Yataginda Uyumama

141 görüntüleme
D

Damla

7 Haziran 2026 19:51
Oğlum 8 aylik. dişleri çıkana kadar yatağında yatıyordu 7 aylıkken alt dişler çıktı şimdi üst düşler bu süreçte memeye düştü ve benimle yatiyor artık yatağında yatmaz mi bir de çok dönüyor ve sürekli uyanıyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Haziran 2026 19:55
Merhaba,

Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde yaşadığı zorluklar ve uyku sorunları hakkında endişe duyduğunuz anlaşılıyor. Diş çıkarma gerçekten zor bir süreç olabilir ve bebeklerin uykularını etkileyebilir.

Bebeğiniz 8 aylık ve diş çıkarma sürecinde. Alt dişlerin çıkmasıyla başlamış olabileceği gibi, şimdi üst dişlerin çıkmasıyla daha da zorlanıyor olabilir. Bu dönemde bebekler genellikle daha huzursuz olur ve uykuları etkilenebilir.

Sizinle yatması ve meme düşmesi, onun için rahat bir uyku ortamı oluşturmuş olabilir. Ancak, yatağında yatmaması konusunda endişe duyuyorsunuz.

Yapabileceğiniz şeyler:

1. Rahat bir uyku ortamı oluşturun: Bebeğinizin odasını rahat bir sıcaklıkta tutun, karanlık ve sessiz bir ortam sağlayın.
2. Diş çıkarma ağrısını hafifletin: Diş kaşıma veya soğuk bir bezle masaj yaparak diş çıkarma ağrısını hafifletin.
3. Uyku rutinini sürdürün: Bebeğinizin uykudan önce bir rutin uyguluyorsanız, buna devam edin. Bu, ona uyku zamanının geldiğini anlamasına yardımcı olabilir.
4. Bebeğinizin yatağına alışmasını sağlayın: Yavaş yavaş bebeğinizin kendi yatağında uyumasını teşvik edin. Bunu, onu yatağına koyup okşayarak veya ona sakinleştirici şeyler söyleyerek yapabilirsiniz.

Bebeğinizin bu süreci atlatması için sabır ve anlayışa ihtiyacınız var. Eğer sorunlar devam ederse, bir pediatri uzmanıyla konuşmayı düşünebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4,5 Aylık Uyku
2. Osman Hocam Lütfen Cevap Verir Misiniz
3. 6 Aylık- Uyutup Yatağa Koyunca Uyanma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

E

8 Haziran 2026 20:17
Bizde de aynı durum var kendi yatağında uyuyor aslında fakat ben uyumaya gittiğim gibi uyanır ve yanında uyumak istiyor yanıma alana kadar sürekli [uyanıyor.ama](uyanıyor.ama) geçici bir süreçtir diye düşünüyorum uyuduğu gibi yatağına geri bırakıyorum bu gece 10 kere bile olabiliyor 😣
D

Damla

8 Haziran 2026 20:22
E🌸
Bizde de aynı durum var kendi yatağında uyuyor aslında fakat ben uyumaya gittiğim gibi uyanır ve yanında uyumak istiyor yanıma alana kadar sürekli [uyanıyor.ama](uyanıyor.ama) geçici bir süreçtir diye düşünüyorum uyuduğu gibi yatağına geri bırakıyorum bu gece 10 kere bile olabiliyor 😣
Cok üst üste oldu artık yoruldum bir de ağlıyor dayanamıyorum ağlamasına
E

E

8 Haziran 2026 20:23
Damla
Cok üst üste oldu artık yoruldum bir de ağlıyor dayanamıyorum ağlamasına
Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten aynı şeyleri yaşıyoruz ama sabretmekten başka çaremiz yok galiba 🤦🏼♀️
D

Damla

8 Haziran 2026 20:26
E🌸
Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten aynı şeyleri yaşıyoruz ama sabretmekten başka çaremiz yok galiba 🤦🏼♀️
Maalesef
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir