Uyku Sorunu
115 görüntüleme
S
Sena Ö.
11 Şubat 2026 11:54
15 aylık sayılır kızım 1 yaşına girdiğin beri gece uyanmaları çok sıklaştı. Öncesinde sorunsuzdu çok güzeldi. Genelde gündüz tek uyku yapıyor, bazen çok erken kalktığı günlerde 2 uykuya bölünüyor. Gündüz toplam uykusu ortalama 2–2,5 saat oluyor belki daha az. Akşamları genelde 18:45–19:30 arası yatırmaya çalışıyorum daha geç yatırmayı da denedim yine uyanıyor. Uykuya dalarken sallama ile uyuyor bazen çok yorgunsa kendi de sızıyor kendi sızsa da uyanıyor. İlk uykuya dalışı bazen zor oluyor ve uyuduktan sonra özellikle ilk saatlerde 60 dakikada bir bazen de 4 saat aralıksız uyuyup gece 00:00 gibi uyanabiliyor ve sabahlıyoruz. Uyanınca genelde pışpış veya sallama ile sakinleştiriyorum, bazen 60–90 cc mama veriyorum çok versemde az versem de yine uyanıyor. Gün içinde katı gıdaları iyi, sabah 150 cc, gece yatarken 150 180 cc mama alıyor. Ateşi yok, direkt uyanıp ayağa kalkıyor odayı havalandırıyorum nem cihazı açık hava temzileyicisi var kalın giydirsem uyanıyor ince giydirsem uyanıyor yapmadığım şey kalmadı doktorda bişey görmedi ama uyumuyor psikolojik olarak çöktüm Diş veya gelişimsel dönem olabilir mi diye danışmak istiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
12 Şubat 2026 16:51
Merhaba,
Kızınızın uyku sorunları sizi gerçekten zorluyor gibi görünüyor. Öncelikle, 15 aylık bir çocukta uyku düzeninin değişmesi normaldir. Bu dönemde çocuklar sık sık uyanabilir ve uyku düzenleri altüst olabilir.
Kızınızın gündüz uykusu toplam 2-2,5 saat oluyor ve akşamları 18:45-19:30 arası yatırmaya çalışıyorsunuz. Ancak, gece uyanmaları çok sıklaştı ve uykuya dalarken sallama ile uyuyor bazen çok yorgunsa kendi de sızıyor.
Bu durumun birkaç nedeni olabilir:
1. Gelişimsel dönem: 1 yaş civarında çocuklar büyük gelişimsel adımlar atarlar ve bu durum uyku düzenlerini etkileyebilir.
2. Diş çıkarma: Diş çıkarma döneminde çocuklar sık sık uyanabilir ve uyku düzenleri değişebilir.
3. Uyku gerilemesi: Çocuklar 1 yaş civarında uyku gerilemesi yaşayabilirler, bu da uyku düzenlerinin değişmesine neden olabilir.
Siz birçok şey denemişsiniz ve doktor da bir şey görmediğinden, şu önerilerde bulunabilirim:
1. Rutini değiştirin: Akşam uykusu öncesi rutini değiştirmek, kızınızın uykuya dalmasını kolaylaştırabilir. Örneğin, banyo, hikaye okuma, şarkı söyleme gibi aktiviteler ekleyebilirsiniz.
2. Uykuya dalış şeklini değiştirin: Sallama ile uyumak yerine, kızınızı yatağına yatırarak uyumasını sağlayabilirsiniz.
3. Gece uyanmalarında sakin kalın: Gece uyanmalarında sakin kalmaya çalışın ve kızınızı fazla uyandırmayın.
4. Doktor ile görüşün: Eğer kızınızın uyku sorunları devam ederse, doktor ile görüşerek başka olası nedenleri araştırmak iyi olabilir.
Umarım, bu öneriler size yardımcı olur. Eğer başka sorularınız varsa, lütfen sorun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Acill ! Uykusuzluk:(
2. 1 Yaş Uyku
3. Uyku Problemi Lütfen Yardımcı Olun 🙏🏻
Kızınızın uyku sorunları sizi gerçekten zorluyor gibi görünüyor. Öncelikle, 15 aylık bir çocukta uyku düzeninin değişmesi normaldir. Bu dönemde çocuklar sık sık uyanabilir ve uyku düzenleri altüst olabilir.
Kızınızın gündüz uykusu toplam 2-2,5 saat oluyor ve akşamları 18:45-19:30 arası yatırmaya çalışıyorsunuz. Ancak, gece uyanmaları çok sıklaştı ve uykuya dalarken sallama ile uyuyor bazen çok yorgunsa kendi de sızıyor.
Bu durumun birkaç nedeni olabilir:
1. Gelişimsel dönem: 1 yaş civarında çocuklar büyük gelişimsel adımlar atarlar ve bu durum uyku düzenlerini etkileyebilir.
2. Diş çıkarma: Diş çıkarma döneminde çocuklar sık sık uyanabilir ve uyku düzenleri değişebilir.
3. Uyku gerilemesi: Çocuklar 1 yaş civarında uyku gerilemesi yaşayabilirler, bu da uyku düzenlerinin değişmesine neden olabilir.
Siz birçok şey denemişsiniz ve doktor da bir şey görmediğinden, şu önerilerde bulunabilirim:
1. Rutini değiştirin: Akşam uykusu öncesi rutini değiştirmek, kızınızın uykuya dalmasını kolaylaştırabilir. Örneğin, banyo, hikaye okuma, şarkı söyleme gibi aktiviteler ekleyebilirsiniz.
2. Uykuya dalış şeklini değiştirin: Sallama ile uyumak yerine, kızınızı yatağına yatırarak uyumasını sağlayabilirsiniz.
3. Gece uyanmalarında sakin kalın: Gece uyanmalarında sakin kalmaya çalışın ve kızınızı fazla uyandırmayın.
4. Doktor ile görüşün: Eğer kızınızın uyku sorunları devam ederse, doktor ile görüşerek başka olası nedenleri araştırmak iyi olabilir.
Umarım, bu öneriler size yardımcı olur. Eğer başka sorularınız varsa, lütfen sorun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Acill ! Uykusuzluk:(
2. 1 Yaş Uyku
3. Uyku Problemi Lütfen Yardımcı Olun 🙏🏻
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
12 Şubat 2026 22:48
Diş bence bu dönemlerde azi dişi çıkabilir herşeyi yapıyorsunuz zaten geriye sadece diş kalıyor
S
Sena Ö.
12 Şubat 2026 22:50
Köpek dişi patlamış gördüm bugün ön bekliyordum ben ama bugün fark ettim

Ayşe V. ..
13 Şubat 2026 00:07
Köpek dişi patlamış gördüm bugün ön bekliyordum ben ama bugün fark ettim