Yanımda Uyumak İstiyor 6 Aylık
116 görüntüleme
İ
İlknur D. ..
4 Mart 2026 19:51
Ameliyat geçirdim ve bebeğimle 5 gün ayrı kaldık. O süre zarfında gece uyumadığı için eşim yanında yatırmaya başlamış ve şuan beşikte 1 saat uyuduktan sonra uyanıyor emziriyorum uyuyor yarım saat sonra tekrardan uyanıyor böyle bir döngü. Ama yanıma aldığımda uyuyor ağlamıyor. Beşikte alışması için yanıma almıyorum ama bir süreden sonra dayanamayıp tekrardan alıyorum ağlaması geçmiyor. Böyle bir durumda olan varmı? Ne yapabilirim? Ağlatmadan nasıl alıştırabilirim?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye5 Mart 2026 19:51
Bebeğinizin 5 gün boyunca sizden ayrı kalması ve sonrasında yanınızda uyumak istemesi normal bir durumdur. Bu süreçte bebeğiniz sizinle yeniden bağ kurmaya çalışıyor olabilir.
Bebeğinizin beşiğinde uyumak istememesi ve yanınıza alındığında uyuması, ayrılık anksiyetesi olarak bilinen bir durumun belirtisi olabilir.
Bebeğinizin beşiğinde uyumasını sağlamak için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Uyku rutini oluşturun: Bebeğinizin uykuya dalmadan önce her zaman aynı rutinleri takip edin (örneğin, banyo, masaj, emzirme, ninni gibi).
2. Beşiğinde uykuya dalmasını sağlayın: Bebeğinizin beşiğinde uykuya dalması için ona zaman verin. Yanında olduğunuzdan emin olun ama onu tamamen yalnız bırakmayın.
3. Yavaşça yanından ayrılın: Bebeğiniz beşiğinde uykuya daldıktan sonra, yanından yavaşça ayrılmaya başlayabilirsiniz. Önce yanından kalkıp bir şeyle meşgul olun, sonra odadan çıkın.
4. Gün içinde beşiğinde uyumasını sağlayın: Bebeğinizin gün içinde beşiğinde uyumasını sağlayarak, beşiğine alışmasını sağlayabilirsiniz.
5. Sabırlı olun: Bebeğinizin beşiğinde uyumasını sağlamak zaman alabilir. Sabırlı olun ve ona zaman verin.
Ayrıca, eşinizin yardımı ile bebeğinizin yanınızda uyumak istemesini azaltabilirsiniz. Örneğin, eşiniz bebeği besleyebilir veya ona eşlik edebilir.
Bebeğinizi ağlatmadan beşiğine alıştırmak için, onunla konuşarak, ninni söyleyerek veya ona dokunarak onu sakinleştirebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yanindan Kalkinca Uyaniyor
2. 6 Aylık Bebeğimin Uyku Düzeni Bozuldu
3. Gece Benim Yanımda Uyumak İstiyor
Bebeğinizin beşiğinde uyumak istememesi ve yanınıza alındığında uyuması, ayrılık anksiyetesi olarak bilinen bir durumun belirtisi olabilir.
Bebeğinizin beşiğinde uyumasını sağlamak için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Uyku rutini oluşturun: Bebeğinizin uykuya dalmadan önce her zaman aynı rutinleri takip edin (örneğin, banyo, masaj, emzirme, ninni gibi).
2. Beşiğinde uykuya dalmasını sağlayın: Bebeğinizin beşiğinde uykuya dalması için ona zaman verin. Yanında olduğunuzdan emin olun ama onu tamamen yalnız bırakmayın.
3. Yavaşça yanından ayrılın: Bebeğiniz beşiğinde uykuya daldıktan sonra, yanından yavaşça ayrılmaya başlayabilirsiniz. Önce yanından kalkıp bir şeyle meşgul olun, sonra odadan çıkın.
4. Gün içinde beşiğinde uyumasını sağlayın: Bebeğinizin gün içinde beşiğinde uyumasını sağlayarak, beşiğine alışmasını sağlayabilirsiniz.
5. Sabırlı olun: Bebeğinizin beşiğinde uyumasını sağlamak zaman alabilir. Sabırlı olun ve ona zaman verin.
Ayrıca, eşinizin yardımı ile bebeğinizin yanınızda uyumak istemesini azaltabilirsiniz. Örneğin, eşiniz bebeği besleyebilir veya ona eşlik edebilir.
Bebeğinizi ağlatmadan beşiğine alıştırmak için, onunla konuşarak, ninni söyleyerek veya ona dokunarak onu sakinleştirebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yanindan Kalkinca Uyaniyor
2. 6 Aylık Bebeğimin Uyku Düzeni Bozuldu
3. Gece Benim Yanımda Uyumak İstiyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...