Uyurken Yüzüstü Dönüyor

173 görüntüleme
N

Nilay T.

Premium Üye
18 Haziran 2026 13:43
Bebeğim 3 ay 19 günlük yüz üstü dönmeye başladı ve uyurken sürekli dönüp öyle uyuyor bazen yüzü yan çeviriyor bazen yatağa kapalı tutuyor uykularım bozuldu sürekli tetikteyim çok korkuyorum yatakta hiçbir şey bulundurmuyorum sürekli çevirmem gerekiyor mu yoksa öyle uyumasına izin mi vereyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Haziran 2026 13:47
Bebeğinizin uyurken yüzüstü dönmesi oldukça yaygın bir durumdur. Genellikle 3-4 aylık bebekler dönmeyi öğrenmeye başlar ve uyurken de bu pozisyonu tercih edebilirler.

Endişe Verici Durumlar:

Bebeğinizin yüzü tamamen yastığa veya yatağa gömülüyse
Nefes alması zorlaşıyorsa
Bebeğiniz henüz başını dik tutamıyorsa

İzin Vermek mi, Çevirmek mi?

Amerikan Pediatri Akademisi (AAP), bebeklerin uyurken sırt üstü yatmasını önermektedir.
Ancak dönmeyi öğrenmiş ve başını dik tutabilen bebeklerde, yüzüstü uyumak genellikle bir sorun teşkil etmez.

Siz ne yapabilirsiniz?

1. Güvenli uyku ortamı: Bebeğinizin yatağında, yüzünü kapatabilecek hiçbir şey olmadığından emin olun (yumuşak oyuncaklar, örtüler vb.).
2. Dikkatli gözlem: Bebeğinizin uyurken nefes almasını kontrol edin.
3. Pozisyon değiştirme: Bebeğiniz uyurken sırt üstü pozisyonda yatırın. Dönmeye başladığında, yavaşça sırt üstü çevirin.
4. Uyku tulumu: Bebeğinizin hareketlerini kısıtlamak için uyku tulumu kullanmayı düşünün.

Bebeğinizin güvenliği için tetikte olmak önemlidir. Ancak aşırı endişe de uyku düzeninizi bozabilir.
Bebeğinizin doktoru ile görüşerek, spesifik durumunuzu değerlendirebilir ve daha kişiselleştirilmiş öneriler alabilirsiniz.*

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yüzüstü Uyuma
2. Uyurken Yüz Üstü Dönme
3. Yüz Üstüne Dönüyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ebru

18 Haziran 2026 15:23
Nilay hanımcım benim kızım da 2 aydır yüzüstü uyuyor ama 5 aylıkken başlamıştı kafasını kurtarabildiği için biz pek müdahale etmedik. Eğer bebeğiniz kafasını tutabiliyor çevirebiliyor ise korkmayın ama kendini kurtaramıyorsa o zaman düzeltmekte fayda var.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir