Uyku Eğitimi
372 görüntüleme
E
Elif G. A. Ö.
12 Şubat 2026 22:43
Bu aralar uyku eğitimi konusu kafamı çok karıştırıyor. Oğlum 5.5 aylık. Sizce olmalı mı? Yoksa bebek olmanın getirisi gece uyanmak diyip bırakmalı mı?
H
Hülya A. ..
13 Şubat 2026 21:14
Siz nasıl yaptınız?
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 21:22
Bebeğim 3 aylıkken gece beslenmesini bıraktı benim şansım bu oldu gece beslenmek istemediği için uyanmalar azaldı. Desteksiz uykuyu da önce gündüz uykulariyla başladım emziğini verdim yatırdım bı sure yanında yattım öylece öğrendi kendi kendine uyumayı. Kolay olmadı ama çok şükür 8 aylık olduğunda rahatladım. Şuan da kendi kendine uyuyor ama bu aralar gece uykusuna geçerken destek istiyor bazen kucağımda salliyorum bazen ayağımda. Bir de ben bebeğimi hiç zorlamadim istediğinde kucağıma aldım sallanmak isterse salladım . Zamanla düzene girdi. Ama dediğim gibi benim bebeğim zaten geceleri çok uyanan bir bebek değildi .
H
Hülya A. ..
13 Şubat 2026 21:27
Benimki de yenidoğan dönemlerinde uyanmıyordu ama ben ilk 1 ay 2 saatte bir uyandırdım, annem de diyor ki sen yaptın bunu böyle😂
H
Hülya A. ..
13 Şubat 2026 21:29
Bu arada chat CPT ile uyku eğitimini deneyin isterseniz daha sonra isterseniz uyku eğitimi alırsiniz. Ben bu uyku eğitiminin tamamen bebege bağlı olduğunu düşünüyorum bebeğinizi tanirsaniz zaten siz de yapabilirsiniz.
M
Melike M.
15 Şubat 2026 01:38
Nasıl bir yöntem izliyor? Biraz inceledim ama anlamadım

Betül ..
15 Şubat 2026 01:42
Benim kızımda temas bağımlısıydı uykuya geçerken sırtını ovardım elimi tutardı eninde sonunda uyurdu şuan 3,5 yaşında kendi kendine uyuyor hala.Destek de almadım ama tabiki anneyi arıyor uyanınca geri uykuya dalmak için
E
Elif G. A. Ö.
15 Şubat 2026 03:16
Gizlilik sözleşmesi gereği her şeyi anlatmam mümkün degil ama anlatabildiğim kadar anlatayım.En başında size 3 desteksiz uyutma tekniği sunuyor siz hangisini istiyorsanız ona göre bir plan hazırlıyor esra hanım.O plana göre 3 hafta sürecek olan eğitim başlıyor.Benim bebeğim 14 aylık hala gece 1 kere besleme yapıyorum.Ayına göre 1 kere olması gerekmiş zaten.Gece hiç uyanmaz bebeğim.8 de uyuturum sabah 7 de ailecek ayaktayız.Eğitim sonunda bebeğiniz gerçekten sıfır destekle(desteksiz)uyuyor.Benim bebeğim aşırı problemli bi bebek olmasından dolayı biz sonucu görünce sanki okuyup üflemişsiniz yorumunda bile bulundum.Story atmıştı esra hanım belki görürsünüz öne çıkanlarda.Bu bizim bebeğimizse eğitimden önceki çocuk kimindi diyip gülüyorduk eşimle resmen😄En önemlisi uykumu aldıgım için bebeğime olan sabrım arttı.Eşimle yorgunluktan ötürü aramızda çıkan küçük tartışmalar azaldı çünkü birbirimize vakit ayırmaya başladık bebeğimiz uyuyunca.Bize ve ailemize iyi geldi her zaman iyi ki dedik
M
Melike M.
15 Şubat 2026 06:25
Yani diyorsunuz ki bir süre ağlamalarına katlanırsanız düzelecek?