Yabancı Cisim Aspirasyonu ile Astım Karışabilir mi Nasil Anlarız
59 görüntüleme
İ
İlkay Y. O.
14 Haziran 2025 10:33
Merhabalar hocam. Bebeğimin 1 ay önce bogazina ceviz kacti . Henrick manevrası yaptik rahatladi ama solunumu hırıltılı idi. Cok öksürdü. Hastaneye götürdük röntgen ve tomografi de birsey gözükmedi.fizik muanede steteskopla dinlediklerinde hirilti duyulmuyor.cok öksürdüğü icin olabilir dendi eve yolladılar. Sonrasında hirilti şiddeti azaldı ama öksürük ve hirilti bi ay gecmedi. Sadece efor sarf ettiğinde hirilti oluyor. Enfeksiyon yok . Tekrar tekrar doktorlara götürdük. Bronkoskobi önerildi ama korktuk. En son bi doktor astim alerji olabileceğini söyledi. Cortair verdiğimiz gibi hirilti durdu gecti. Deloday surup ve zespira cortair kullandık. 5 gundur hirilti hic yok hafif oksuruk var oda azalıyor giderek. Bebek 22 aylik. Bende de astim var. Sadece efor sarf ettiğinde hirilti oluyordu simdi hic yok oldu. Ama hala kafamızda suphe var. Ilaclar suan etki etti ama Biz ceviz olayı sonrasi bu hiriltiyi fark ettiğimiz için eger astim ile karisti ise yabancı cisim aspirasyonu biz ilerde bunu nasıl anlarız.
H
Hatice Ö.
14 Haziran 2025 11:19
Yabancı cisim aspirasyonu farkedilemeyecek kadar basit bir durum değil
İ
İlkay Y. O.
14 Haziran 2025 11:24
Doktor bazen çok küçük parcalarin kalabildiği ni soyluyor sessiz sessiz ilerleyip enfeksiyonlara sebep oluyor sizin o dediğiniz tam tikanmalarda geçerli. Kismi tikanmalar oluyor bazen. Bronkoskobi ile alıyorlar. 3 sene astim tedavisi görüp yanlis ilaclar alıp bronkoskobi ile parca alınan hastalar var. O her zaman öyle değil maalesef ki. Bizde ailede astim öyküsü olduğu ve ilaçlara yanit verdiği için durum biraz karışık