Uyku Eğitimi
371 görüntüleme
E
Elif G. A. Ö.
12 Şubat 2026 22:43
Bu aralar uyku eğitimi konusu kafamı çok karıştırıyor. Oğlum 5.5 aylık. Sizce olmalı mı? Yoksa bebek olmanın getirisi gece uyanmak diyip bırakmalı mı?
H
Hülya A. ..
12 Şubat 2026 22:45
Uyku eğitimi sadece uyku saatlerini düzenliyor bebege kendi kendine desteksiz uyumayı ogretiyor. Gece uyanmayı alışkanlık haline getiren bir bebeginiz varsa uyku eğitimi maalesef hiçbir işe yaramıyor . Uyumayan bebek her türlü uyumuyor.
M
Melike M.
13 Şubat 2026 00:37
Hülya hanıma katılmıyorum ben.Uyku eğitimi aldık biz.bebeğim 5.5 aylıkken aldık şuan 14 aylık halaaa aynı şekilde maşallah.İyi ki almışım yine olsa yine hiç düşünmeden alırım.
L
L.K
13 Şubat 2026 01:02
Benim bebeğim de 7 aylık neredeyse her gece uyanıyor 2saat uyanık kalıp uyuyor uyku eğitimi alsam işe yarar mı
A
Arzu.G
13 Şubat 2026 01:08
Ben de ilk aylarda niyetlenmistim ama hem fiyatlarının çok uçuk olması hem de birkaç doktorun gereksiz olduğunu söylemesiyle vazgeçtim şuanda da gereksiz olduğunu düşünenlerdenim .uyku aralıklarını saatlerini ayına uygun şekilde düzenledim araştırıp .destekli uyumayı bıraktık kademeli olarak önce kucakta gezerek ya da sallanarak hamakta uyuyordu şuan pispisla ninnisiyle dalabiliyor . Üstüne düşmedim tabii tekrar yorucu bir kısmı olmadığı için .dışarda uyku saati geçince memede uyuduğu da oluyor sorun etmiyorum .nasılsa bırakacak hepsini önemli olan bir rutin oluşturup sadık kalmak uyku saatlerine dikkat etmek .uyku eğitimi alana da saygı duyuyorum tabii ki neden böyle bir imkan varken mahrum kalsınlar .imkanınız varsa siz de deneyin
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 03:20
Hülya hanıma katılmıyorum ben.Uyku eğitimi aldık biz.bebeğim 5.5 aylıkken aldık şuan 14 aylık halaaa aynı şekilde maşallah.İyi ki almışım yine olsa yine hiç düşünmeden alırım.

Damla A. ..
13 Şubat 2026 05:58
Ben chatcbt kullanıyorum uyku konusunda çok hassasım cok araştırdım eğitim almayı da düşünmüyorum çünkü böyle kalmayacağını biliyorum bebeği gozlemleyerek hareket edebilirsiniz
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 06:26
Ben de ilk aylarda niyetlenmistim ama hem fiyatlarının çok uçuk olması hem de birkaç doktorun gereksiz olduğunu söylemesiyle vazgeçtim şuanda da gereksiz olduğunu düşünenlerdenim .uyku aralıklarını saatlerini ayına uygun şekilde düzenledim araştırıp .destekli uyumayı bıraktık kademeli olarak önce kucakta gezerek ya da sallanarak hamakta uyuyordu şuan pispisla ninnisiyle dalabiliyor . Üstüne düşmedim tabii tekrar yorucu bir kısmı olmadığı için .dışarda uyku saati geçince memede uyuduğu da oluyor sorun etmiyorum .nasılsa bırakacak hepsini önemli olan bir rutin oluşturup sadık kalmak uyku saatlerine dikkat etmek .uyku eğitimi alana da saygı duyuyorum tabii ki neden böyle bir imkan varken mahrum kalsınlar .imkanınız varsa siz de deneyin
M
Melike M.
13 Şubat 2026 06:27
Kimden aldınız?
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 09:32
Yorumların hepsini okudum.Herkesin anneliğide herkesin bebeğide özel tabiki saygım sonsuz ama benim bebeğim doğduğundan beri kolik ağlak huysuz huzursuz mutsuz bi bebekti.Benim başka bi şansım yoktu yani üstelik ekonomik olarakta çok şükür gücüm en iyisini almama elveriyordu o yüzden aldım ben.Beni bi kere bile pişman etmedi.aylardır beni inanılmaz rahatlattığını düşünüyorum.Biz “irlandalıanneden” aldık.Çok memnun kaldık işinde profesyonel diyebilirim.Benim çocuğum zor bi bebek oldugu için %90 oranında değişim yakaladık sizinkiler daha akıllı bebeklerse eminim bu oran %100 olur.
A
Arzu.G
13 Şubat 2026 11:42
Uyku aralıklarına zaten dikkat ediyorum ve desteksiz uyumasıyla derdim yok ama ben memesiz uyutamıyorum derdim bu. Nasıl yaptınız ve bebeğiniz kaç aylıkken başladınız?
Z
Zeynep Y. ..
13 Şubat 2026 15:43
Uyku eğitimi nasıl alabilirim

Damla A. ..
13 Şubat 2026 16:43
Uyku eğitimi alan anneler kısaca nasılsın bir rutin izlediklerini anlayabilir mi
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 19:03
Bizimki uzun olmasa da karışık bir süreç daha müsait zamanda detaylıca yazarım [buraya.dogdugundan](buraya.dogdugundan) beri gece uykusu için bir rutini vardı zaten uyku saatlerine de [6.aydan](6.aydan) sonra düzen oturtup ayına göre hep [düzenledik.once](düzenledik.once) sallanmayi bıraktık sonra memede uyumaya alıştı baba desteğiyle onu da bıraktık .tabii bı sure sadece babasinda uyumak istedi gündüz uykuları eziyet oluyordu o [arada.yine](arada.yine) uyku aralıklarını bebeğe göre şekillendirince daha kolay oldu süreç .şimdi gündüz tek uyku yapıyor babasindaysa gece gündüz farketmez direkt pispisla uyuyor bendeyse memede uyuyakaliyor .18.aydayiz zaten emzirme süreci biteceği için şuan sorun etmiyorum hele kışın hastalıklar diş süreci zaten memeye bağımlılığı arttı .çok uzatttim ama demek istediğim aslında baba ya da yanınızda kim varsa ondan destek almanız .sadece sizi goruyorken memeyi bırakmak uyku eğitimi alırken de zor gözlemlediğim kadarıyla çünkü anneler hep stresliyiz ya da dayanamıyoruz erteliyoruz .bu arada ben de İrlandalı annenin paylaştığı uyku aralıklarına tavsiyelerine göre ilerledim genelde direkt eğitim almadım ondan ama memnuniyeti çok fazla .eğitim düşünüyorsanız değerlendirilebilecek bir seçenek
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 19:05
Benim bebeğim de 7 aylık neredeyse her gece uyanıyor 2saat uyanık kalıp uyuyor uyku eğitimi alsam işe yarar mı
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 19:05
Uyku eğitimi sadece uyku saatlerini düzenliyor bebege kendi kendine desteksiz uyumayı ogretiyor. Gece uyanmayı alışkanlık haline getiren bir bebeginiz varsa uyku eğitimi maalesef hiçbir işe yaramıyor . Uyumayan bebek her türlü uyumuyor.
H
Hülya A. ..
13 Şubat 2026 19:10
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 19:11
Bu tamamen bebeğe göre değişiyor benim bebeğim desteksiz kendi kendine uyuyan bir bebek gece uyanmalari çok nadir. Ben uyku eğitimi almadım benim bebeğim de kolik bir bebekti 6 ay boyunca kucakta uyudu sonra kendim araştırarak bebeğime uyumayı öğrettim. Çevremde uyku eğitimi alanlar var ve bebegi hala gece defalarca uyanıyor. Buna dayanarak yaptım yorumumu . Dediğim gibi tamamen bebeğe bağlı bir durum . Uyumlu bir bebekse her yola geliyor ama değilse hiç birşey çare değil maalesef.
A
Arzu.G
13 Şubat 2026 19:22
Ben aslında eğitim aldım ama süreç için hala kafam karışık. Yani başkalarında pişpiş ile uyuyor ama bende sadece memede uyumak istiyor ve benim derdim tabiiki gece sık uyanmalar ile. Bir yandan da bebek olduğu için normal diye düşünüyorum, sonuçta hepimiz uyanıyoruz ama geri uyuyoruz ama tabiiki bebekler henüz dalamıyor
E
Elif G. A. Ö.
13 Şubat 2026 21:05
Evet maalesef öyle oluyor anne meme ilişkisi hele ki sizin aylarda çok ihtiyaç duyuyordur dediğiniz gibi çok normal .birkaç ay sonra gece beslenmesini kesersiniz bebeğin durumuna göre .meme için uyanmayinca kolay kolay bolunmez uykusu hastalik diş vs olmadıkça. aynı odada yatmayinca aramiyolar zaten genelde birkaç gün babasıyla bırakın mesela bizim işimize yaramıştı böyle yapınca
A
Arzu.G
13 Şubat 2026 21:11
Ay o zaman biraz rahatlayım bari. Babası çok yardımcı oluyor sağolsun ama bir yerden sonra yine benim memede. İşte etrafta da yok sürekli alışır yok şöyle kötü olur falan diye korku hikayeleri dönüypr