Uyku Eğitimi , Yatakta Uyku
273 görüntüleme

Gökçe Ş. ..
29 Temmuz 2025 01:27
Merhaba
Bebeğim 8 aylık, emerek ya da kucakta uyuyor fakat gün geçtikçe ağırlaştıği için kollarım ağrıyor ve uyutmak eziyet haline geldi.
Yatağında uyumaya alışması için ne yapmam lazım? Yatağına koyar koymaz ağlayıp çığlık atmaya başlıyor
Bebeğim 8 aylık, emerek ya da kucakta uyuyor fakat gün geçtikçe ağırlaştıği için kollarım ağrıyor ve uyutmak eziyet haline geldi.
Yatağında uyumaya alışması için ne yapmam lazım? Yatağına koyar koymaz ağlayıp çığlık atmaya başlıyor
R
Reyhan T.
29 Temmuz 2025 01:57
Ben de aynı sorundan muzdaribim. Bebeğim dokuz aylık ve kucakta gezdirmekten perişan oluyorum. Tecrübeli anneler inşallah bize işe yarar tavsiyeler verir. Kolaylıklar diliyorum.

Elif İ. D.
29 Temmuz 2025 05:12
Benim bebeğim 6 aylık. 5. Ayda uyku eğitimi aldım. Uyku eğitiminden önce kucakta pışpış, hamakta ve çarşafta sallayarak uyuyordu ama o şekilde bile 30-40dkda anca uyuyordu. Eğitimden sonra kendi yatağında uyumaya başladı. Uyku eğitimi bir mucize değil ben yatağına koyuyorum kendi kendine uyuyor olmadı bizim ama kendi yatağına yatırıyorum ninni açıyorum elini tutuyorum vs gibi ufak desteklerle kısa sürede uykuya geçiyor. Eğitimde sabır çok önemli sizi biri yönlendirince daha hızlı başarı elde ediyorsunuz ama kendlnşzde uyku eğitimi verebilirsiniz bence. Bebeğiniz inatlaşıp ağlayacak eski alışkanlığını bıraktırıp yeni bir şey öğretiyorsunuz çünkü uykuyla ilgili ama inanın çok hızlı öğreniyorlar. 2 gün içinde yeni uyuma şekline alışmış olacaklardır bence ama o 2 gün zorlu geçiyor kesinlikle.
M
Merve A.
29 Temmuz 2025 06:00
Elif hanım merhaba eğitimi kimden aldınız acaba öğrenebilir miyim

Elif İ. D.
29 Temmuz 2025 06:03
Melodi Uyku-Gülden hanımdan aldım.

Gökçe Ş. ..
30 Temmuz 2025 10:01
Elif hanım merhaba, bur şey danışmak istiyorum demişsiniz ya kendinize uyku eğitimi verebilirsiniz diye bunun için ekstra alınan eğitimlerde ne yapılıyor? Yani ben de Gülden hanıma yazdığımı hatırlıyorum YouTube'dan başka videolar da izledim Ama merak ettiğim şu biz kendimiz bu eğitimi vermek istesek eğitimciler bizden farklı neler yapıyor?
Ş
Şeyda B.
30 Temmuz 2025 10:04
Merhaba Elif hanım o 2günde süreci nasıl yönettiniz acaba bi anda sallamayı emmeyi bıraktınız mı yani

Elif İ. D.
30 Temmuz 2025 10:11
Gökçe hanım merhaba,
Şimdi şöyle bebeğiniz ağladığında birine danışmak istiyorsunuz ve pek tabii profesyonel birinden destek aldığınızı bilmek sizi psikolojik olarak rahatlatıyor. Eğer çok zor bir bebeğiniz varsa süreci tek başınıza yönetmek sizi zorlar. Yani ben ağladığında ne yapacağımı şaşırıyordum ve hemen danışıyordum. Aslında -bence- size psikolojik olarak destek oluyor eğitim aldığınız kişi. Yoksa hepimiz biliyoruz uykuda verdiğimiz desteği kademeli bırakmamız gerektiğini. Kısacası aşırı inatçı ve zor bir bebeğiniz barsa tek başınıza bu eğitimi vermek zor ama orta halli bir bebeğiniz varsa bence tek verilebilir.
Şimdi şöyle bebeğiniz ağladığında birine danışmak istiyorsunuz ve pek tabii profesyonel birinden destek aldığınızı bilmek sizi psikolojik olarak rahatlatıyor. Eğer çok zor bir bebeğiniz varsa süreci tek başınıza yönetmek sizi zorlar. Yani ben ağladığında ne yapacağımı şaşırıyordum ve hemen danışıyordum. Aslında -bence- size psikolojik olarak destek oluyor eğitim aldığınız kişi. Yoksa hepimiz biliyoruz uykuda verdiğimiz desteği kademeli bırakmamız gerektiğini. Kısacası aşırı inatçı ve zor bir bebeğiniz barsa tek başınıza bu eğitimi vermek zor ama orta halli bir bebeğiniz varsa bence tek verilebilir.

Elif İ. D.
30 Temmuz 2025 10:13
Şeyda hanım merhaba,
Emerek uyumuyordu benim bebeğim kucakta ya da sallayarak uyuyordu. O 2 gün zorlayıcıydı yani genellikle 2. Ve 3. Uykularına çok zor ve uzun ağlamalar ile geçti. Açıkçası sabretmeye çalıştım bazen ben de onunla ağladım ama kendimi iyi olacağına ikna ederek devam ettim. Nitekim öyle oldu. Ama 1 ve 2. Günü sonrasında ağlamalar azalarak bitti. Bazen hala ağlıyor ama 3-5 dk kıkırdama şeklinde ağlıyor sadece ve uykuya geçiyor bebeğin.
Emerek uyumuyordu benim bebeğim kucakta ya da sallayarak uyuyordu. O 2 gün zorlayıcıydı yani genellikle 2. Ve 3. Uykularına çok zor ve uzun ağlamalar ile geçti. Açıkçası sabretmeye çalıştım bazen ben de onunla ağladım ama kendimi iyi olacağına ikna ederek devam ettim. Nitekim öyle oldu. Ama 1 ve 2. Günü sonrasında ağlamalar azalarak bitti. Bazen hala ağlıyor ama 3-5 dk kıkırdama şeklinde ağlıyor sadece ve uykuya geçiyor bebeğin.

Elif İ. D.
30 Temmuz 2025 10:14
Son olarak rutinler ve karartma perde en önemlisi bence bu işte. Bebek uykusunun geldiğini anlıyor ama uykuya geçmeyi bilmiyor. Rutinler ile uykuya geçmesi gerektiğini farkediyor zamanla ve uyku moduna giriyor.

Elif İ. D.
30 Temmuz 2025 10:20
Bir de ısrarla söylemem gerekiyor ki, uyku eğitimi mucize değil hanımlar. Eğitimi aldıktan sonra benim bebeğim uzun uzun mışıl mışıl uyuyor diyemem. Ama düğünde, dışarıda ya da evde kendi yatağında sadece elimi karnına koymamla uykuya geçiyor. Bazen bunlarla da olmuyor tabi ekstra destek vermek zorunda kalıyorum ama asla kucağıma alarak uyutmuyorum artık. Yani beklentiniz eğitimden sonra kendi kendine uzun uzun uyusun olmasın lütfen. Farklı şeyler vadedenler var uyku eğitimi ile ilgili tonlarca para istiyorlar bana inandırıcı gelmiyor açıkçası tabii herkesin kendi fikri olabilecek bir konu bu. Ben o kadar zorlanıyordum ki onlardan zor durumdaydım ki kucağımda uyumaması benim için çok güzel bir gelişme oldu. O sebeple uyku eğitimini mantık çerçevesinde faydalı buluyorum.

Gökçe Ş. ..
30 Temmuz 2025 11:42
Öncelikle zaman ayırıp uzun uzun açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim Elif Hanım Çok naziksiniz 🙏🏽
Çok şükür bebeğim çok zor bir çocuk değil karartma perdeyi ve rutinleri yapıyorum aslında ama beni bu noktada tek zorlayan şey kucağımda uyuyor olması yani yatağına alıştıramıyorum dediğiniz gibi elini tuttuğun karnını okşadım ama sürekli yatağına koyduğumda ağlıyor Benim problemim bu.
Ne mutlu ki siz bu durumu çözmüşsünüz ve bu büyük bir konfor gerçekten ben de yatağında uyusun istiyorum.
Evet uyku eğitimi daha önceden aldırmadığım için Benim de kafam çok karışık O yüzden aldırmış olan birine danışmak istemiştim
Çok şükür bebeğim çok zor bir çocuk değil karartma perdeyi ve rutinleri yapıyorum aslında ama beni bu noktada tek zorlayan şey kucağımda uyuyor olması yani yatağına alıştıramıyorum dediğiniz gibi elini tuttuğun karnını okşadım ama sürekli yatağına koyduğumda ağlıyor Benim problemim bu.
Ne mutlu ki siz bu durumu çözmüşsünüz ve bu büyük bir konfor gerçekten ben de yatağında uyusun istiyorum.
Evet uyku eğitimi daha önceden aldırmadığım için Benim de kafam çok karışık O yüzden aldırmış olan birine danışmak istemiştim

Elif İ. D.
30 Temmuz 2025 19:58
Rica ederim Gökçe hanım.
Ben de uyku eğitiminden evvel rutin yapıyordum aslında örneğin gece uykusundan evvel duş, pijama giydirme gündüz uykularından önce altını alma belirli müzikler vs gibi ama yine de olmuyordu. Sabırlı olun ve 1-2 gün yatağına alıştırmaya çalışın . Uyku saati gelmeden evvel yatağına yatırıp orada oyunlar oynayın, sevdiği müzikler varsa açın. Ve konuşun bebeğinizle herkes uyudu sıra sana geldi burası senin için güvenli ben yanındayım gibi gibi. Bu tarz konuşma rutinleri daha çok iş görüyor 😌 benim bebeğim zor ve inatçı biz öğrendiysek siz de yapabilirsiniz bence sadece ağlamalarına karşı sabırlı olun. Hıçkıra hıçkıra katılır gibi ağlamazsa almayın kucağınıza bence denemeye değer 😌
Ben de uyku eğitiminden evvel rutin yapıyordum aslında örneğin gece uykusundan evvel duş, pijama giydirme gündüz uykularından önce altını alma belirli müzikler vs gibi ama yine de olmuyordu. Sabırlı olun ve 1-2 gün yatağına alıştırmaya çalışın . Uyku saati gelmeden evvel yatağına yatırıp orada oyunlar oynayın, sevdiği müzikler varsa açın. Ve konuşun bebeğinizle herkes uyudu sıra sana geldi burası senin için güvenli ben yanındayım gibi gibi. Bu tarz konuşma rutinleri daha çok iş görüyor 😌 benim bebeğim zor ve inatçı biz öğrendiysek siz de yapabilirsiniz bence sadece ağlamalarına karşı sabırlı olun. Hıçkıra hıçkıra katılır gibi ağlamazsa almayın kucağınıza bence denemeye değer 😌

Gökçe Ş. ..
31 Temmuz 2025 09:44
Denecegim🙏🏽
Desteğiniz için tekrar teşekkürler 🌸
Desteğiniz için tekrar teşekkürler 🌸