Uyku Döngüsü
168 görüntüleme
E
Elif A.
18 Mart 2026 14:37
Bebeğim 6 aylık kucağımda uyutuyorum 30/40 dakikalık uyku döngülerinden sonra yeniden uykuya dalamıyor ne yapmam lazım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye19 Mart 2026 15:07
Bebeğinizin uyku döngüleri kısa sürdüğü için endişe duyuyorsunuz. Bazı öneriler:
1. Bebeğinizi 20 dakika daha kucağınızda bekletin: Bebeğiniz kucağınızda uyuyakaldıysa, 20 dakika daha bekletin, derin uykuya dalması bu kadar sürer.
2. Uyku döngüsünü tamamlayın: Bebeğiniz 30-40 dakika uyuduktan sonra uyanıyorsa, tekrar uykuya dalmasını sağlamak için biraz daha bekletin.
3. Sakin bir ortam yaratın: Bebeğinizin uykusu sırasında çevresel uyaranları azaltın.
4. Destekleri kademeli olarak azaltın: Bebeğiniz kucağınızda uyuyorsa, yavaş yavaş desteği azaltmaya çalışın.
5. Uyku rutini oluşturun: Her gün aynı saatte ve aynı şekilde uyutma rutini oluşturun.
Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir, sabırlı olun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. Kısa Uyku ve Uyku Sayısı
3. “bebeğiniz Uyumuyor mu? Uyku Sorunlarının Psikolojik Nedenleri ve Çözüm Yolları”
1. Bebeğinizi 20 dakika daha kucağınızda bekletin: Bebeğiniz kucağınızda uyuyakaldıysa, 20 dakika daha bekletin, derin uykuya dalması bu kadar sürer.
2. Uyku döngüsünü tamamlayın: Bebeğiniz 30-40 dakika uyuduktan sonra uyanıyorsa, tekrar uykuya dalmasını sağlamak için biraz daha bekletin.
3. Sakin bir ortam yaratın: Bebeğinizin uykusu sırasında çevresel uyaranları azaltın.
4. Destekleri kademeli olarak azaltın: Bebeğiniz kucağınızda uyuyorsa, yavaş yavaş desteği azaltmaya çalışın.
5. Uyku rutini oluşturun: Her gün aynı saatte ve aynı şekilde uyutma rutini oluşturun.
Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir, sabırlı olun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. Kısa Uyku ve Uyku Sayısı
3. “bebeğiniz Uyumuyor mu? Uyku Sorunlarının Psikolojik Nedenleri ve Çözüm Yolları”
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülçin P.
20 Mart 2026 21:57
Benim oğlum 1 yaşında neredeyse 8 aylıktan beri gece uykusuna yattıktan bir saat sonrü falan ağlayarak uyanıyor sonra tekrar uyuyordu. Ancak nerdeyse 1 aydır gece ağlayarak uyanıyor tekrar uykuya dalması çok zor oluyor hatta belki derin uykuya dalamıyor diyebilirim. O kadar çok dönüyorki sağa sola yüzüstü devamlı hareket. Yatağında yatamıyor çok hareket ettiği için yanıma alıyorum ama böylece sabaha kadar ikimizde doğru düzgün uyuyamıyoruz. Oda sıcaklığı 23-24 derece pamuklu bir pijama giydirip yatıyorum üzerini örtemeden. Gün içinde 2 uyku yapıyor biri uzun biri kısa. Uzun olan 2-3 saat kadar olabiliyor. Ama o kadar çok yoruldumki ben nededeyse geceleri 2-3 saat falan uyuyorum. O oa uyuyamıyor diye üzülüyorum. Doğduğundan beri hiç uyku sorunu olan bir bebek değildi
G
Gülçin P.
20 Mart 2026 21:57
Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz
Yükleniyor...