Uykuda Sıçrama
62 görüntüleme
T
Tuğba G.
Premium Üye
31 Mart 2026 15:53
Bebeğim 2,5 aylık kundak sevmiyor sling ve kanguru da sevmiyor, kundak yapmayınca sürekli sıçrayıp uyanıyor ne zaman geçer daha önce yaşayıpta geçen var mı ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye31 Mart 2026 15:54
Bebeğinizin uykuda sıçraması normal bir reflexdir, özellikle yenidoğan döneminde görülür. Bu durum, bebeğinizin uykuya dalarken veya uykudan uyanırken kaslarının ani bir şekilde kasılması sonucu ortaya çıkabilir.
Kundak yapmayınca bebeğinizin uykuda sıçraması ve uyanması oldukça yaygın bir durumdur. Bebeğiniz 2,5 aylıkken, bu tür hareketler normaldir.
Sıçrama refleksi genellikle 4-6 ay arasında azalır veya kaybolur. Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle bu süre her bebek için değişebilir.
Bebeğinizin sıçrama refleksinin azalması veya kaybolması için şunları deneyebilirsiniz:
1. Yavaş yavaş kundak bırakma: Bebeğinizin kollarını veya bacaklarını serbest bırakarak başlayabilirsiniz.
2. Uyku tulumu veya kundak alternatifi: Owli uyku tulumu veya benzeri ürünleri deneyebilirsiniz.
3. Sıcak ve rahat bir uyku ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın sıcaklığını ayarlayarak ve rahat bir uyku ortamı sağlayarak uykuda sıçramasını azaltabilirsiniz.
4. Bebeğinizin gelişimini destekleme: Bebeğinizin motor gelişimini destekleyerek, kaslarının güçlenmesini sağlayabilirsiniz.
Bebeğinizin uykuda sıçramasının ne zaman geçeceği konusunda endişe ediyorsanız, doktorunuzla konuşarak tavsiye alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Kundak Yaptırmak İstemiyor
2. Kundak
3. Kundakla Uyutma
Kundak yapmayınca bebeğinizin uykuda sıçraması ve uyanması oldukça yaygın bir durumdur. Bebeğiniz 2,5 aylıkken, bu tür hareketler normaldir.
Sıçrama refleksi genellikle 4-6 ay arasında azalır veya kaybolur. Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle bu süre her bebek için değişebilir.
Bebeğinizin sıçrama refleksinin azalması veya kaybolması için şunları deneyebilirsiniz:
1. Yavaş yavaş kundak bırakma: Bebeğinizin kollarını veya bacaklarını serbest bırakarak başlayabilirsiniz.
2. Uyku tulumu veya kundak alternatifi: Owli uyku tulumu veya benzeri ürünleri deneyebilirsiniz.
3. Sıcak ve rahat bir uyku ortamı: Bebeğinizin uyuduğu odanın sıcaklığını ayarlayarak ve rahat bir uyku ortamı sağlayarak uykuda sıçramasını azaltabilirsiniz.
4. Bebeğinizin gelişimini destekleme: Bebeğinizin motor gelişimini destekleyerek, kaslarının güçlenmesini sağlayabilirsiniz.
Bebeğinizin uykuda sıçramasının ne zaman geçeceği konusunda endişe ediyorsanız, doktorunuzla konuşarak tavsiye alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Kundak Yaptırmak İstemiyor
2. Kundak
3. Kundakla Uyutma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
31 Mart 2026 15:55
Evet tüm bebeklerde oluyor ne kadar sürdüğünü hatırlamıyorum açıkçası ama ben çok uzun süre kundak yapmadım
T
Tuğba G.
Premium Üye
31 Mart 2026 15:56
Evet tüm bebeklerde oluyor ne kadar sürdüğünü hatırlamıyorum açıkçası ama ben çok uzun süre kundak yapmadım

Ayşe V. ..
31 Mart 2026 16:03
Teşekkür ederim yanıtınız için peki uyku devamlılığını nasıl sağladınız sıçradığı zamanlarda
T
Tuğba G.
Premium Üye
31 Mart 2026 16:08
Valla ben salladigim için sallamaya devam ettim kimi zaman hiç uyanmadı piş piş deyip poposuna pıt pıt yapabilirsiniz sallamiyorsaniz
İ
İrem M.
31 Mart 2026 16:32
Anladım onu deneyim ben de teşekkürler
T
Tuğba G.
Premium Üye
31 Mart 2026 16:42
3. Ayda baya bir azaldı, benim bebeğimde de çok vardı. Kundak yaptırmıyor kolları hep dışarıda olsun istiyor. Birde yastıkla destekleyerek hafif yan yatırdım bir kolunun hareketi kısıtlanınca daha rahat uyuyor, uyandığında da uyanıyor, kabullendim, bazı bebekler az uyuyor :)
Yükleniyor...