Uyku Eğitimi

245 görüntüleme
E

Esra Ç.

23 Mart 2026 20:30
Bebeğinize uyku eğitimi nasıl verdiniz? 2.5 aylık doğduğundan beri kucakta sallanarak uyuyor asla başka bir yöntemle uyumadı. Hatta oturarak kucağımda sallasam onu bile kabul etmiyor evin içinde geze geze uyutuyorum.
F

Fatma M. E.

23 Mart 2026 20:45
Ay bir an ben ne ara yazdım dedim. Tamamen aynı durumdayız. Yatağa bile koyamıyorum üstümde uyuyor. Gündüz de gece de aynı şekilde. Eğitim için bi kaç kişiye yazdım [5.ayda](5.ayda) diyorlar. Napcaz bilmiyorum :(
M

Merve

23 Mart 2026 20:48
Esra hanım önce bebeğiniz küçük olduğundan kundak yapmayı deneyebilirsiniz kundak ile önce ayakta sallayarak daha sonra da yavaş yavaş beşiğinde sallayarak uyutmaya alıştırabilirsiniz ama tabi hemen olmaz kundak ile bir kaç gün alışmak için zorlanabilir ama küçükken çok sıçradıkları için kundak uykunun bıraktığınız yerde devam ve uzamasına sebep oluyor
S

Seval Y.

23 Mart 2026 21:08
Esra hanım en büyük pişmanlığım kızımı memede ayakta gezinerek hafif sallayarak uyutmak. Ne olursa olsun memede uyutmayin. Iki aylıkken anne kucağını istiyorlar cok normal. Bir de Manuel sallanan besikler var onlardan alabilirsiniz. Yatağa koymadan önce sıcak su torbası ile yatacagi yeri sıcak tutabilirsiniz. Ben artik çok geç kaldım bu bilgiler için 7 aylik olacağız bütün destekleri yavaş yavaş biraktirmaya calisiyorum ama memede uyutma sanirim en fazla mücadele edeceğim alan olacak.
E

Esra Ç.

23 Mart 2026 21:11
Azra
Esra hanım önce bebeğiniz küçük olduğundan kundak yapmayı deneyebilirsiniz kundak ile önce ayakta sallayarak daha sonra da yavaş yavaş beşiğinde sallayarak uyutmaya alıştırabilirsiniz ama tabi hemen olmaz kundak ile bir kaç gün alışmak için zorlanabilir ama küçükken çok sıçradıkları için kundak uykunun bıraktığınız yerde devam ve uzamasına sebep oluyor
Kundak yapıyorum doğduğundan beri
M

Merve

23 Mart 2026 21:12
Emzik alıyor mu acaba meme yerine onu verseniz kanmaz mı minikk
E

Esra Ç.

23 Mart 2026 21:12
Seval Yelken
Esra hanım en büyük pişmanlığım kızımı memede ayakta gezinerek hafif sallayarak uyutmak. Ne olursa olsun memede uyutmayin. Iki aylıkken anne kucağını istiyorlar cok normal. Bir de Manuel sallanan besikler var onlardan alabilirsiniz. Yatağa koymadan önce sıcak su torbası ile yatacagi yeri sıcak tutabilirsiniz. Ben artik çok geç kaldım bu bilgiler için 7 aylik olacağız bütün destekleri yavaş yavaş biraktirmaya calisiyorum ama memede uyutma sanirim en fazla mücadele edeceğim alan olacak.
Evet beşiği sallanıyor ama beşikte sallanarak uyumuyor, ayağımda sallamayı da deniyorum öyle de uyumuyor. Ayakta durmaktan belim mahvoldu gerçekten. Memede uyutmaya alıştırmadım, memede uyuyor sıklıklıkla ama uyandırıyorum rahatsız ediyorum iyice emsin diye
E

Esra Ç.

23 Mart 2026 21:13
Azra
Emzik alıyor mu acaba meme yerine onu verseniz kanmaz mı minikk
Malesef en büyük sorunum bu galiba. Her gün emzik baş ucumuzda her gün deniyorum emziği alıyor bir dakika emip atıyor. Hiç öyle uzun uzun emmedi, süt gelmediğini anlayınca atıyor. Emziği sütüme batırıp öyle veriyorum göğsümde ısıtıp veriyorum vb vb ama işe yaramıyor
E

Esra Ç.

23 Mart 2026 21:15
Fatma Merve Erdoğan
Ay bir an ben ne ara yazdım dedim. Tamamen aynı durumdayız. Yatağa bile koyamıyorum üstümde uyuyor. Gündüz de gece de aynı şekilde. Eğitim için bi kaç kişiye yazdım [5.ayda](5.ayda) diyorlar. Napcaz bilmiyorum :(
Evet eğitim 4-5 ayda başlanıyormuş ama ben inanmıyorum ki kucakta uyuyan bebeyi yatakta uyumaya alıştırmayı başarabileyim 😪
M

Melda E.

23 Mart 2026 21:21
Bebeğim 5,5 aylık. Doğduğundan beri ayakta, genelde dik pozisyonda(bebek:)), pış pışla uyutuyoruz. Kilosu iyice arttığı için epey zorlamaya başladı. Tam yatakta pış pışla uyumaya alışıyor bi anda atak, diş artık her neyse bi şeyler oluyor ve yine kucakta uyumaya devam ediyor. Anlayacağınız biz hala çözemedik
M

Merve A. M.

23 Mart 2026 21:34
Bebegim 22 ekim dogumlu.Babasinda yuruyerek omuzda, bende memede ve arabada uyuyor. 3 adet kitap okudum uygulamaya calistik ama mumkun degil. Biz mi basarisiziz acaba? Nasil yapiyor bu insanlar? Uykuya gecisler cok zor. Uyandiktan sonra korkuyla bir sonraki uykusunu beklemeye basladik.
F

Fatma M. E.

23 Mart 2026 21:58
Esra Çağ
Evet eğitim 4-5 ayda başlanıyormuş ama ben inanmıyorum ki kucakta uyuyan bebeyi yatakta uyumaya alıştırmayı başarabileyim 😪
Bizim durumumuzdan beşiğe alışan çok örnek var benim umudum var ya inşallah hallolacak eğitimle siz de inanın5. Ayı bekliyorum dört gözle ❤
Kübra G. E.

Kübra G. E.

Premium Üye
24 Mart 2026 22:14
Merhaba, benim bebeğim de 2 aylık, 1 ay olana kadar emzik emmedi. Emziği sürekli öğürüyordu. Daha sonra anatomik emzik dedikleri emzikten aldım. Onu tuttu. Ve memede uyuyordu, emzik ve uyku aralıklarını takip ederek beşikte uyumasını kolaylaştırdık diyebilirim 🌸
E

Esra Ç.

24 Mart 2026 23:44
Kübra Güngör Erdem
Merhaba, benim bebeğim de 2 aylık, 1 ay olana kadar emzik emmedi. Emziği sürekli öğürüyordu. Daha sonra anatomik emzik dedikleri emzikten aldım. Onu tuttu. Ve memede uyuyordu, emzik ve uyku aralıklarını takip ederek beşikte uyumasını kolaylaştırdık diyebilirim 🌸
Çok tşk ederim deneyeyim. Hemen sipariş ettim. Peki nasıl beşikte uyumasını sağladınız biraz daha detay verir misiniz
E

Ece m.

24 Mart 2026 23:47
Emzik uykuya geçmesinde çok faydalı oluyor. Biz öyle alıştık
T

Talya M.

25 Mart 2026 01:08
Bu konuda sen ne düşünüyorsun @Ai Asistan
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mart 2026 01:08
Bebeğinizi kucakta sallanarak uyutmak, ona bağımlı hale gelmesine neden olabilir. Uyku eğitimi vermek, bu bağımlılığı azaltmak ve bebeğinizin kendi yatağında uyumasını sağlamak için önemlidir.

İlk adım olarak, gündüzleri yatağında uyutmaya çalışabilirsiniz. Bebeğinizin uykulu olduğu saatlerde yatağına koyun ve orada vakit geçirin.
Bebeğiniz ağladığında, yanına gidip sakinleştirin, ancak kucağınıza almayın.
Odasından çıkmak yerine, yanına gidip kısa bir süreliğine sakinleştirin.
Bu süreci kademeli olarak uygulayarak, bebeğinizin kendi yatağında uyumasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, uyanıklık sürelerine dikkat etmek de önemlidir. Bebeğinizin maksimum 1,5 saat - 1 saat 45 dakikada bir uykuya gitmesi gerekir.
Bebeğinizin uyku saatlerini ayarlamak için bir rutin oluşturabilirsiniz.
Duş, masaj, uyku şeklinde bir rutin oluşturarak, bebeğinizin uykuya dalmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Uyku eğitimi vermek için acele etmeyin, sabırlı olun. Bu süreç zor olabilir, ancak uzun vadede bebeğinizin kendi yatağında uyumasını sağlamak, sizin için de rahatlık sağlayacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Eğitimi , Yatakta Uyku
2. Uyku Eğitimi
3. Kucakta Uyuma İhtiyaç mı Alışkanlık mı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Kübra G. E.

Kübra G. E.

Premium Üye
25 Mart 2026 07:52
Esra Çağ
Çok tşk ederim deneyeyim. Hemen sipariş ettim. Peki nasıl beşikte uyumasını sağladınız biraz daha detay verir misiniz
Uyku aralıklarını takip ettim. Bence en büyük kolaylık bu oldu. Bebeğim uykuya memede geçiyor genelde. İyice uykuluyken, aktif emmeyi bırakınca memeden ayırdım. Emzikle beşiğine koydum. Temas ederek, saçını okşayarak, elini tutarak uyutuyorum 🫶🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir