Yeni Doganda Kaka Problemi

67 görüntüleme
A

Ayfer D.

17 Şubat 2026 08:58
8 günlük bebegim eve geldiğimiz [4.ncu](4.ncu) gününden beri kaka yapmadı. Kokulu gaz çıkartıyor ama bir kaka belirtisi yok . Az gelen sütümle yari emzirme yari mama veriyorum ama neden böyle oldu anlamadım. Eve ebe geldi probiyotik bir damlali ilac yazdı. 5 damla olarak onu verdim ama hala tık yok . Aksi gibi gaz problemi de yok önceki gibi gaz da çıkarmıyor ve hep uyumak istiyor. Şu huzursuzlugundan kurtulmak için ne yapmam lazim .fikirlerinizi bekliyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

18 Şubat 2026 09:21
Merhaba,

8 günlük bebeğinizin kaka yapmaması ve kokulu gaz çıkarması sizi endişelendirmiş. Öncelikle, yeni doğan bebeklerde kaka yapma sıklığı ve gaz problemleri yaygındır.

Bebeğinizin henüz 8 günlüklüğü ve 4. günden beri kaka yapmaması normal kabul edilebilir. Ancak, probiyotik damla kullanmış olmanız iyi bir adım.

Şu anda yapabileceğiniz birkaç şey:

1. Probiyotik devamı: Doktorunuzun önerdiği probiyotik damlayı vermeye devam edin.
2. Bebeğinizin karnını masaj yapın: Bebeğinizin karnını hafifçe masaj yapmak, bağırsak hareketlerini stimüle edebilir.
3. Gaz çıkarma teknikleri: Bebeğinizin gazını çıkarmak için, onu dik tutarak omzunuzda gazını çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
4. Doktorunuzla iletişim: Bebeğinizin durumu hakkında doktorunuzla konuşun, ek öneriler veya kontroller için.

Umarım, bu öneriler size yardımcı olur ve bebeğinizin rahatlamasını sağlar.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kokulu Gaz ve Kaka
2. Kaka Yapamama
3. Gaz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir