Uyku

92 görüntüleme
N

N.ö

Premium Üye
27 Nisan 2026 18:27
1.5 aylık bebeğimde gündüz uykusu yok denecek kadar az. Olan da sadece kucakta yatağına indirdiğim anda uyanıyor.

Hemen hemen her şeyi denedim. Yatağı ısıtmak, önce ayak popoyu yatağa koymak , koyduktan sonra elimi üzerine koymak, ninni, beyaz gürültü, evde uyarıcı olan her şeyi kapamak, siyah perde, loş ışık .. aklıma gelenler bunlar .

Gerçekten o da yoruluyor bende ... 30 unda düzelir dediler olmadı 40 da dediler olmadı...

Her gün başka bir şey çıkıyor hiç düzenli bir bebek değil. Napmam gerekiyor bilemiyorum artık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Nisan 2026 18:29
Gündüz uykusu konusunda zorlanan anne-babalarが多いdır. 1,5 aylık bebeğinizin gündüz uykusu sorunları yaşıyor olması sizi yormuştur.

Bebeğinizin gündüz uykusunu düzenlemek için şimdiye kadar birçok şey denemişsiniz. Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle her şeyin işe yarayacağı diye bir kural yoktur.

Bazı öneriler:

1. Bebeğinizin yorgun olduğunu gösteren işaretleri takip edin: Bebeğinizin yorgun olduğunu gösteren işaretler (gözlerini kaşımak, esnemek, vb.) gözlemleyin ve onu uyutmaya çalışın.
2. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin uyuyacağı ortamı düzenleyin. Siyah perde, loş ışık, beyaz gürültü gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.
3. Rutin oluşturun: Bebeğiniz için düzenli bir gündüz rutini oluşturun. Bu, uyku saatlerini belirlemeye yardımcı olabilir.
4. Kucağı deneyin: Bebeğiniz kucakta uyuyorsa, onu kucakta uyutmaya devam edin. Daha sonra yavaşça yatağa transfer etmeye çalışabilirsiniz.
5. Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin sağlık durumunu kontrol etmek ve uyku sorunları hakkında doktorunuzla konuşmak için randevu alın.

Gündüz uykusu için ipuçları:

Bebeğinizi aynı saatlerde uyutmaya çalışın.
Uyku ortamını rahat ve sakin tutun.
* Bebeğinizin uykusunu bölmeyin.

Uykusuz kalan bir anne-baba olarak, kendinize de dikkat edin. Destek almak için aile ve arkadaşlarınızdan yardım istemekten çekinmeyin.

Bebeğinizin uyku sorunları devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğime Gece ve Gündüzü Nasıl Alıştırdım
2. Çıldırmak Üzereyim
3. “bebeğiniz Uyumuyor mu? Uyku Sorunlarının Psikolojik Nedenleri ve Çözüm Yolları”
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İrem Ö.

Premium Üye
27 Nisan 2026 18:31
6 aylık oğlum hala aynı kucağımda uyuyor. Ne yazık ki kim ne uyku düzeninden bahsederse bahsetsin bazı çocuklar destek konusunda aşırı ihtiyaç duyan yapıya sahip sanırım. Çevremde gözlemlediğim de bu yönde. Umarım daha kısa sürede çözülür🙏🏻🤍
N

N.ö

Premium Üye
27 Nisan 2026 18:32
Teşekkür ederim inşallah ne diyelim 梁梁梁
N

Nazlıcan

Premium Üye
27 Nisan 2026 18:36
Benim bebeğim 3 aylık hala öyle, gündüz uykuları kucağımda ya da ayağımdayken 30-40 dakika sürüyor yatağına koyarsam 1 dakika falan :) uyanıklık süresini kaçırmayın dediler kaçırmıyorum, rutinler oluşturun dediler yaptım en fazla 3 gün tuttu, sonrasında o da olmadı :), karanlık ortam sessizlik her şeyi sağlıyorum beyaz gürültü açıyorum ama hiçbir şekilde gündüzleri 30-40 dk beni bağlayacak şekilde uyuması dışında uyutamıyorum. Doktorumuzun dediğine göre bazı bebeklere o süre yeterli gelirmiş, geceleri uyuyorsa gündüz uykusunu dert etme dediler. Gerçi benimki gece de uyumuyor ama gündüzü kabullendim 5 dakika uyuyor 2 saat neşeli oluyor bu şekilde idare etmeye çalışıyorum :)
N

N.ö

Premium Üye
27 Nisan 2026 18:42
Nazlıcan
Benim bebeğim 3 aylık hala öyle, gündüz uykuları kucağımda ya da ayağımdayken 30-40 dakika sürüyor yatağına koyarsam 1 dakika falan :) uyanıklık süresini kaçırmayın dediler kaçırmıyorum, rutinler oluşturun dediler yaptım en fazla 3 gün tuttu, sonrasında o da olmadı :), karanlık ortam sessizlik her şeyi sağlıyorum beyaz gürültü açıyorum ama hiçbir şekilde gündüzleri 30-40 dk beni bağlayacak şekilde uyuması dışında uyutamıyorum. Doktorumuzun dediğine göre bazı bebeklere o süre yeterli gelirmiş, geceleri uyuyorsa gündüz uykusunu dert etme dediler. Gerçi benimki gece de uyumuyor ama gündüzü kabullendim 5 dakika uyuyor 2 saat neşeli oluyor bu şekilde idare etmeye çalışıyorum :)
Aynı şeyler bende de eksiksiz şekilde. Şu kısa ömründe 1 2 defa gündüz uyumustur onda da bu çocuğa ne oldu niye uyudu acaba diye evham yapmisimdir. O derece olağanüstü geliyor gündüz uyuması. Bilmiyorum. Sadece benim başımda mi ablaminda bebeği var 2 ay büyük çocuk kendi kendine büyüyor biz 3 kişi baş edemiyoruz bu çocukla. Sürekli bir sorun uykusu yok, memeyi reddediyor , kusuyor gerçekten çok çok zorlanıyorum
N

Nazlıcan

Premium Üye
27 Nisan 2026 19:14
Nurtaç Özer
Aynı şeyler bende de eksiksiz şekilde. Şu kısa ömründe 1 2 defa gündüz uyumustur onda da bu çocuğa ne oldu niye uyudu acaba diye evham yapmisimdir. O derece olağanüstü geliyor gündüz uyuması. Bilmiyorum. Sadece benim başımda mi ablaminda bebeği var 2 ay büyük çocuk kendi kendine büyüyor biz 3 kişi baş edemiyoruz bu çocukla. Sürekli bir sorun uykusu yok, memeyi reddediyor , kusuyor gerçekten çok çok zorlanıyorum
Bizim de aynen böyle, kusuyor ağlıyor emmiyor uyumuyor ya da sürekli emmek istiyor saatlerce emzir gaz çıkart emzir gaz çıkart şeklinde kısır döngüye giriyorum. Bugün [2.kez](2.kez) aşı oldu ilk uzun gündüz uykusunu [2.ay](2.ay) aşılarında, ikincisini de bugün yaptı o da halsizlikle
N

N.ö

Premium Üye
27 Nisan 2026 19:15
Nazlıcan
Bizim de aynen böyle, kusuyor ağlıyor emmiyor uyumuyor ya da sürekli emmek istiyor saatlerce emzir gaz çıkart emzir gaz çıkart şeklinde kısır döngüye giriyorum. Bugün [2.kez](2.kez) aşı oldu ilk uzun gündüz uykusunu [2.ay](2.ay) aşılarında, ikincisini de bugün yaptı o da halsizlikle
Allah yardımcımız olsun ne diyeyim Allah kolaylastirsin
N

Nazlıcan

Premium Üye
27 Nisan 2026 20:02
Nurtaç Özer
Allah yardımcımız olsun ne diyeyim Allah kolaylastirsin
Amin, inşallah sizin için de kolaylaşır süreç
N

Nazlı A.

27 Nisan 2026 20:42
Ayy bende böyleyim 44 günlük bebeğim iki gündür kusuyor sızıntı şeklinde fazla yiyor heralde ama tekra istiyor uykuya da direniyor bazen biberonls uyumak istiyor napcan bilmiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir