Uyutma Yöntemi

388 görüntüleme
K

Kübra A.

9 Mart 2026 21:04
Hayırlı akşamlar hayırlı ramazanlar güzel anneler Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz bebeğim 7 buçuk aylık ben ayağımda sallayarak uyutuyorum ama bu dönemde ağrılarım sonrası doktora gittim belimde fıtık oluşmuş başka bir uyutma yöntemine geçmek istiyorum ama bebeğim emzik almıyor ne yapabilirim önerisi olan var mı? Nasıl başka bir yönteme alıştırabilirim?
Afranur K.

Afranur K.

9 Mart 2026 23:38
Aslınur Hacısüleymanoğlu
Hangi model
Ya yakış hatırlamıyorsam HOFFIE o dönemde orta segment sallanır yatak diye almıştım. Sallanır park yatak olarak aratabilirsiniz. Açıkçası fiyat performans ürünü benim için.
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:43
Afranur Keskin
Yürüyüşün bana mı yoksa bebeğime mi faydası var bilmiyorum ama dışarıda temiz hava alıp güzel bir yürüyüş yaptığımız gün çok kolay uyuyor.

Ama şunu ekleyeyim destekli uyuttuğunuz bebeğin desteğini sadece yürüyüş ile kesemezsiniz, desteğin şeklini değiştirmeniz gerekir bu anlamda.

Ama destekli 30-40 dk da uyuyam bebeğiniz, yürüyüşten sonra 10-15 dk içinde uykuya geçecektir. Bence sadece sürenin azalması bile anne için inanılmaz bir konfor.
Elbette anne iyi olacak ki bebeği iyi olsun.

Evet destek şeklini nasıl değiştirebilirim aslında bunun derdindeyim şuan.
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:43
Gizem Ç.
Ayakta sallamıyoruz ama desteksizde uyutamıyorz malesef kucakta uyutuyorz genellikle oda olmzsa son çare hamak
Kucakta yorucu bi zamandan sonra bebekler ağırlaştıkça. Kolaylıklar dilerim..
Afranur K.

Afranur K.

9 Mart 2026 23:49
Kübra Ay
Elbette anne iyi olacak ki bebeği iyi olsun.

Evet destek şeklini nasıl değiştirebilirim aslında bunun derdindeyim şuan.
Kübra hanım, bizde son dönemde bi memede uyuma olayı açığa çıkmıştı. Ben de chatgpt ye her şeyi detaylıca anlattım, daha sonra da istediğim destek stilini söyledimx bana bir plan çıkardı. Gerçekten de işe yaradı bu arada. Siz de bu tip bir ai programı ile kendinize bir plan çıkarın. Deneyin.

Mesela bizde şöyle oldu, kızım memede uyumazdı, memede uyumaya başladı. Ben de bunun devam etmesini istemediğimi ama çözüm için sürecimin geniş olduğunu vs. Belirttim.

Bana aşamalı çözüm üretti, önce uykuya em rahat geçiş dönemi olan 1. Uykumu düzenledi. Bu uykuyu 3 gün rahat bir biçimde yaptıktan sonra gece yatmadan önceki uykusunu düzenledi vs vs. Onunla aşamalı gittim aynı bir uyku eğitmeni gibi. Şimdi artık memede uyumuyor, ortalama 1 hafta 10 günde meme desteğini kestim chatgpt ile
G

Gülnar G. A.

9 Mart 2026 23:51
Kübra Ay
Önerenler oldu evet ama uyku saati geldiğinde yazmayı ya da uyku arkadaşını yanına mı koyacağım nasıl yapmam gerekiyor
Uyku zamanı geldiğinde hemen onu da verin. Ama mutlaka sizin kokunuz olsun. Daha sonraki zamanlarda onu aldığında kendi uykuya geçiyor. Benim beneğim daha 3 aylık uyku düzeni yeni oluştu ama yeğenlerime hep öyle yaptık. Genelde onlara yazma verildi tabi:) oyuncak bebek şeklinde olan da var bez şeklinde olan da. Ben şimdi bez şeklinde olanla başlayacağım. Hem bebek uyanırsa güvende hissediyor.
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:52
Afranur Keskin
Kübra hanım, bizde son dönemde bi memede uyuma olayı açığa çıkmıştı. Ben de chatgpt ye her şeyi detaylıca anlattım, daha sonra da istediğim destek stilini söyledimx bana bir plan çıkardı. Gerçekten de işe yaradı bu arada. Siz de bu tip bir ai programı ile kendinize bir plan çıkarın. Deneyin.

Mesela bizde şöyle oldu, kızım memede uyumazdı, memede uyumaya başladı. Ben de bunun devam etmesini istemediğimi ama çözüm için sürecimin geniş olduğunu vs. Belirttim.

Bana aşamalı çözüm üretti, önce uykuya em rahat geçiş dönemi olan 1. Uykumu düzenledi. Bu uykuyu 3 gün rahat bir biçimde yaptıktan sonra gece yatmadan önceki uykusunu düzenledi vs vs. Onunla aşamalı gittim aynı bir uyku eğitmeni gibi. Şimdi artık memede uyumuyor, ortalama 1 hafta 10 günde meme desteğini kestim chatgpt ile
Ağlama krizleri ile karşılaşmak istemediğimden bildiğim sallamadan devam ettim bu şekilde devam edemeyeceğim için çözüm önerisi arayışındayım.

Ağlamadan ağlatmadan süreci yönetmek istiyorum mümkün olduğunca aslında.

Deneyeyim gemini ile.
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:53
Gülnar Güneş Aydın
Uyku zamanı geldiğinde hemen onu da verin. Ama mutlaka sizin kokunuz olsun. Daha sonraki zamanlarda onu aldığında kendi uykuya geçiyor. Benim beneğim daha 3 aylık uyku düzeni yeni oluştu ama yeğenlerime hep öyle yaptık. Genelde onlara yazma verildi tabi:) oyuncak bebek şeklinde olan da var bez şeklinde olan da. Ben şimdi bez şeklinde olanla başlayacağım. Hem bebek uyanırsa güvende hissediyor.
Tamamdır tecrübeli olmak ekstra bi kolaylık sağlıyor.

Gönlünüzce olur umarım :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir