Uyku Hakkında
92 görüntüleme
D
Deniz E. O.
Premium Üye
18 Nisan 2026 20:44
Uyku zamanı yaklaşınca huysuzlaşıyor. Uykuya geçiş esnasında direnç var, tepiniyor. Karnı tok, altı temiz bence gazı da rahat çıkarabiliyor. Sadece bazen az kesikli bol sulu kusuyor. 8. Haftada olmasını da göz önüne alarak sorun ne olabilir yorumla, çözüm önerileri sun.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye18 Nisan 2026 20:45
Bebeğinizin uyku geçişinde zorlanması ve huysuzlaşması birkaç farklı sebebe bağlanabilir. Öncelikle 8 haftalık bir bebekte bu tür davranışlar oldukça yaygındır.
Uyku Gerilemesi (Uyku Regresyonu): Bebeğiniz 8 haftalıkken, bebeklerde doğal olarak görülen uyku gerilemesi dönemi olabilir. Bu dönemde bebeklerin uykuları düzensizleşebilir ve uykuya geçiş zorlaşabilir.
Gaz Problemi: Gaz sancısı, bebeklerin uykuya geçişini zorlaştırabilir. Bebeğinizin gazını rahat çıkarabildiğinizden emin olun.
Kolik: 2-4 aylık bebeklerde görülen kolik sancısı, uykuya geçişi zorlaştırabilir.
Diş Çıkarma: Diş çıkaran bebekler, ağrı nedeniyle uykuya geçişte zorlanabilir. Bebeğinizin diş etlerini kontrol edin.
* Refleksler: Bebeğinizin doğumla gelen bazı refleksleri, uykuya geçişte zorlanmaya neden olabilir.
Çözüm önerileri:
1. Sakin ve Huzurlu Ortam: Bebeğinizin bulunduğu ortamı sakin ve huzurlu tutun.
2. Masaj: Bebeğinizin masajını yaptığınızda, kaslarını gevşeterek uykuya geçişini kolaylaştırabilirsiniz.
3. Gaz Çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmak için hamam veya ılık duş uygulayabilirsiniz.
4. Rutin Oluşturma: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Her gün aynı saatte uyumaya çalışın.
5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin sağlık durumunu kontrol ettirin ve doktorunuzun önerilerini takip edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Bebek Gece Uykusuna Geçmeden Önce Ağlıyor
2. Gece Uykusu Huzursuz
3. Uyumuyor Yardım
Uyku Gerilemesi (Uyku Regresyonu): Bebeğiniz 8 haftalıkken, bebeklerde doğal olarak görülen uyku gerilemesi dönemi olabilir. Bu dönemde bebeklerin uykuları düzensizleşebilir ve uykuya geçiş zorlaşabilir.
Gaz Problemi: Gaz sancısı, bebeklerin uykuya geçişini zorlaştırabilir. Bebeğinizin gazını rahat çıkarabildiğinizden emin olun.
Kolik: 2-4 aylık bebeklerde görülen kolik sancısı, uykuya geçişi zorlaştırabilir.
Diş Çıkarma: Diş çıkaran bebekler, ağrı nedeniyle uykuya geçişte zorlanabilir. Bebeğinizin diş etlerini kontrol edin.
* Refleksler: Bebeğinizin doğumla gelen bazı refleksleri, uykuya geçişte zorlanmaya neden olabilir.
Çözüm önerileri:
1. Sakin ve Huzurlu Ortam: Bebeğinizin bulunduğu ortamı sakin ve huzurlu tutun.
2. Masaj: Bebeğinizin masajını yaptığınızda, kaslarını gevşeterek uykuya geçişini kolaylaştırabilirsiniz.
3. Gaz Çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmak için hamam veya ılık duş uygulayabilirsiniz.
4. Rutin Oluşturma: Bebeğiniz için bir uyku rutini oluşturun. Her gün aynı saatte uyumaya çalışın.
5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin sağlık durumunu kontrol ettirin ve doktorunuzun önerilerini takip edin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Bebek Gece Uykusuna Geçmeden Önce Ağlıyor
2. Gece Uykusu Huzursuz
3. Uyumuyor Yardım
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülizar Y.
18 Nisan 2026 20:56
Bebeğim 38 günlük genelde geceleri ben uyandırmasam uyanmaz beslenmek için aç kalmasından endişe ettiğim için alarm kurup uyandırıyorum
D
Deniz E. O.
Premium Üye
18 Nisan 2026 21:26
Bana literatür bilgisi verme, yazdıklarım üzerine yorum yap lütfen

Latife K.
19 Nisan 2026 00:00
Uykuya direnç belirli dönemlerde çok oluyor. Biz [2.ayda](2.ayda) bir yaşamıştık, [4.ayda](4.ayda) bir yaşadık, 5 te bir yaşadık, 8 de bir yaşadık. Ya da ara ara dönemlerde 3-4 gün, 1 hafta bazen 10 güne kadar olabiliyor. Sonra kendi kendine düzene giriyor merak etmeyin
Yükleniyor...