Uyutma Yöntemi

387 görüntüleme
K

Kübra A.

9 Mart 2026 21:04
Hayırlı akşamlar hayırlı ramazanlar güzel anneler Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz bebeğim 7 buçuk aylık ben ayağımda sallayarak uyutuyorum ama bu dönemde ağrılarım sonrası doktora gittim belimde fıtık oluşmuş başka bir uyutma yöntemine geçmek istiyorum ama bebeğim emzik almıyor ne yapabilirim önerisi olan var mı? Nasıl başka bir yönteme alıştırabilirim?
G

Gül Y.

9 Mart 2026 21:21
Sabah yürüyüşüne çıkıyor musunuz Kübra hanım? Ben bebeğim 4 günlük olduğundan beri her sabah yürüyüşe çıkarmaya çalışıyorum bebeğimin uyku rutini kendi kendine oluştu benim başka hiçbir şey yapmama gerek kalmadı şu an 6 aylık günde 2 kere 1 saat uyuyor gece 12 saat deliksiz uyuyor sadece gece bir kere beslenmek için uyanıyor karnını doyurup hemen geri uyuyor
G

Gülnar G. A.

9 Mart 2026 21:22
sallamaya alıştıysa başka yöntemi zor kabulleniyorlar ama, uyku arkadaşı önerebilirim. Ablam yazmasını verirdi kokusu var diye, farklı uyku arkadaşları var biraz üstünüzde bekletiyorsunuz kokunuz sinince onla uyuyor.
G

Gül Y.

9 Mart 2026 21:35
Gülnar Güneş Aydın
sallamaya alıştıysa başka yöntemi zor kabulleniyorlar ama, uyku arkadaşı önerebilirim. Ablam yazmasını verirdi kokusu var diye, farklı uyku arkadaşları var biraz üstünüzde bekletiyorsunuz kokunuz sinince onla uyuyor.
Ben sabah yürüyüşünün faydasını gören çok insan gördüm düzenli bir hafta 10 gün sabah yürüyüşü yapın açık havada uyuyacak ve uykusu düzene girecek göreceksiniz ayrıca yürümek anneye de çok iyi geliyor. Uyku arkadaşı ben de kullanıyorum bu arada karnını doyurunca yatağına yatırıp eline uyku arkadaşını veriyorum kendim de biraz pışpışlıyorum rahatça uykuya dalıyor ama ondan önemlisi saat sekiz olunca zaten uykusu gelmiş oluyor kendi de uyumak istiyor
İ

İlayda A.

9 Mart 2026 21:36
Salla sizi çok yıpratır karnını doyurduktan sonra manuel ana kucağına koyuyorum uyursa uyuyor yoksa bizimkide emzik kabul etmedi biberon emerek uyuyor ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum beşiğinde hemen uyuyor o şekilde
Afranur K.

Afranur K.

9 Mart 2026 21:49
Gül hanımın dediği gibi sabah 10.30-11.00 gibi yapılan yürüyüşlerin inanaılmax faydası oluyor. Bebeğin kendine ait bir düzeni oluyor, biz de bebeğimle her sabah yürümeye özen gösteriyoruz, saat 10.30 da olmasa bile gün içinde çıkartmaya çalışıyorum.

Yürüyüş yapmadığımız gün ile yaptığımız gün arasında inanılmaz fark oluyor.

Bu arada diğer etkenler de önemli bence, oda ısısı 21-22 arası, serine yakın diyebilirim,

Üstüne pike koyuyorum ağırlık olsun diye,

Meme de uyumuyor ama mayışıyor, yatağına koyunca da yatağın salınımı ile uyuyor. ( park yatağımız var ayakları ile sallanma moduna geçiyor, ona yatırıp sallıyoruz)
S

Seval Y.

9 Mart 2026 22:03
Gül Yıldız
Ben sabah yürüyüşünün faydasını gören çok insan gördüm düzenli bir hafta 10 gün sabah yürüyüşü yapın açık havada uyuyacak ve uykusu düzene girecek göreceksiniz ayrıca yürümek anneye de çok iyi geliyor. Uyku arkadaşı ben de kullanıyorum bu arada karnını doyurunca yatağına yatırıp eline uyku arkadaşını veriyorum kendim de biraz pışpışlıyorum rahatça uykuya dalıyor ama ondan önemlisi saat sekiz olunca zaten uykusu gelmiş oluyor kendi de uyumak istiyor
Sabahlari kac gibi çıkariyorsunuz
G

Gül Y.

9 Mart 2026 22:07
Seval Yelken
Sabahlari kac gibi çıkariyorsunuz
En güzeli saat 10dan önce güneş ışığına çıkarmak ama insanlık hali her zaman bunu yapamıyorum bazen 11-12 gibi çıkıyorum ama öğlen 3-4 gibi çıktığım zamanlar da oldu
G

Gizem Ç.

9 Mart 2026 22:15
Tabi ki en güzeli desteksiz uyutma tabi ki ama bazen olmuyor maalesef. Ama sallanmaya alıştı ise hamak öneririm yerine bizde de aynı sıkıntı var hiç uyumazsa en son çare hamakta uyutuyorz.
G

Gülnar G. A.

9 Mart 2026 22:32
Gül Yıldız
Yürüyüş her türlü zaten çok faydalı doğum sonrası için hele anneye. Biz akşamları ve öğleden sonra çıkıyoruz, şu ara sabahları bebeğim uyuduğu için bende fırsattan istifade uyuyorum ama yakında bende başlayacağım. Ben yatarak emziriyorum dalınca kalkıyorum
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:24
Gül Yıldız
Sabah yürüyüşüne çıkıyor musunuz Kübra hanım? Ben bebeğim 4 günlük olduğundan beri her sabah yürüyüşe çıkarmaya çalışıyorum bebeğimin uyku rutini kendi kendine oluştu benim başka hiçbir şey yapmama gerek kalmadı şu an 6 aylık günde 2 kere 1 saat uyuyor gece 12 saat deliksiz uyuyor sadece gece bir kere beslenmek için uyanıyor karnını doyurup hemen geri uyuyor
Maşallah. Sabah yürüyüşüne çıkmıyorum. Günümüz evde geçiyor hafta içi genelde. Uyku rutinimiz var ama sallayarak günde 3 kez kısa uykular oda ayakta başlayıp ayakta bitiyor bu beni ekstra yoruyor. Uyku saati geldiğinde yürüyüşe mi çıkmalıyım?
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:26
Gülnar Güneş Aydın
Önerenler oldu evet ama uyku saati geldiğinde yazmayı ya da uyku arkadaşını yanına mı koyacağım nasıl yapmam gerekiyor
Afranur K.

Afranur K.

9 Mart 2026 23:27
Kübra Ay
Maşallah. Sabah yürüyüşüne çıkmıyorum. Günümüz evde geçiyor hafta içi genelde. Uyku rutinimiz var ama sallayarak günde 3 kez kısa uykular oda ayakta başlayıp ayakta bitiyor bu beni ekstra yoruyor. Uyku saati geldiğinde yürüyüşe mi çıkmalıyım?
uyanık çıkartın, etraftan uyaran alsın mümkünse. Saat 10.00-10.30 daki ışınların dalga boyu ile alakalı bir açıklaması var doktorların. O saatlerdeki yürüyüşlerin uykuya faydası olduğunu açıklıyor hatta.

Yürüyüş esnasında uyuyabilir bu arada, onu engellemenize gerek yok.
G

Gül Y.

9 Mart 2026 23:28
Kübra Ay
Hayır uyku saati geldiğinde değil sabah 10 gibi dışarı çıkıp güneş ışığı almasını sağlamalısınız uyuyabilir uyanık da olabilir açık hava uykusu şifadır hem akciğerleri için de iyi temiz hava alması bir hafta 10 gün kadar her sabah çıkarın farkı göreceksiniz
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:29
Afranur Keskin
Gül hanımın dediği gibi sabah 10.30-11.00 gibi yapılan yürüyüşlerin inanaılmax faydası oluyor. Bebeğin kendine ait bir düzeni oluyor, biz de bebeğimle her sabah yürümeye özen gösteriyoruz, saat 10.30 da olmasa bile gün içinde çıkartmaya çalışıyorum.

Bu arada diğer etkenler de önemli bence, oda ısısı 21-22 arası, serine yakın diyebilirim,

Meme de uyumuyor ama mayışıyor, yatağına koyunca da yatağın salınımı ile uyuyor. ( park yatağımız var ayakları ile sallanma moduna geçiyor, ona yatırıp sallıyoruz)
Oda sıcaklığının 21 civarı. Yürüyüşe çıkartmadım deneyeceğim. Memede bebeğim uyuyor ama Park beşiğine koyduğumda kendini savurup ayaklarını vurup uyandırıyor kalkmak istiyor.
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:30
Gizem Ç.
Tabi ki en güzeli desteksiz uyutma tabi ki ama bazen olmuyor maalesef. Ama sallanmaya alıştı ise hamak öneririm yerine bizde de aynı sıkıntı var hiç uyumazsa en son çare hamakta uyutuyorz.
Teşekkürler sizde mi ayakta uyutuyorsunuz
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:34
Afranur Keskin
uyanık çıkartın, etraftan uyaran alsın mümkünse. Saat 10.00-10.30 daki ışınların dalga boyu ile alakalı bir açıklaması var doktorların. O saatlerdeki yürüyüşlerin uykuya faydası olduğunu açıklıyor hatta.

Yürüyüş esnasında uyuyabilir bu arada, onu engellemenize gerek yok.
Sallayarak uyutuyorum. Buna bir faydası oluyor mu. Yöntem değiştirmek istiyorum da.
K

Kübra A.

9 Mart 2026 23:35
Gül Yıldız
Hayır uyku saati geldiğinde değil sabah 10 gibi dışarı çıkıp güneş ışığı almasını sağlamalısınız uyuyabilir uyanık da olabilir açık hava uykusu şifadır hem akciğerleri için de iyi temiz hava alması bir hafta 10 gün kadar her sabah çıkarın farkı göreceksiniz
Deneyeceğim teşekkür ederim. Bu durumun sallayarak uyutmaya etkisi olacak mı? Nelere etkisi oluyor
A

Aslınur H.

9 Mart 2026 23:36
Afranur Keskin

Hangi model
Afranur K.

Afranur K.

9 Mart 2026 23:36
Yürüyüşün bana mı yoksa bebeğime mi faydası var bilmiyorum ama dışarıda temiz hava alıp güzel bir yürüyüş yaptığımız gün çok kolay uyuyor.

Ama şunu ekleyeyim destekli uyuttuğunuz bebeğin desteğini sadece yürüyüş ile kesemezsiniz, desteğin şeklini değiştirmeniz gerekir bu anlamda.

Ama destekli 30-40 dk da uyuyam bebeğiniz, yürüyüşten sonra 10-15 dk içinde uykuya geçecektir. Bence sadece sürenin azalması bile anne için inanılmaz bir konfor.
G

Gizem Ç.

9 Mart 2026 23:38
Kübra Ay
Teşekkürler sizde mi ayakta uyutuyorsunuz
Ayakta sallamıyoruz ama desteksizde uyutamıyorz malesef kucakta uyutuyorz genellikle oda olmzsa son çare hamak
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir