Uyku Döngüsü

168 görüntüleme
E

Elif A.

18 Mart 2026 14:37
Bebeğim 6 aylık kucağımda uyutuyorum 30/40 dakikalık uyku döngülerinden sonra yeniden uykuya dalamıyor ne yapmam lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Mart 2026 15:07
Bebeğinizin uyku döngüleri kısa sürdüğü için endişe duyuyorsunuz. Bazı öneriler:

1. Bebeğinizi 20 dakika daha kucağınızda bekletin: Bebeğiniz kucağınızda uyuyakaldıysa, 20 dakika daha bekletin, derin uykuya dalması bu kadar sürer.
2. Uyku döngüsünü tamamlayın: Bebeğiniz 30-40 dakika uyuduktan sonra uyanıyorsa, tekrar uykuya dalmasını sağlamak için biraz daha bekletin.
3. Sakin bir ortam yaratın: Bebeğinizin uykusu sırasında çevresel uyaranları azaltın.
4. Destekleri kademeli olarak azaltın: Bebeğiniz kucağınızda uyuyorsa, yavaş yavaş desteği azaltmaya çalışın.
5. Uyku rutini oluşturun: Her gün aynı saatte ve aynı şekilde uyutma rutini oluşturun.

Bebeğinizin uyku düzeni zamanla düzelecektir, sabırlı olun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku
2. Kısa Uyku ve Uyku Sayısı
3. “bebeğiniz Uyumuyor mu? Uyku Sorunlarının Psikolojik Nedenleri ve Çözüm Yolları”
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülçin P.

20 Mart 2026 21:57
Benim oğlum 1 yaşında neredeyse 8 aylıktan beri gece uykusuna yattıktan bir saat sonrü falan ağlayarak uyanıyor sonra tekrar uyuyordu. Ancak nerdeyse 1 aydır gece ağlayarak uyanıyor tekrar uykuya dalması çok zor oluyor hatta belki derin uykuya dalamıyor diyebilirim. O kadar çok dönüyorki sağa sola yüzüstü devamlı hareket. Yatağında yatamıyor çok hareket ettiği için yanıma alıyorum ama böylece sabaha kadar ikimizde doğru düzgün uyuyamıyoruz. Oda sıcaklığı 23-24 derece pamuklu bir pijama giydirip yatıyorum üzerini örtemeden. Gün içinde 2 uyku yapıyor biri uzun biri kısa. Uzun olan 2-3 saat kadar olabiliyor. Ama o kadar çok yoruldumki ben nededeyse geceleri 2-3 saat falan uyuyorum. O oa uyuyamıyor diye üzülüyorum. Doğduğundan beri hiç uyku sorunu olan bir bebek değildi
G

Gülçin P.

20 Mart 2026 21:57
Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir