Uykuuuu

129 görüntüleme
S

Sedanur K.

Premium Üye
25 Nisan 2026 06:53
Kızım dokuz hafta üç günlük yaklaşık yedi gündür gece bazen bir de ikide ya da dörtte başlayan huzursuzluklar ile uyuyor uyanmıyor ama gözleri kapalı sürekli bir ıkınma ıhhlama halinde normalde sabaha kadar iki kere besleniyor anne sütü ile emerek ama bu uyanma sayıları bazen 10 -15 oluyor emzikle sakinleştiriyorum ya da bazen hafif sallayarak ayakta sallamalarla sakinleşbiliyor ama geri koyduğunda yineden yataktan kalkmaya çalışıyor doğrulmaya çalışıyor boynundan beline kadar yataktan doğrulma hareketi yapıyor ayaklarını kendine çekerek sürekli bi ıkınma yataktan kalkmaya çalışma halinde aslında her beslenme sonrası gazına çıkarıyorum gece de olsa. kendisi de zaten yattığı yerden gaz çıkarabiliyor ama bu huzursuzluk hali neden oluyor anlamış değilim uyanmıyor da kaliteli uyuduğu da söylenemez sürekli gözü yarı açık kapalı gibi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Nisan 2026 07:06
Dokuz Haftalık Bebeğin Huzursuz Uykusu

Bebeğinizin huzursuz uykusu ve sık sık uyanması endişe verici olabilir. Öncelikle, bu dönemin normal olduğunu ve bebeklerin uyku düzenlerinin henüz tam olarak oturmadığını bilmeniz önemlidir.

Olası Nedenler:

1. Gaz Sorunu: Bebeğinizin gaz sancısı çekmesi, uykusunu etkileyebilir. Her beslenme sonrası gazını çıkarmaya çalışıyorsunuz, ancak bazen gaz sancısı devam edebilir.
2. Uyku Geçişi: Dokuz haftalık bebekler, uyku düzenlerinde geçiş döneminden geçebilirler. Bu dönemde uykuları daha sık ve kısa olabilir.
3. Refleksler: Bebeğinizin doğrulma ve kalkma hareketleri, normal bir refleks olabilir. Ancak, bu hareketlerin sık sık tekrarlanması, uykusunu bozabilir.

Öneriler:

1. Gaz Çıkarma: Beslenme sonrası gazını çıkarmaya devam edin. Ayrıca, gece uykusunda da gazını çıkarmaya çalışın.
2. Sakinleştirme Teknikleri: Emzik, sallama ve hafif dokunma gibi sakinleştirme tekniklerini kullanmaya devam edin.
3. Uyku Ortamı: Bebeğinizin uyku ortamını kontrol edin. Oda sıcaklığı, aydınlatma ve gürültü seviyesi uygun olmalıdır.
4. Beslenme Düzeni: Anne sütü ile besleniyorsa, beslenme düzenini kontrol edin. Bebeğinizin aç olmadığından emin olun.

Sonuç:

Bebeğinizin huzursuz uykusu, muhtemelen gaz sancısı, uyku geçişi veya reflekslerle ilgili olabilir. Yukarıdaki önerileri takip edin ve bebeğinizin uyku düzeninin iyileşmesini bekleyin. Eğer sorun devam ederse, pediatri uzmanınıza danışmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Haftalık Bebek Uyumuyor
2. Gaz ve Uyku
3. Huzursuz Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Seda G.

25 Nisan 2026 07:20
Merhaba,bebeğim 3,5 aylık 39.haftada 2900 olarak doğdu şuan kilosu 5700 yaklaşık 2 aydır beslenme sırasında ve sonrasında ağlama ve huzursuzluk içerisindeyiz yedikten sonra biraz kusuyor.2 haftadır meme reddi yapmaya başladı geceleri çok az emiyor mama desteği vermeye başladım Aptamil prosyneo kullanıyorum mamaya başladığımızdan beri kakasını 2-3 günde bir yapmaya başladı yeşil sulu az pütürcüklü ve keskin ağır kokusu var yapınca çok fazla bezden bayağa [taşıyor.bazen](taşıyor.bazen) uyuturkende ağlıyor gazını biraz zorlanarak çıkarıyor sürekli huzursuzluk ve ağlama halimiz var bu durum için nasıl bir ön değerlendirme görüyorsunuz önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkür ederim
S

Sedanur K.

Premium Üye
25 Nisan 2026 07:21
Birisi bizi duysa keşke
M

Melike D.

26 Nisan 2026 12:05
Sedanur hanım muhtemelen bebeğiniz gaz sancısı çekiyor bacak çekme ve dediğiniz hareketler karında oluşan ağrılara bebeklerin verdiği tepkiler benim bebeğimde kolik değildi ama gazını çıkarsam bile gaz problemi yaşardı her bebek farklı oluyor malesef ilaç önermem doğru olmaz ama sab simplex diye bir damla var bağırsaktan emilmeyen sadece gaz balonlarını bir araya getirerek daha kolay gaz çıkarmasını sağlıyor benim bebeğimin gaz probleminede hafif kakasını yaprken zorlanmasıda vardı onada iyi geldi araştırın isterseniz uygun görürseniz bir deniyin uyumadan önce mustelanın bebek yağı veya zeytin yağı ile saat yönünde masaj yapabilirsiniz bebeğinize nazik şekilde kafasının altından iki elinizle tutarak mekik çektirir gibi kendinize doğru kaldırıp indirme hareketide erken dönemde gaz çıkarmasına yardımcı oluyor. Umarım söylediklerim işe yarar
S

Sedanur K.

Premium Üye
26 Nisan 2026 16:27
Melike Demir
Sedanur hanım muhtemelen bebeğiniz gaz sancısı çekiyor bacak çekme ve dediğiniz hareketler karında oluşan ağrılara bebeklerin verdiği tepkiler benim bebeğimde kolik değildi ama gazını çıkarsam bile gaz problemi yaşardı her bebek farklı oluyor malesef ilaç önermem doğru olmaz ama sab simplex diye bir damla var bağırsaktan emilmeyen sadece gaz balonlarını bir araya getirerek daha kolay gaz çıkarmasını sağlıyor benim bebeğimin gaz probleminede hafif kakasını yaprken zorlanmasıda vardı onada iyi geldi araştırın isterseniz uygun görürseniz bir deniyin uyumadan önce mustelanın bebek yağı veya zeytin yağı ile saat yönünde masaj yapabilirsiniz bebeğinize nazik şekilde kafasının altından iki elinizle tutarak mekik çektirir gibi kendinize doğru kaldırıp indirme hareketide erken dönemde gaz çıkarmasına yardımcı oluyor. Umarım söylediklerim işe yarar
Melike hanım çok teşekkür ederim yazdıklarınız benim için çok kıymetli ancak o damla bizde pek işe yaramadı aslında ilk çocuğum da faydasını görmüştüm ama kızım da işe yaradığı söylenemez bıraktım artık o damlayı ama doktorumuz da tipik kolik dedi illa bağırsak rahatsızlığı eşlik etmek zorunda değilmiş bu huzursuzluklar açıklanamayan tüm her şey kolik ile ilişkilendiriliyormuş. Denemedigim sanırım o bahsettiğiniz mekik hareketi bir de onu deneyeyim diğer saydıklarınızın hiçbirisi maalesef rahatlatmıyor yani gece uykusuna yatırmadan önce ve gün içerisinde her beslenme sonrası her alt açma sonrası gazini çıkarsan masaj yapsam da maalesef bir işe yaramıyor. Kalan gaz yine de onu rahatsız ediyor anladığım kadarıyla
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir