Uykuda Bez Taşırması
144 görüntüleme
T
Tuğçe
Premium Üye
24 Mart 2026 07:34
Bebeğim 2.5 aylık sabah 7de uyandığımızda çişini beline taşırdığını fark ettim en az 3 saat öyle yatmış içerisi 23 derece üzerinde kısa kollu zıbın tulum ve müslin örtü vardı çarşaf ıslak değil. Üşütmüş müdür hasta olur mu ilk defa başıma geliyor çok pişman oldum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Mart 2026 07:43
Bebeğin 2,5 aylık ve sabah 7'de uyandığında bezinin taşmış olduğunu fark etmişsiniz. Oda sıcaklığı 23 derece üzerinde ve bebeğiniz kısa kollu zıbın tulum ile müslin örtü ile uyuyordu.
Bez taşması birkaç nedenden olabilir:
1. Bez küçük gelmiş olabilir: Bebeğinizin bezinin doğru boyutta olup olmadığını kontrol edin.
2. Çok su içmiş olabilir: Bebeğinizin sıvı alımı normal ise bez taşması sadece çiş yapması ile ilgili olabilir.
3. Üşümüş olabilir: Bebeğinizin üşüyüp üşümediğini kontrol etmek için ense, göğüs ve sırtını kontrol edebilirsiniz.
Bebeğinizin üşütüp üşümeyeceğini anlamak için:
- Ense, göğüs ve sırtını kontrol edin: Eğer bu bölgeler soğuksa, bebeğiniz üşüyor olabilir.
- Oda sıcaklığını ayarlayın: Oda sıcaklığını 22-24 derece arasında ayarlayarak bebeğinizin rahat uyumasını sağlayabilirsiniz.
İlk defa böyle bir durum yaşıyorsanız endişe etmenize gerek yok. Ancak bez taşması tekrarlarsa, bebeğinizin sağlığı için doktorunuzla konuşmanız iyi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku ve Bez
2. Uyku
3. Gece Uykusunu Bölen Üşümesi mi?
Bez taşması birkaç nedenden olabilir:
1. Bez küçük gelmiş olabilir: Bebeğinizin bezinin doğru boyutta olup olmadığını kontrol edin.
2. Çok su içmiş olabilir: Bebeğinizin sıvı alımı normal ise bez taşması sadece çiş yapması ile ilgili olabilir.
3. Üşümüş olabilir: Bebeğinizin üşüyüp üşümediğini kontrol etmek için ense, göğüs ve sırtını kontrol edebilirsiniz.
Bebeğinizin üşütüp üşümeyeceğini anlamak için:
- Ense, göğüs ve sırtını kontrol edin: Eğer bu bölgeler soğuksa, bebeğiniz üşüyor olabilir.
- Oda sıcaklığını ayarlayın: Oda sıcaklığını 22-24 derece arasında ayarlayarak bebeğinizin rahat uyumasını sağlayabilirsiniz.
İlk defa böyle bir durum yaşıyorsanız endişe etmenize gerek yok. Ancak bez taşması tekrarlarsa, bebeğinizin sağlığı için doktorunuzla konuşmanız iyi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku ve Bez
2. Uyku
3. Gece Uykusunu Bölen Üşümesi mi?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Mine Ş.
24 Mart 2026 09:42
Benim erkek bebeğim de öyleydi sonradan fark ettim ki bezlerin yan cirtlarını açmak gerekiyor bir de pipişleri çiş yaparken dönüyor bezini bağlarlarken hafifçe pipiini aşağıya doğru yatırıyorum öyle bağlıyorum artık bir sorun yaşamıyorum
T
Tuğçe
Premium Üye
24 Mart 2026 10:19
Benim erkek bebeğim de öyleydi sonradan fark ettim ki bezlerin yan cirtlarını açmak gerekiyor bir de pipişleri çiş yaparken dönüyor bezini bağlarlarken hafifçe pipiini aşağıya doğru yatırıyorum öyle bağlıyorum artık bir sorun yaşamıyorum
E
Eliff
24 Mart 2026 10:25
Merhaba bende 2 kere yaşadım böyle bir durumu çok endişelendim hasta olucak diye çok şükür olmadı 🙏🏻
T
Tuğçe
Premium Üye
24 Mart 2026 10:28
Merhaba bende 2 kere yaşadım böyle bir durumu çok endişelendim hasta olucak diye çok şükür olmadı 🙏🏻
B
Berfin Ö.
24 Mart 2026 10:31
Benim cok basima geldi. Oda 23 derecedeylen. Merak etmeyim hasta olmaz🩶
Yükleniyor...