Uyku Geriliği

76 görüntüleme
H

Hatice D.

4 Nisan 2026 09:33
4 aylık bebeğime rutin oluşturmaya çalışıyorum. Sabah uyanma saatlerine göre bir buçuk saat aralıklara gündüz uykularına yatırıyorum. Akşam da en geç 8 buçukta gece uykusuna geçiyor. İlk başlarda mızmızlanıyor uykuda falat emzik alınca heöen tekrar dalıyor saat 11 buçuk gibi rüya beslenmesi de yapıyoruz fakat gece saat 2 den sonra 5 e kadar kesinlikle derin dalamıyor yarım saate bir uyanıyor kabus gibi geceler geçiriyoruz. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

5 Nisan 2026 10:00
Geceleri bebeğinizin uyanması ve sık emzirmek istemesi, bu yaş grubundaki bebeklerde sık görülen bir durumdur. 4. ay civarında bebeklerde uyku gerilemesi yaşanabilir. Bu durum birkaç hafta sürebilir.

Bebeğinizin uyku düzenini düzeltmek için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Gündüz uykularını düzenleyin: Sabah uyanma saatlerine göre bir buçuk saat aralıklarla gündüz uykularına yatırıyorsunuz. Bu şekilde devam edin. Gündüz uykularının toplam süresinin 3-4 saat olması idealdir.
2. Akşam uykusunu düzenleyin: Akşam en geç 8:30'da gece uykusuna geçirin. Bebeğinizin uykuya dalmadan önce emzik alması ve rüya beslenmesi yapması normaldir.
3. Gece uyanmalarını azaltın: Gece 2'den sonra 5'e kadar yarım saatte bir uyanması çok sık. Bebeğinizin gece uykusunu bölmemeye çalışın. Eğer uyanırsa, kısa bir süre emzirebilirsiniz.
4. Uyku ortamını iyileştirin: Bebeğinizin odasını karanlık, sessiz ve serin tutun. Bu, bebeğinizin daha iyi uykuya dalmasını ve uykuda kalmasını sağlayabilir.
5. Sabır ve süreklilik: Uyku düzenini oturtmak zaman alabilir. Sabırlı olun ve bir rutin oluşturmaya çalışın.

Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelir. Eğer bu durum devam ederse veya endişe verici hale gelirse, pediatri uzmanınıza danışmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Akşam Uykusu
2. Gece Uyanma
3. 4.ay Uyku Sorunları
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hatice D.

5 Nisan 2026 11:56
Aslında düzeni oturttuk gibi sadece saat 2 dem sonra 5 e kadar yarım saatte bir uyanması sıkıntı... Bunu nasıl aşacağız bilemiyorum..

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir