Uyku Sorunu…
177 görüntüleme
N
Nazlıcan
Premium Üye
10 Haziran 2026 07:04
Merhaba bebeğim 4,5 aylık, doğduğundan beri sürekli uykuya direniyor. Uykusu yokken çok mutlu uykusu ilk gelmeye başladığı an kıyametler kopartıp krizler geçiriyor… Doğduğundan beri sürekli yapıyor bunu, 40ı çıksın düzelir 2 aylık olsun geçer, 4 aylık olsun bitecek diyolardı hep ama hepsinde biraz daha kötüleşti. Gündüz uykumuz yok denecek kadar az emerken mayışır da 5 dakika uyursa sadece o kadar. Bazen sadece uyutup ayağıma koyarsam 30-40 dakika uyuyor o kadar. Gece uykusuna da çok geç saatte geçiyor en erken 11… Bu uyku sorunu beni artık çok yormaya başladı.. Bu durumu yaşayan var mı? Neler yaptınız? Uyku eğitimi alıp da düzelen oldu mu ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Haziran 2026 07:08
Uyku Sorunu ile Başa Çıkma Yolları
Bebeğinizin uyku sorunu sizi çok yoruyor. Öncelikle, 4,5 aylık bebeklerde uyku gerilemesi normaldir. Bu dönemde bebeklerin uyku düzenleri değişebilir ve uykuya direnebilirler.
Benzer Sorunlar Yaşayanlar Var mı?
Evet, birçok anne benzer sorunlar yaşıyor. Bazı anneler, bebeklerinin uyku sorunlarını şu şekilde tanımlıyor:
Bebeğim doğduğundan beri uyku sorunu yaşıyor.
Gündüz uykusu yok denecek kadar az.
* Gece uykusuna geç saatte geçiyor.
Neler Yapılabilir?
1. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğinizin uyku saatlerini düzenli hale getirin. Her gün aynı saatte uyutunmaya çalışın.
2. Uygun Uyku Ortamı Sağlayın: Bebeğinizin uyuyacağı odanın sıcaklığını ve aydınlatmasını ayarlayın.
3. Bebeğinizin Uykusunu Takip Edin: Bebeğinizin uykusunu takip edin ve uykusu geldiğinde uyutunmaya çalışın.
4. Uyku Eğitimi Alın: Eğer sorununuz devam ediyorsa, uyku eğitimi almayı düşünebilirsiniz.
Uyku Eğitimi ile Düzelenler Var mı?
Evet, bazı anneler uyku eğitimi alarak bebeklerinin uyku sorunlarını çözdü. Uyku eğitimi, bebeğinizin uyku düzenini düzenlemenize ve ona iyi uyku alışkanlıkları kazandırmanıza yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çıldırmak Üzereyim
2. Uyku Sorunu
3. Uyku Sorunu
Bebeğinizin uyku sorunu sizi çok yoruyor. Öncelikle, 4,5 aylık bebeklerde uyku gerilemesi normaldir. Bu dönemde bebeklerin uyku düzenleri değişebilir ve uykuya direnebilirler.
Benzer Sorunlar Yaşayanlar Var mı?
Evet, birçok anne benzer sorunlar yaşıyor. Bazı anneler, bebeklerinin uyku sorunlarını şu şekilde tanımlıyor:
Bebeğim doğduğundan beri uyku sorunu yaşıyor.
Gündüz uykusu yok denecek kadar az.
* Gece uykusuna geç saatte geçiyor.
Neler Yapılabilir?
1. Uyku Rutini Oluşturun: Bebeğinizin uyku saatlerini düzenli hale getirin. Her gün aynı saatte uyutunmaya çalışın.
2. Uygun Uyku Ortamı Sağlayın: Bebeğinizin uyuyacağı odanın sıcaklığını ve aydınlatmasını ayarlayın.
3. Bebeğinizin Uykusunu Takip Edin: Bebeğinizin uykusunu takip edin ve uykusu geldiğinde uyutunmaya çalışın.
4. Uyku Eğitimi Alın: Eğer sorununuz devam ediyorsa, uyku eğitimi almayı düşünebilirsiniz.
Uyku Eğitimi ile Düzelenler Var mı?
Evet, bazı anneler uyku eğitimi alarak bebeklerinin uyku sorunlarını çözdü. Uyku eğitimi, bebeğinizin uyku düzenini düzenlemenize ve ona iyi uyku alışkanlıkları kazandırmanıza yardımcı olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Çıldırmak Üzereyim
2. Uyku Sorunu
3. Uyku Sorunu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nehar K.
10 Haziran 2026 10:23
Uyanfiktan en fazla 1 sa 45 dk sonra uykuya gecirin hatta 1 buçuk saat kala alt degisimi (gerekiyorsa) emzirme vs
Uyaniklik saatlerine dikkat ettim ben yine de 30 dk uyuyor ama olsun vakti gelince yuzunu gözünü oluşturuyor hemen odaya geçiyorum. Öyle öyle saatler oturdu. 4 ay zaten uyku gerileme ve meme reddi ayi. 6 ya girecegiz hala etkileri devam ediyor
Uyaniklik saatlerine dikkat ettim ben yine de 30 dk uyuyor ama olsun vakti gelince yuzunu gözünü oluşturuyor hemen odaya geçiyorum. Öyle öyle saatler oturdu. 4 ay zaten uyku gerileme ve meme reddi ayi. 6 ya girecegiz hala etkileri devam ediyor
N
Nazlıcan
Premium Üye
10 Haziran 2026 10:40
Uyanfiktan en fazla 1 sa 45 dk sonra uykuya gecirin hatta 1 buçuk saat kala alt degisimi (gerekiyorsa) emzirme vs
N
Nehar K.
10 Haziran 2026 11:19
En son d vitaminini kesmistim de rahatladik
Yükleniyor...