valla duşa girdik beraberde emzirdim orda. O ara kilosu azdı az emiyorsu sanırım 4.aydı. Baktım neler yapabilirim. Amuda kalk emzir deseler yapardım yani o derece 🫢 sonra bu duşta emzirmeyi gördüm saçma geldi ama tabii ki denedim ve duşta emdi gayette güzel güzel. Hatta sinir oldum normalde emmiyorsun da duşta ne anladın sen şimdi bu ne saçmalık diye 🤣 sonra şükrettim bi öğünde olsa güzel emdi diye 🤣🤣
K

Kübra H.

13 Nisan 2026 23:06
Şiddetli meme reddi çözülür mü diye video var youtube da orda da diyo ama ben bunu 2020de yaptım başka biyerde gördül veya duydum kesin
N

Nihal C.

13 Nisan 2026 23:14

Kübra Hasta

Şiddetli meme reddi çözülür mü diye video var youtube da orda da diyo ama ben bunu 2020de yaptım başka biyerde gördül veya duydum kesin

İncelicem çok sağol🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir