Yemiyor mu
102 görüntüleme
S
Sinem S.
29 Ocak 2026 12:57
Bebeğim pilav yemeyi çok seviyor 12 aylık şehriye de yiyor ekmek vs eline verdiğimizde başka şeylerde yiyor ama onun haricinde hiçbir şey yediremiyorum ağzından çıkarıyor o pütürlü gıda da seçicilik ne demek oluyor kahvaltılarında mesela yumurtayı direkt yemiyor iyice eziyorum püre haline getiriyorum o şekilde kahvaltilarini yapıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
3 Şubat 2026 14:04
Bebeğin seçici beslenmesi konusunda bazı öneriler var. Bebeğin pütürlü gıdaya geçişte zorlanması ve seçicilik göstermesi normaldir.
Bebeğine farklı yiyecekleri denemek için çeşitli yöntemler uygulayabilirsin.
Örneğin;
1. Sevdiği yiyeceklerin içine sevmediği yiyecekleri ekleyerek,
2. Farklı tarifler denemek,
3. Az az, sık sık teklif etmek.
Ayrıca, pütürlü gıdada öğürme sık görülür. Bunun yerine çok küçük porsiyonlarla ya da uzun, kopmayan bir parça şeklinde sunmak bebeğin çiğneme becerisini kolaylaştırır ve dil kaslarını geliştirir.
Bebeğin yumurtayı direkt yememesi durumunda, iyice ezerek püre haline getirerek kahvaltısını yapabilirsin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Yemeyen Bebekler 👼
2. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
3. Seçici Beslenmeye Çözüm Nedir
Bebeğine farklı yiyecekleri denemek için çeşitli yöntemler uygulayabilirsin.
Örneğin;
1. Sevdiği yiyeceklerin içine sevmediği yiyecekleri ekleyerek,
2. Farklı tarifler denemek,
3. Az az, sık sık teklif etmek.
Ayrıca, pütürlü gıdada öğürme sık görülür. Bunun yerine çok küçük porsiyonlarla ya da uzun, kopmayan bir parça şeklinde sunmak bebeğin çiğneme becerisini kolaylaştırır ve dil kaslarını geliştirir.
Bebeğin yumurtayı direkt yememesi durumunda, iyice ezerek püre haline getirerek kahvaltısını yapabilirsin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Yemeyen Bebekler 👼
2. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
3. Seçici Beslenmeye Çözüm Nedir
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin